Как да разчитаме политическата активност на западните лидери?

Винаги там някъде има комуникация, коментира проф. д-р Стоянов
Обновена: 17 май 2018 11:34 | 17 май 2018 11:25, Екип на Bloomberg
1
Как да разчитаме политическата активност на западните лидери?
Снимка: Free images

Има положителни очаквания за срещата между ЕС и Западните Балкани. Това обяви преподавателят от НБУ проф.д-р Росен Стоянов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. Той коментира също и международните отношения и кой задава контекста на тази среща.

„И с други анализатори коментирахме, че за тази инициатива сме с положителни очаквания. Не само защото в момента сме средище на подобни политически срещи, а и защото това е идея на нашата дипломация, която съумя да генерира интерес и ангажираност от множество държави. Разбира се някой от тях няма да присъстват по обясними причини“, поясни Росен Стоянов.

Той допълни още, че страната ни е получила една допълнителна подкана за устойчивост на тази инициатива от Великите сили, големите фактори в ЕС. Подкрепа, че наистина България може да превърне не само в чисто формално средище, а и в генератор, в локомотив, който трябва да продължи тези процеси и след председателството.

По повод на предстоящата среща между федералния канцлер Ангела Меркел и руския президент Владимир Путин експертът каза, че в дипломацията подобни ходове не трябва да се разчитат просто като „онзи график“, който следва една среща след друга. Винаги там някъде има допълнителна комуникация. Има една заявка, че „аз съм тук и от тук идвам при вас“.

Какво още каза професор д-р Стоянов за знаменитата среща у нас, какво мислят младите за ЕС и какво да очакваме в световната политика, вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари