Нинова: Европа трябва да е спасена, България не може да е буфер!

Лидерът на БСП изпрати писмо до европейските лидери
23 юни 2018 11:30, Петя Славова
146
Нинова: Европа трябва да е спасена, България не може да е буфер!
Снимка: Пресцентър БСП

Корнелия Нинова написа писмо до европейски лидери, където подчерта, че България не може да бъде буферна зона и незаконните мигранти трябва да бъдат връщани в страната им на произход

"България, като външна граница на Съюза, има воите особени отговорности, както и специфични трудности и проблеми и това трябва да бъде осъзнато и отчетено от нашите партньори. Най-главната цел е да избегнем превръщането на нашата страна и на Балканите в огромен бежански лагер, своеобразна буферна зона между зони на конфликт и Шенгенска Европа. Рисковете това да се случи са повече от реални".

Това написа председателят на БСП Корнелия Нинова по повод мигрантската криза в писмо до 12 европейски лидери, сред които лидерите на партии от Вишеградската четворка и премиерите на Португалия - Антонио Коща, Испания - Педро Санчес, Гърция - Алексис Ципрас, Словакия - Петер Пелегрини, Швеция - Щефан Льовен, Малта - Джоузеф Мускат, Румъния - Виорика Дънчила, съобщиха от пресцентъра на партията.

Още по темата

Нинова изтъква, че бежанската криза беляза политическия живот на ЕС през последните няколко години, а липсата на координиран, адекватен и навременен общоевропейски отговор на мигрантската криза, показва, че текущата система за убежища не е в съответствие с актуалните предизвикателства.

Корнелия Нинова отбелязва, че бягащите от кървавия сирийски конфликт, съгласно международните норми, имат право да получат закрила.

"В същото време, значителна част от влизащите без разрешение чужди граждани не могат да бъдат определени като "бежанци" и следва да бъдат разглеждани като незаконни мигранти, т.е. връщани обратно в страните им по произход. Водени от интересите на България и на българския народ, ние настояваме за този подход", казва председателят на БСП.

Тя смята за неприемливо и неработещо предложението на Германия - подписването на двустранни споразумения - финансова помощ в замяна на приемане и интеграция на мигранти.

"Отбелязваме, че следва да бъдат разработени механизми, устойчиви на кризи и за превенция, като фокусът бъде поставен преди всичко върху основни области, като засилване на охраната и контрола на външните граници", обяснява Нинова.

По думите й, трябва да има по-строг контрол на външните граници на държавите - членки на ЕС, непрекъснат мониторинг на всички маршрути, в противодействие на незаконната миграция и нелегалния трафик на хора, по-тататъжно засилване и прилагане на интегрираното гранично управление и на обмена на информация в рамките на ЕС, между страните - членки и агенциите, както и с международните партньори".

"Бих искала да подчертая, че в контекста надншните предизвикателства, Европа се променя и така трябва, иначе ще я загубим, ако продължаваме по същия начин. Европа трябва да бъде спасена и да продължи напред като единен, сигурен и здрав Съюз между силни държави", казва на финала Корнелия Нинова.


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
0
 
! Отговори
nnn преди 9 месеца
Г- жо Нинова дайте адресите и на мен и аз искам да им пиша.
105
0
 
0
 
! Отговори
Да живее 1 ви май преди 9 месеца
Незнам и не виждам разлика в тиквите,ама чини ми се в тая работа с мигрантите,бая уйдурма има тука,В дъното на това чудовище стоят,евреите Свърши се хубавото,Татово време,с армийка,медицина,почивки образувание,сигурност.А ко ши кажите а
104
2
 
5
 
! Отговори
муспи преди 9 месеца
А някой да каже дето всички го знаем, - че не Европа и даже не лакейските български правителства докарват диваците, а евреите. Ако не евреите тогава кой?! Може би НЛО? Пристигат облечени и спретнати което в техните страни не се забелязва, като носят деца хиляди километри! Веднага получават пособия и отиват да си оправят зъбите. Просто азербайджано-чечено-тюркския хибрид си води геноцида над бялата раса, а България им трябва за база между Запада и Истока, а не онази дупка в пясъците.
103
8
 
7
 
! Отговори
Edin преди 9 месеца
До Боби
ГЕРБ са отдел кражби и продажби на бившата БКП! Докато БСП тъкмо се е поизчистила от голяма част от продажниците.
102
3
 
11
 
! Отговори
Добра икономика?!? преди 9 месеца
пич, ти сериозно ли? Кое и е добрето на икономиката? И за какво ти е `добра` икономика, ако работещите в нея са бедняци? Намирисваш ми на гербераст май, а?
101
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До ognyanz
Доказаха се като рушветчии и продажници, и, което е по-важно, нямат никаква идея как може да се стимулира икономиката

това в Дума ли го прочете ве ? Я кажи кога икономиката ни е била по-добре?
100
4
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 9 месеца
До Боби: Предполагам, че ти е ясно, че тройка БСП, ДПС и патриоти не е възможна. А двойка БСП-ДПС е много малко вероятна. ДПС доказа, че може да провали всяка една партия, която направи коалиция с нея, и накрая и БСП го разбраха това (но им струваше скъпо).
А с какво ГЕРБ е по-малко зло? Доказаха се като рушветчии и продажници, и, което е по-важно, нямат никаква идея как може да се стимулира икономиката, за да излезем от блатото на бедността и демографската криза. Време им е да си ходят.
99
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Нинова: Европа трябва да е спасена, България не може да е буфер!"

Днес България е жертва, за съжаление.....
98
19
 
9
 
! Отговори
Боби преди 9 месеца
Ако трябва да избирам между ГЕРБ и БСП, бих избрал по-малкото зло, а именно ГЕРБ. Връщане на БСП и ДПС на власт не е желателно, още повече не искам да виждам тройката БСП, ДПС и патриоти.
97
17
 
8
 
! Отговори
СатаНАТО преди 9 месеца
Кой я е упълномощавал да пише такива ксенофобски резолюции?
96
12
 
11
 
! Отговори
l преди 9 месеца
Забележете снимката на тая ***, тиквата по голяма от бойковата, провъзгласяваме я за главна тиква на републиката. НИНОВА ТИКВАТА.
95
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Стефи.Тая забрави ,че е говорила с Решетников,преди президентските избори,забрави и кой и даде милионите,да участва в приватизацията на най печелившите дружества,забрави и за Черния Краси,забрави и за подарените Пловдивски панаири на неин човек,забрави за пълния провал на БСП,като управляващи,и куп други далавери заради които народа ги изрита, та ще помни,някаква си резолюция.Сигурно се чудят,как да заметат тия фекалиите,под големия килим на Посерано 20.
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен

А това какво е? https://youtube/watch?v=wn5FhjvX9FQ
93
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 90 политика в полза на България се води като си в нормите и стандартите на ЕС.
Другото е празна работа.
92
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
България в ЕС е ИМАТ ЗА несигурна държава. Това го направиха социалистите.
И сега активистката да каже нещо.
91
5
 
10
 
! Отговори
Руски Стандарт преди 9 месеца
Како кажи къде покри, Погребалната Агентка.
90
10
 
13
 
! Отговори
Ало другарите преди 9 месеца
С какво да ви запомним БСП?Не сътворихте ли вие,мафията в България!20 години се пънахте,докато изваете такъв образ,като Борисов.Не бяхте ли негов учител?Много боли,когато един ученик изпревари три пъти учителите си.Какво добро да очакваме от вашия ученик?
89
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До ognyanz-означава,да вземеш да прочетеш,какво ЗНАЧИ!Прието решение,от длъжностно лице в законодателната власт с положен от него подпис.Това не е хвърчащ лист от вестника на социалистите,с който да си избършеш задните части!
88
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нинова,на 4 укай им го на бат Бойко с герберастите,за да докажеш,че си мъж!
То се е видяло,че нямат и представа как се води политика в полза на България,нито ги интересува това,изземи им функциите!
87
13
 
16
 
! Отговори
До анонимен 85 преди 9 месеца
Само будала може твърди , че партия ГЕРБ ЧЕСТНО е спечелила изборите.Това е партия съставена от 2-ма Бойко и Цецо 6-те апартамента. Добре, че се е намерил някой да напише едно писмо до Европа.Бойко едно изречение не може да сглоби, Цецо и той се затруднява.Да си го бяха написали 2-та като ще обединяват Европата.Те са накарали Нинова, искат да знаят предварително какво ще им кажат в Брюксел.За какво я плюете в случая, не ми става ясно и не съм гласувал за нито една партия, живея в чужбина.