Евролидери умуват: Мигрантите в центрове извън ЕС?

Те ще бъдат ползвани за отсяване на икономическите мигранти
20 юни 2018 14:45,
83
Евролидери умуват: Мигрантите в центрове извън ЕС?
Снимка: архив Reuters

Евролидерите обмислят планове да изпращат спасените в морето мигранти в центрове извън територията на ЕС, което е признак за по-твърд подход по въпроса с миграцията, пише в. "Файненшъл таймс".

Центровете ще бъдат използвани за отсяване на "икономическите мигранти" от "тези, които имат нужда от международна закрила". Предложенията ще бъдат обсъдени следващата седмица в Брюксел на срещата на лидерите на ЕС, пише британският вестник, като цитира проект за заключителен документ на предстоящата среща.

Идеята е следствие от нарастващото политическо напрежение заради миграцията в Европа, пише БТА. Новият твърдолинеен италиански вътрешен министър Матео Салвини отказа миналата седмица да допусне в Италия кораб, превозващ над 600 мигранти, а германският канцлер Ангела Меркел е изправена пред криза заради разногласия с коалиционните си партньори по мигрантската политика.

Още по темата

Предложението обаче може да се натъкне на правни пречки, включително на забраната да се изпращат хора в страни, смятани за небезопасни. Остава неясна и съдбата на мигрантите, чиито молби за убежище в ЕС не бъдат одобрени, което създава опасност тези центрове да се напълнят с хора, които нито могат да отидат в Европа, нито да се върнат у дома, пише "Файненшъл таймс".

Вчера трябваше да бъде денят, в който френският президент Еманюел Макрон да получи дългоочаквания си отговор от Германия за големите си идеи как Европа отново да стане двигател на либерализма в света. И той донякъде успя. Но срещата му с канцлера Меркел мина под знака на неотложния въпрос за гасене на разрастващите се популистки пожари, породени от миграцията на континента, включително в самата Германия, пише в. "Ню Йорк таймс".

Меркел, изправена пред бунта на баварските консерватори, който за малко да събори правителството й в понеделник, има краен срок да постигне до 10 дни европейско споразумение за ограничаване на миграцията, каквото ЕС не успява да сключи вече много години.

Отчасти защото се нуждае от подкрепата на Франция за постигане на европейски консенсус за миграцията, Меркел даде съгласието си по друг въпрос, за който Макрон активно лобира. Става дума за общ бюджет на страните от еврозоната, различен от този на ЕС - мярка, което преди бе немислима за финансово консервативната Германия, посочи американският вестник.

Срещата им в двореца Мезеберг край Берлин, състояла се преди срещата на върха на ЕС в края на юни, трябваше да обхване широк спектър от теми от европейския дневен ред, но бе белязана от вътрешнополитическите предизвикателства пред всеки от двамата лидери. Макрон се нуждаеше от напредък по предложението си за бюджет на еврозоната, с който да се похвали у дома. Меркел в замяна се нуждаеше от подкрепа, за да синхронизира разпокъсаните политики в Европа за предоставяне на убежище, пише "Ню Йорк таймс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европа е в цунгцванг. Или цръни тарамбуки от Африка или бели такива от източните провинции.
48
1
 
20
 
! Отговори
Кой преди 5 години
А защо трябваше да унищожават Либия и да убиват Кадафи,който пазеше Европа от хуните?кой ще понесе отговорноста за тази катастрафа която Европа сама си направи?
47
11
 
2
 
! Отговори
Аликзандър преди 5 години
Абе ще ви научим на толерантност и Истанбулската конвенция ще се приеме и от езика на омразата ще ви отучим. Колкото повече се дърпате, толкова по-трудно ще бъде за вас.
46
0
 
7
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
Ама и франсетата са си виновни, като мислеха техните *** за по висши от белите от Източна Европа, е на ви сега---не е точно така. Те отлично си познават своите циг..ни, както ние нашите. Знаят за кво иде реч. Въпроса е, че когато ги вкараха имаше желязна завеса. И нямаше как да вземат от Източна Европа. Щото па ние имахме изходни визи. И те си взеха от своите. Мислеха си, че ще влязат в пътя, а тези които не искат да влзат - ще им писне и ще си тръгнат. Ама не стана така.
45
0
 
8
 
! Отговори
црън арабин преди 5 години
Вкарвайте още църновци в Англия и Франция бе!! Тия дето си ги имат са им малко!!
44
1
 
8
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Тея джен.дъри никакъв проблем не могат да решат!Въртят се като муха без глава!Хеле Бабо.бецът и Баб.шкерът-те ли ще ни оправят?Ай си*****!
43
2
 
21
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
Просто немеца има много странна философия. Ако не си живял там не го разбираш. Тов е РАЗГЛЕЗЕНА нация, която е свикнала на 100% да се уповава в Райха. И когато канцлерката каже "нека идват, ще се справим" немеца вместо с шутове да я изхвърли от Райхстага казва ... *** щом ома Меркел го казва значи е така. И затова я преизбират дъртия у.руд. Ще дойде време , ще се усетят но ще е твърде късно и тогава отново ще се лее кръв по улиците.Дано пукне тая дърта мъст...я.
42
0
 
26
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
И как въобще си я представяте тази работа? Тези които имат умения - те не идват със кораб. Те са си дошли вече по други пътища. Това е напаст, *** от 20-годишни лежбери, които са дошли да моцат, да папат. В Берлин Ной Кьолн е пълен с 20 с мюсляци млади мъже по кафенетата , които по цял ден чоплят в телефона или играят билярд. И какво ще стане като ги нашибаш в лагера? Гето? Докога ще ги раниш, те не желат да работят? Отде пари? А лекари, храна? Тези НЕ ЖЕЛАЯТ да живеят нашия живот!
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
щом Юнкер ги привиква...
40
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евролидерите са бавноразвиващи и интелектуално негодни. Много години бяха едни трафиканти на хора от Африка към Европа и се чудеха откъде и защо идват бежанците. Сега май са се сетили, че те сами си ги стоварват у дома. Може някой да им напише съчинение, че трябва да връщат и издържат мигрантите в Африка и да спрат войните в Близкия Изток, за да се върнат хората.
39
0
 
17
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
Има една особена категория хора по фирмите мушмурок-бюрократ. Не знам до колко сте ги виждали, много е разпространена сред младите хора в момента. Значи той/тя нямат никакви умения да решат проблема, но за сметка на това са адски позитивни, послушни и извиращи от енергия. В ЕС само такива ги избират. Като нашата женица-зълвица на председателя на ЕК. Абе вие луди ли сте, първо кой ще се навие да прибере тази с.*** и второ те не искат в Албания. Те искат Германия, Австрия и Холандия!?
38
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко, внимавай как казваш да, че няма да разбереш как си си подал за последен път оставката... Карто наизлезем, свят ще ти се завие! Не стига, е вдигна всички цени, сега и ***...
37
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
алоу рашките, прекалявате тука! Абе я кажете как заработват рускините на световното, Путин очаква милиарди приходи))):
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПедросоНе става Африка ще ни превземе за 2 дена, ако не оставим престъпниците им в Европа, а може и Шорош да се обиди.
35
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тая *** не смее да се опъне на Италия, иначе наказаха чрез орязване на бюджета Вишеградската четворка! Така трябва - с твърд отпор - праща' им мамуните франко Германия, да се оправя с тях! като излязат германците по улиците, че й премалеее...
34
1
 
21
 
! Отговори
казаХ преди 5 години
Дреме ни на нас българите дали ще падне правителството на Меркел.Да пада бе.Няма за да се спаси кожата на лудата канцлерка да плащат всички европейски народи.Вън заедно с мигрантите,към Африка,и тя и всички евролидери която натресоха тази напаст в домовете ни.Да им направят африкански съюз и да им го ръководят.Начело на ЕС-Виктор Орбан и Вишеградската четворка.
33
2
 
8
 
! Отговори
Факт!!! преди 5 години
Европа=двигател на луберализма.Е това ми стига време е да напускам ефропейския ке.еф.Аз не мога да трая либераслизма а тия ще стават двигатели.Като цял Африка е опасна тоест няма да могат да върнат никого.А и оня кат си е изхвърлил документите къде ще го върнат.ЕС е бита карта!
32
13
 
4
 
! Отговори
КПЕС преди 5 години
Само корави тояги ще решат демографския проблем в България набийте си го в расистките глави с размер на орехчета, ако не ще бъдете превъзпитани !
31
1
 
12
 
! Отговори
Божил преди 5 години
Затова сега червените лидери трябва да ги изпратят обратно с хляб и сол и да им обяснят защо равенството,което те им обещаваха е невъзможно!
30
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какво има да умуватда осъдят тия дето разрушиха либия ирак и сирияи да подкрепят всеки немюсилмански - имам предвид светски той пак ще си е мюсулманин - управник в тия страните като си бяха нормални държави - имаше ли бежанци- нехитър американски номер за скапването на европатаи ако не се усети населението да издуха тия подкрепяни от краваршингтон управници като меркели други подобни- европа е пред затриваневижте иран 60-те години преди да го вкапат в ръцете на аятоласите- светска държава