Зад презвозвачите: Нинова търси подкрепа от евролеви

Поставила и въпроса за двойното качество на храните
17 май 2018 13:30,
43
Зад презвозвачите: Нинова търси подкрепа от евролеви
Корнелия Нинова. Снимка: БТА

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска подкрепа от представители на еврапейската левица. 

Соцшефката и заместниците й се срещнаха в парламента с председателя на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕС Удо Булман и водена от него делегация. Червените и евролевите обсъдили приоритетите на българското председателство и темата за Западните Балкани. 

"Поставихме въпроса за подкрепа за компромисно решение по пакета за мобилност, така че да не бъде ощетяван българският национален интерес и българският бранш", каза Нинова.

Още по темата

Тя беше категорична, че предлаганите мерки ощетяват българския транспортен бранш. Нинова поиска да се намери друго компромисно решение, така че да няма дискриминация спрямо България и по-малките страни. 

"120 000 семейства ще останат без работа", предупреди соцлидерката за опасностите от пакета за мобилност за България. 

Нинова даде да се разбере, че е получила разбиране от евролевите и те са се ангажирали да работят за намирането на друго решение. 

Шефката на БСП съобщи, че миналата седмица е имала среща с превозвачите. "Поискаха от нас да поставим въпроса в парламента, ние предложихме общо решение на парламента. Всеки ден сме в комуникация с тях и се надявам, че всички ще се обединим да им помогнем", каза тя.

На срещата бил обсъден и въпросът с двойното качество на храните и искането на България на тази практика да бъде сложен край.   "Не приемаме в България да се продава второ качество храна", беше категорична Нинова. 

Удо Булман съобщи, че по време на разговорите е бил обсъден и спорът между Гърция и Македония и развитието на сътрудничеството между двете държави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари