100 000 души протестираха в Лондон 2 г. след референдума

Искат последната дума по споразумението за Brexit
Обновена: 23 юни 2018 20:45 | 23 юни 2018 20:45, Елка Василева
36
100 000 души протестираха в Лондон 2 г. след референдума
Снимка: Reuters

Около 100 000 души излязоха по улиците на Лондон, за да протестират срещу излизането на Великобритания от Европейския съюз, точно две години след шокиращия резултат от референдума за Brexit, съобщиха ДПА и Ройтерс.

Протестът бе организиран от кампанията "Народен глас", която се бори за това британците да имат право да одобрят или да отхвърлят с вота си окончателното споразумение за Brexit, което ще бъде договорено между Лондон и Брюксел.

В него участваха проевропейски политици от целия политически спектър, включително от основната опозиционна Лейбъристка партия, "Либерални демократи" и някои бунтари от Консервативната партия на премиера Тереза Мей.

"Народен глас" призова привържениците си "да гарантираме, че ние, хората, които ще бъдем засегнати за поколения напред от водените от правителството преговори за Brexit, ще имаме" последната дума по сделката за Brexit.

Но външният министър Борис Джонсън, който е твърдолинеен активист за напускане на ЕС, отговори на борещия се за оставане лагер в статия за таблоида "Сън", че британският народ "не желае половинчат Brexit".

На 23 юни 2016 г. мнозинство от 52 процента гласува за напускане на ЕС при избирателна активност от 72 процента от имащите право да гласуват 46 милиона британци, припомня БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: лондонпротестBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 11 - 8Английското население е около 65 милиона. Ако си образован, без купена диплома, направи едно просто изчисление за да установиш какъв процент са протестиращите. Добре са си били и добре ще си бъдат ако ще и 5 брексита да има! А брексит ще има за ужас на булсаткомчовците с ниско ниво на интелект/интелигентност и буквално нулеви познания относно език, култура и интеграция! Нека нашенските пурковци се подготвят за ритника който ще ги събуди!
9
1
 
11
 
! Отговори
Хгх преди 5 години
И после 3 и 4 път. При резултат 2:2 и 5-ти. Направо всеки месец да гласуват и да имат 2 законодателства между които да превключват автоматично според това дали са вътре или вън заживяват в паралелен свят. Влизат в циклофренична серия.
8
9
 
35
 
! Отговори
11 преди 5 години
Тия зеха да усещат къв дебел *** ги чака.
7
5
 
28
 
! Отговори
Само споделям преди 5 години
Ингилизите единствено се съобразяват с хамериканите, други не ги интересуват
6
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англия рядко върши случайни неща и едва ли без причина гласува за БРЕКЗИТ, понатиснаха ги да се откажат от БРЕКЗИТа и сега не се знае дали ще излязат или останат.
5
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Италия заплаши да конфискува два кораба на германска неправителствена организация, които спасяват мигранти в Средиземно море. Рим посочи като причина за решението си нередности в техния правен статут. Двата плавателни съда са собственост на германската неправителствена организация Лайфлайн. Единият от тях е блокиран с над 200 мигранти в Средиземно море. Италианските власти предупредиха, че плавателните съдове ще бъдат конфискувани и насочени към италиански пристанища, за да започне щателно разследване за техния статут. Рим е категоричен, че корабите плават нелегално под холандски флаг.
4
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бауако погледнеш извадки от гласуването, ще видиш че за напускане са гласували предимно хора на средна и напреднала възраст с имущество, които по принцип са доста по-пресметливи от разни тинейджъри
3
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са наши хора, поляци и румънци.
2
9
 
47
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Гласуваха за излизане от глупост. Не знаеха какво точно ще се случи и си мислиха, че с това ще спрат мигрантите. Плачат сега като им се срина паунда...
1
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ставайте щат и марш от Европа, нагли