Шествие в Лондон за финализиране на Brexit

Проевропейски политици се надяват да привлекат хиляди
23 юни 2018 12:30, Петя Славова
20
Шествие в Лондон за финализиране на  Brexit
Снимка: Reuters

Британски проевропейски политици, главно от опозиционните партии, се надяват да привлекат хиляди привърженици на шествие днес за "народен вот" за окончателното споразумение за напускане на Европейския съюз на втората годишнина от референдума за  Brexit, предаде ДПА.

Още по темата

"Каквото и да е мнението ви за  Brexit, всеки би се съгласил, че това е важна сделка. И тя не е сключена", заяви кампанията за "народен вот" преди шествието днес в центъра на Лондон.

Проевропейската кампания прикани хората, които я подкрепят, да "направим така, че ние, народът, които сме засегнати за поколения напред от преговорите на правителството за Брекзит, да се произнесем с народен вот по окончателното споразумение за Brexit, пише БТА.

Тази събота десетки хиляди хора от цялото Обединено кралство ще участват в шествие за народен вот в Лондон, за който расте подкрепата в страната", каза депутатът лейбърист Чука Умуна. "Преговорите са в хаос, правителството създаде пълно объркване с  Brexit и сега е време народът да си върне контрола над този процес", добави той.

Кампанията за "народен вот" не е обявила ясен план как възнамерява да организира ново гласуване, какви ще бъдат въпросите, нито как ще бъдат съчетани резултатите от двете гласувания, посочва ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: ЛондонЕСBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Карагьоз го боли за Брексита. Значи му е непосилно лапането в родината.
10
0
 
14
 
! Отговори
До Жо преди 5 години
Не само ти не разбираш написаното. Аз също нищо не разбрах. Но докато статиите се пишат от неграмотни журналисти с купени дипломи, ще е така. Проевропейски означава хора подкрепящи ЕС, а не такива, които са за брекзит. Това са антиевропейски настроени хора. Петя, Петя, да си беше гледала кравите на село. Не се занимавай с журналистика, не е за теб. Я виж какво стана с кравата Пенка. С такава крава щеше да си по-известна и на почит, отколкото с глупавите си статии.
9
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
"щуротии на кутии"....За какво им беше на тия да проведат референдум,като след това ще искат втори по темата,а също и трети,и четвърти и така докато се пенсионират тия,които живеят на гърба на проблемите на обществото....Разбира се,до тогава ще са пораснали наследниците им и те на свой ред ще занижат "референдуми","дискусии",ще занареждат "комисии",ще нарочват "срещи и конференции".....И докато "мъдрите" се намъдруват,лудите ще се налудуват..ВАЖИ ЗА ВСИЧКИ,не само за островитяните..
8
0
 
3
 
! Отговори
БРИТАНИЯ преди 5 години
ТАЗИ ТЮРМА НА НАРОДИТЕ
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе е за такъв, какъвто го мислиш! Баща му е черен, мисля от Нигерия, но майка му е бяла англичанка, роден е в Лондон, така че човекът е смесен, по-скоро бял. И Брекзит не е за това да се отърват от такива като Умуна, а такива като нас- източноевропейци.
6
2
 
18
 
! Отговори
Handel преди 5 години
Естествено че ще е в "Лондон" - там броя на англичаните вече е под 40% (бяха 45% по време на бреброяването 2010 година). 60% мюсулмани и индуси искат да са в ЕС, защото могат да вършеят из цяла европа и да папат пари от какви ли не фондове.
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този "*** Умуна" ще да е потомствен англичанин с едно типично английско име :)Ясно е чии интереси защитава. Брекзит не беше ли именно за това, Англия да се отърве от такива като *** Умуна??!
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Британците нямат място в Европа с обратните си коли и пътища.
3
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Жо - ами статията е написана в типичен "комун..и..с..т..и..чески" стил - хем да отрази факта , хем да не каже истината - в Англия трезвомислещите са за незабавно излизане от заразения със "социални" идеи ЕС как да обгрижва арабски мързеланковци , но гласуващи за "благодетелите" си , а истинските граждани на Европа да работят и хрантутят лентяите
2
1
 
6
 
! Отговори
А+ преди 5 години
Глас народен ,глас божии .... но не и за псевдодеммокрацията която се шири пО Еворопа,да не говорим пхк за САЩ.
1
2
 
39
 
! Отговори
Жо преди 5 години
САМО АЗ ЛИ разбрах от статията, че британски ПРОЕВРОПЕЙСКИ / т.е. хора подкрепящи ЕС/ политици, организират шествие за окончателно напускане на Европейския съюз.Или е неясно написано, или е така?