Мамини, сладки... Българите живеят с родителите си до 30 години!

Жените се изнасят по-рано от мъжете, твърди Евростат
Обновена: 15 май 2018 19:26 | 15 май 2018 19:25,
118
Мамини, сладки... Българите живеят с родителите си до 30 години!
Снимка: flickr

Един на всеки четири европейци на възраст между 25 и 34 години живее при родителите си, сочи проучване на "Евростат".

Средната възраст, на която хората в Европейския съюз заживяват самостоятелно, е 26 години, но има сериозни различия между отделните страни членки.

През 2017 г. младите са напускали родните си домове най-рано в три северни страни - Швеция (21 години), Дания (21.1 години) и Финландия (21.9 години), също така и в Люксембург (21.4). След тях са Естония (23.1), Белгия (23.4), Холандия (23.6), Германия (23.7), Франция (24) и Великобритания (24.4 години).

Най-дълго при родителите си остават младежите от Малта (32.2) и Хърватия (31.9). На късен етап напускат и младежите от Словакия (30.8 години), Италия (30.1), Гърция (29.4), Испания (29.3), Поругалия (29.2) и България (28.9 години).

Тенденцията в Европейския съюз е, че младите жени напускат родните си домове по-рано от мъжете.

Най-голяма е възрастовата граница между половете в Румъния - жените се изнасят на 25.6 години, а мъжете на 30.3.

Българките напускат родния дом на 26.5 години, а противоположния пол - на 31.1.

В другите страни разликите са съответно Хърватия (30.4 срещу 33.4), Словакия (29.4 срещу 32.2), Унгария (26 срещу 28.8), Гърция (28 срещу 30.7) и Чехия (25.1 срещу 27.7 години).


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
44
 
! Отговори
ХОХо преди 5 години
Аз лично се изнесох от вкъщи след като завърших училище. След като баща ми почина, майка ми дойде да живее с мен, аз поемам всички сметки и разходи, та тя с нейните доходи, не може да си позволи дори отопление през зимата. Е,явно не съм от модерните европейци ....
64
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
младите жени напускат родните си домове по-рано от мъжете...щото търсят кой да ги опраши...
63
3
 
46
 
! Отговори
сара преди 5 години
И от кога това е провинение едва ли не да живее човек с родителите си ? Кой кога се изнасял...това да не е на палатка . Както му се стече животът на човек. И не е казано, че родителите гледат децата си - обратното и особено сега е в пълна сила. Да се подкрепят хората в трудни времена.
62
5
 
21
 
! Отговори
Емиграция! преди 5 години
Няма да работим на червените *** за жълти стотинки или копейки!
61
2
 
58
 
! Отговори
Я, па Я преди 5 години
Дъщерята завърши магистратура и започна работа. Оказва се, че по закон не може да направи собствен бизнес по специалността. Трябва и стаж поне 3 г. но работодателите на такива им дават само минимална. Знаят, че децата нямат избор. От всичките и 5-6 приятелки в момента само тя остана в БГ, останалите вече са в чужбина. Оказа се, че това е така във всички сфери и за всички млади хора. Лобитата на олигарсите са си разделили бизнеса и искат евтини роби. Няма да ги получат но ще ликвидират нацията.
60
0
 
48
 
! Отговори
Урсик преди 5 години
Аллоуу, журналистее! То в България си е геройство, че младите въобще са живи, ти за самостоятелни домакинства си драскаш. С тея заплати, кое по напред да се плати?Отделно, наясно ли си, че почти всички от държавите - отличници на Европа имат по няколкостотин и дори над хиляда милиарда заем, Мм?Или даваите да рекламираме живот под наем или кредит?, Мм? Щото имаме много частна собственост.. и т.н. Или за тея неща е забранено да се пише. Ще триеш ли?
59
1
 
35
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
КОЛКО ГОДИНИ (ЖИВОТА) ТРЯБВА ДА РАБОТИ РАБОТНИКА, ЗА ДА СИ ПОСТРОИ КЪЩА СЕГА ?!ОТГОВОРЕТЕ КОРЕКТНО !
58
1
 
11
 
! Отговори
РАН - ЪТ преди 5 години
Може и още !И още ...И още ...
57
3
 
60
 
! Отговори
Е, и? преди 5 години
От 18 г. възраст, живях отделно от родителите, извън БГ. Няма нищо пострашно в труден момент без приятели, роднини, семейство, да подадат ръка, да ти помогнат.Запада толерира скъсване на семейните връзки, егоизмът, винаги да си пръв, да печелиш много пари, преклонени през материалното, работа и стрес, кражба стига да е законна. Хитростта наричат предприемчивост. Алчността - търговски нюх.Всичко добро, което е описано в Библията се отрича от Запада.Съжалявам, че по-дълго не бях с родителите си
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Николай
55
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евростат се занимава с глупости.Всеки сам избира как, къде и с кого да живее.
54
4
 
7
 
! Отговори
did преди 5 години
Как съм се прецалкал с 14 години... А мама можеше да ме храни...
53
6
 
4
 
! Отговори
a преди 5 години
До българкаНе знам кой ти е казал, че си интелигнетна и тн, но здравата се е пошегувал с теб. Та ти си неграмотна, момиче!!!
52
3
 
34
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 5 години
Още малко управление на ГРОБ и ще започнат да живеят и до 55 годишни.
51
3
 
18
 
! Отговори
Глас от миналото ... преди 5 години
В този Мордор тук в който ни сготвихте 73 години - Левски срещу ЦСКА, БСП срещу СДС , еди какви си срещу еди какви си. Да вярно е, но откъде накъде четвъртата власт си позволява да назидава, а не да предлага решение. Но вие знаете, че решение няма и не ви остава нищо друго освен да палите фитила на бурето с барут. И вие сте хора и вие трябва да ядете днес - що не напълните ефира с "морал". Да ни кажете какви сме нехранимайковци? Проблемът идва от друго място ... а нищоговоренето е съвсем друг.
50
1
 
26
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Не знам дали някой е чувал за кръглите къщи в Китай .Къщи с вътрешен двор - в които са живеели по няколко поколения сродени семейства ( често до 20 ) .Според някои историци и икономисти - тайната на китайският успех се дължи в немалка степен - на този факт..
49
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До българкаМи ок ако не си мн грозна или дебела взимаме се теглиме едно кредитче за апартамент или малка къщичка и си живуркаме заедно.
48
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 54Аз живея точно така-в една къща с нашите,но на отделни етажи и домакинства.Те ми помагат в отглеждането на децата,аз им плащам отоплението на парно,с което отоплявам цялата къща.
47
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И за какво да ходиш да плащаш наеми, ако имате голяма къща например!*** и баща ти живеят на единия етаж, ти си живееш на другия етаж, имате отделен вход и пак сте самостоятелни. Какъв е проблема?!
46
12
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И до повече години живеят с родителите си . Ето аз съм един мъж на 44 години и още живея с моите родители . Помагат ми с изхранването защото с тази заплата от 600 лв съм за никъде. Какво лошо има все пооще да си помагаме взаимно в тези вълчи времена .