Борисов за Балканите: Ще строим, вместо да пускаме бомби!

"Ако заедно не си помогнем, няма кой да ни забележи"
Обновена: 18 май 2018 13:13 | 18 май 2018 13:00,
143

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов призова лидерите и хората на Балканите да живеят в мир, "защото
ако заедно не си помогнем, няма кой да ни забележи".

На Виенския икономически форум, който се провежда в София, министър-председателят ни настоя пред лидери от Балканските страни, че ЕС ще ги приеме, но само заедно ако решат споровете, които ги разделят.

Още по темата

Той обясни, че на Балканите има исторически и религиозни спорове, но "мирът ще ни направи строителна площадка. Ще строим, вместо да пускаме бомби. Да живеем в мир, защото ако заедно не си помогнем, няма кой да ни забележи", настоя Борисов.

Той даде за пример Словакия, която също е била под комунистически режим и е имала териториални спорове, но е избрала пътя на мира.

"За всички нас е срамно, че шесте страни имат по-малък брутен вътрешен продукт от Словакия", пресметна премиерът ни и допълни, че Чехословакия се е разделила на две – Чехия и Словакия, "но не се избиха".

"Да си научим урока и разумът да ни води. Така както ми се подиграваха за темата Западни Балкани, така се видя, че сега всички големи играчи са обърнали поглед към тях. Нека се подиграват още", каза още Борисов.

"И Зоран Заев вчера все едно папа избрахме. Имаме новина, ще се разберем за името. Всички пляскат. Беше доста приятно. Това е най-големият успех. Как вече всички се познават, екипите се познават. Как те изненадаха вчера и Меркел и Макрон и всичките", обърна се премиерът ни към своя македонски колега.

"Голяма чест", отвърна му Зоран Заев.

За финал министър-председателят ни настоя, че Турция и Русия са важни за Балканите.

"Те имат своето влияние в региона. Не трябва да има конфликти, а да се градят мостове за приятелство с двете държави", заключи Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
9
 
21
 
! Отговори
да преди 5 години
такъв велик премиер е, че още при първия изборен сблъсък с истински български политик(Румен Радев), а не някой прозападен лакей от последните 30 години...пожарникарят не беше победен,а направо размазан...не можеш да излъжеш народа, Борисов
77
3
 
21
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
Тиквата е в блясъка си...
76
7
 
22
 
! Отговори
да преди 5 години
празни приказки без покритие..всичкото балкански държави са с по - високи доходи от нас,но..иначе тръгнал да го играе голям политик...въздух под налягане...то за това в присъствието на президента тоя е по-нисък от тревата, та чак избяга в Гърция, защото не му минават локумите( то щото пък някой от чуждите политици сякаш го брои за нещо и го взема насериозно..)
75
4
 
31
 
! Отговори
Никола преди 5 години
Борисов за Балканите: Ще строим, вместо да пускаме бомби! Всеки Божи ден по една глупост, абе питек срещу кой сме пускали бомби в близките 70 години, но така е като настолната ти книга е Винету е ТРУДНО , света е ужасно място за простите хора , как за толкова години не се ошлайфа поне да си мълчиш, не можеш ЕДИН език да научиш, мозъка ти е закърнял до степен за ядене и ***...не, да знае Баце онези два университета на Живков и на мадридският мошеник ти пречат, а не ти помагат.
74
5
 
25
 
! Отговори
Нема такава държава преди 5 години
Няма такъв *** тъпигьоз ! Ценко Чоков да беше станал премиер, сигурно нямаше да е толкова зле положението !
73
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли сме Бомби нали с нашите бомби се тепат в Сирия а
72
0
 
4
 
! Отговори
GORD BOIKOvist преди 5 години
predlagam v uchilishtata da se nosqt specialni sinio-zeleni vryzki podobno na pionerskite 4erveni prez socializma a decata koito gi nosqt da se narichat - BOIKOVCHETA-- nqma da e pionerche a-- BOIKOvche
71
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция и Русия са важни за Балканите.колко пък да са важни?при мечката нещата вече стават още по зле от преди: пълен блокаж на- гугъл, фейсбук, туитер, скайп, телеграм, whats app. руснаците реват по форумите и чатовете против "царя", чудят се кой го е избрал, нямат достъп но чужди новинарски сайтове. Само "генералната линия на партията" трябва да се гледа, чува и чете! В същото време тромпета тихо "отмени санкциите", отказвайки се от договора с иран и качвайки така нефта над $80. Цирк!
70
0
 
4
 
! Отговори
BOIkovist gord преди 5 години
za kvo gi stroi tiq magistrali boko to veche i mutri ne ostanaha da si karat tarataikite u Tuninga po tqh sh zapusteqt kato -ENSLAVED To THE WEST
69
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плочките за няколко месеца се почупиха. Аман от строежи и ремонти...
68
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледайте сега новата магистрала как ще виси на въже по думите му, за да се опазят артефактите... :) Инженерното чудо на премиера....
67
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баш майстора на Балканите щял да строй щото България е цъфнала и вързала та да оправим и комшиите. Истинският баш майстор от филма пасти да яде ай честито новия Меркел на Балканите
66
1
 
5
 
! Отговори
BOKO HARAM преди 5 години
kato procheta neshto za BOKo haraam i posle pyrdq kato razpran neznam zashto taka a i syn ne me hvashta
65
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти нямаш бомби бе и армия какви бомби ще пускаш ще cтроиш ако немците ти дадат пари за асфалт и ти разрешат жив зян си просяка на Балканите, клоун и васал.
64
1
 
5
 
! Отговори
TRUMPO преди 5 години
ko se plashite ot voina- IMAME li si GENERAl-imame- IMAME LI SI- SHKEMBE voevoda-- IMAME- imame li si TEGKA ARTILERIQ( SVINETKA-DEmBELEEVSKI- FADROMSOVA)- IMAME- IMAME li si TROQNSKi KONE--(PLUVNUUUU- MONKATA PASI)- IMAME-imame li si LEGIONERI--IMAME nema se plashite
63
1
 
18
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Да вземе да построи нормални пътища в България
62
1
 
3
 
! Отговори
HEr bolen von MUNhau преди 5 години
az sym pytq i istinata i givota
61
1
 
4
 
! Отговори
LA GENERALE преди 5 години
ide voina LA GENERAla se stqga za BOI- 1 red LA generale 2.red PLUVNIU chehala I MOSKOVSKI- 3 red- SHMARKALAN i KARADALAaga- 4 red- SVINETKAi caisatata. 5 red BOLEN fon MUNHAUSEN i CVACHKA
60
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, да построихте си къщи палати у нас и в чужбина...
59
2
 
12
 
! Отговори
ГОРКИЯТ СТРНДЖА преди 5 години
Една болест ги друса с Боце.Нелечима....