Борисов за Балканите: Ще строим, вместо да пускаме бомби!

"Ако заедно не си помогнем, няма кой да ни забележи"
Обновена: 18 май 2018 13:13 | 18 май 2018 13:00,
143

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов призова лидерите и хората на Балканите да живеят в мир, "защото
ако заедно не си помогнем, няма кой да ни забележи".

На Виенския икономически форум, който се провежда в София, министър-председателят ни настоя пред лидери от Балканските страни, че ЕС ще ги приеме, но само заедно ако решат споровете, които ги разделят.

Още по темата

Той обясни, че на Балканите има исторически и религиозни спорове, но "мирът ще ни направи строителна площадка. Ще строим, вместо да пускаме бомби. Да живеем в мир, защото ако заедно не си помогнем, няма кой да ни забележи", настоя Борисов.

Той даде за пример Словакия, която също е била под комунистически режим и е имала териториални спорове, но е избрала пътя на мира.

"За всички нас е срамно, че шесте страни имат по-малък брутен вътрешен продукт от Словакия", пресметна премиерът ни и допълни, че Чехословакия се е разделила на две – Чехия и Словакия, "но не се избиха".

"Да си научим урока и разумът да ни води. Така както ми се подиграваха за темата Западни Балкани, така се видя, че сега всички големи играчи са обърнали поглед към тях. Нека се подиграват още", каза още Борисов.

"И Зоран Заев вчера все едно папа избрахме. Имаме новина, ще се разберем за името. Всички пляскат. Беше доста приятно. Това е най-големият успех. Как вече всички се познават, екипите се познават. Как те изненадаха вчера и Меркел и Макрон и всичките", обърна се премиерът ни към своя македонски колега.

"Голяма чест", отвърна му Зоран Заев.

За финал министър-председателят ни настоя, че Турция и Русия са важни за Балканите.

"Те имат своето влияние в региона. Не трябва да има конфликти, а да се градят мостове за приятелство с двете държави", заключи Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
11
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
Дано да ни нападне някой по-скoро който и да е ще се бия на негова страна срещу тиквите.
57
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте градушките какво причиниха... Пак оставиха народа да бедства....
56
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българският род е род войнствен и боен. Когато сме се оставили, да станем фермери и стоеитиели, знаем какво ли се случи. Може би е време ... Време да се върнем към корените си !
55
1
 
7
 
! Отговори
BOIKOpitek преди 5 години
ima nov vid CHOVESHKA Poroda-- BOIKOpitek tq shte se izuchava sys svoite stranosti sled 50 godini po celiq svqt kato pzadylgitelen predmet narechen_BOKOPITAKLIZYM BANKQNSKI
54
0
 
8
 
! Отговори
Алексей Петров преди 5 години
EXIT ZA BOIKOTO..БОИКО ОФФ...БОИК ОТТ..ТИКВО ЕКСИТ..БОИК ЕКСИТ !
53
1
 
20
 
! Отговори
Война на световете преди 5 години
С такъв мир война не ни трябва и с таквиз приятели като ЕС врагове не ни трябват също, още 10 год мир по Тиквенски и ще изчезнем като народ.
52
0
 
8
 
! Отговори
TRUMPO преди 5 години
toa sha svyrshi v nekoe geto u SHTATITE pomnete mi dumata zetiovete mu sa MUTRI a dyshterq mu e po golqm GION surat ot nego nqma da ocelee i 1 v shatite na ulicata
51
2
 
22
 
! Отговори
Майко милаааа, преди 5 години
Много е изтрещял завалията и все по- зле става....Напреднала шизофрения с умопомрачаващ егоцентризъм.
50
1
 
9
 
! Отговори
BoikOFF bankja преди 5 години
BOIKOFF- evropeiski---- CHLEN(sparugen)
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За финал министър-председателят ни настоя, че Турция и Русия са важни за Балканите."Те имат своето влияние в региона. Не трябва да има конфликти, а да се градят мостове за приятелство с двете държави",..не може ли само един дистанцирано-неутрално - прагматичен ферибот да е "връзката" ? т.е. да няма "твърда връзка" във вид на "мост" ?
48
1
 
9
 
! Отговори
riddle puzzle преди 5 години
koi go izbra za ministyr toq abdal- kakvo obrazovanie ima-kade ezavyrshil??? kolko doktorata e zashtitil?? ama vaoshte kYF e toq DeMbel na Pik4ara???
47
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И без бомби ни докарахте до смъртност по - голяма и от тази по време на войните.... Самоубийствата достигат около 1000 души годишно....
46
0
 
11
 
! Отговори
АМАН от терористи преди 5 години
Терориста от Транспортно МИнистерство подставен з а министър свикна да граби хиляди милиони от народа уж за транспорт..НЕ ни трябват магистрали от София за МАКЕДОНИЯ ЗА КОСОВО ЗА БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНАТАМ ИМАТ Пътища към ЕВропа ВКЛ НЕ ЛОШИ>>СЕга искат да ограбят поне 5 000 000 000 евра от БЪлгарите за да градят ненужни пътища и да увреждат тежко природата.
45
0
 
17
 
! Отговори
реалист преди 5 години
ДЕМЕК, ФИРМИТЕ ВИ ЩЕ КРАДАТ НЕ САМО ОТ БЪЛГАРИЯ, А РАЗШИРЯВАТ ХОРИЗОНТА СИ НА КРАДЕНЕ КЪМ БАЛКАНИТЕ. НО САМО ДА ВИ ПРЕДУПРЕДЯ, ЧЕ В НЯКОИ ОТ ТЯХ ИМА ИСТИНСКА ПРАВОСЪДНА СИСТЕМА И ВКАРВАТ В ЗАТВОРА.
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До строител 29(1) И кое му е срамното, бе болшевик!?, (2) другарю. Путински...между 1 и 2 не виждам абсолютно нищо общо
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мистър Тъ-п-чо ми е много смешен. Клоунът на Европа.
42
0
 
9
 
! Отговори
ЛИквидират БЪлгарите преди 5 години
Напомня се че с ограбени хиляди милиони от бедния оставен без доходи з а оцеляване народ се финансират нагло престъпни мероприятия вкл купуват тежко терористична анти човешка техника за видео терор вкл с вградени лазерни оръжия.поразява милиони дневно тежко нелечимо.Строят се с ограбени хиляди милиони вили,хотели ,дворци на престъпници по списъци на ОП"Развитие на селските региони" ЗА ДЕЦА ПАРИ НЕ ДАВАТ ЗА ЧОВЕШКИ МАЙКИ ПАРИ НЕ ДАВАТ ..
41
1
 
3
 
! Отговори
CNINTURKIO преди 5 години
treva nali ima sha pasem pak nema da se predadem na bOkovata mafiq-GROB
40
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоз не спря да ползва българското председателство за руско лоби.Меркел и Макрон му казаха балканите първо да направят РЕФОРМИдемекДЕПУТИНИЗАЦИЯ и чак тогава ще се случват нещата,ама на тиквун не му овира главата,иска да набута про руски държави които да налагат вето по заръка на масква?
39
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американски бомбандировач лети над България. Единият пилот поглежда на долу и пита:- Абе, не си спомням, ние тук бомбардирахме ли?- Не, тука си е така! - отговаря другия.