ЕК започна да търси място за мигрантите в Африка

Къде ли ще отидат, Египет, Либия и Мароко не ги искат
70
ЕК започна да търси място за мигрантите в Африка
Снимка: архив, Reuters

Европейският съюз ще започне преговори с африканските страни по въпроса дали са подготвени да създадат на своя територия т.нар. регионални платформи за докарване на мигранти, съобщи еврокомисарят по бюджета Гюнтер Йотингер, цитиран от ДПА.

Още по темата
Пред вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг" той каза, че едно европейско споразумение за създаването на такива центрове изисква партньорско споразумение със страните от Северна Африка, които са разположени или директно на Средиземно море, или в района Сахел.

Това трябва да договорим сега, допълни той. По-рано той е намеквал, че за тези центрове могат да бъдат заделени 6 милиарда евро европейски средства.

Изданието информира, че Либия, Мали, Нигер и Нигерия са възприемани от Комисията като най-подходящи кандидати, макар че Йотингер не посочва конкретна страна.

Австрийският канцлер Себастиан Курц, чиято страна тъкмо поема ротационното председателство на ЕС, каза вчера, че е важно отделните страни от ЕС да използват връзките си с африканските страни, за да намерят решение на европейски въпрос с убежищата. Той по-конкретно спомена Италия и Либия, както и Испания и Мароко.

Никоя северноафриканска страна не е дала сигнал, че би желала да приеме на територията си необходимата инфраструктура. Няколко страни, включително Египет, Либия и Мароко, отхвърлиха идеята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
40
 
! Отговори
lesno преди 5 години
y Miami!! просто завъртат кораба на лево и бум ето. хем топло, хем америка.
21
2
 
49
 
! Отговори
гневен българин преди 5 години
Изтребване на ***,***.Те избиват невинни из Европа,Вие още се чудете.Античовеците не заслужават да живеят.
20
0
 
53
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
изгоненото още от средновековна Испания и ПОШЛЯПНАТО по задните части от Адолф еврейско стадо,просто СИ ВРЪЩА на Европата!!!!!!За КОШМАР на бялата раса тия "потомци на Юда" успяха С КОВАРСТВО да се докопат до "лостовете",които управляват света...-Всъщност,"лоста" е ЕДИН-ЩАТСКИЯ ДОЛЛАР!..И за СРАМ на бялата раса се навъдиха много нейни представители,които ОМАГЬОСАНИ от ХАРТИЙКИТЕ на НЕДОСТОЙНИТЕ,загърбиха и гена си,и общението си със Създателя..
19
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навсякъде в южна Сахара, за да засаждат гори и да строят водохранилища против засушаването и настъплението на пустинята на юг.
18
0
 
35
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонимензнаеш,че отговора на въпроса ти е един:-Защото Слугите на Злото,Владетелите и ликвидаторите на "Хомо Сапиенс" искат така!
17
4
 
53
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
сички отфърлиха "идеята"...Кой остана като потенциален "ресипиент"?Браво,познахте:-Тикволандия.Верно че това ще струва "трона" на Тиквата,но и след абдикирането му той ще бъде възнаграден полагащо се...А тия след него да сърбат попарата,която Н.В. Тиквун Банкянски-Титана на мисълта и словото и баща на българската демокрация,забърка..Не ви се верва?!....Ееех,мрем да съм лош "пророк"!!!! ...Обаче само стой и гледай!
16
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И защо требе да им търсим място някъде. Те нямат ли си Родина? Да не са паднали от Марс? Или пак ще създаваме нейде нова "еврейска" държава? От ООН и прочее чиновници де взимат по една кофа кинти на година да вземат да си свършат работата, а не само да бъдат рекламни лица на Корпорация НАТО. Вместо да лансират свръхпечабарите да спрат с мигрантските практики за евтина робска ръка в 'Цивилизованите" държави.
15
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страните от Северна Африка трябва да получат финансови стимули,за да приемат своите хора в тези т.н. лагери.Където ще получат всичко необходимо за нормален живот,докато трае конфликтът.Икономическите мигранти са длъжни да приемат обратно.Както и санкции,ако откажат.
14
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората на снимката са немци, които са били прокудени в Африка от белите пришълци, които в момента се наслаждават на плодовете на труда им.
13
1
 
55
 
! Отговори
Лагери в Африка? преди 5 години
Това пък защо? В германия, Полша, Австрия има толкова много лагери - Аушвиц , Бухенвалд, Дахау, Треблинка, Майданек... Напълно функционални! Срам ли ги е , какво...
12
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те като започна войната в Сирия, колко бежанци приеха богатите на петрол арабски държави? Знаят си се много добре какво представляват и затова. В ЮАР вече няма апартейд и стана едно чудесно място за живеене! Защо не ги заселват там тези от Африка?
11
0
 
67
 
! Отговори
лудост преди 5 години
Странно някой Европейски страни заедно с сащ разбиха арабския свят с преврати,агресии,революции съсипаха Либия и убиха Кадафи който пазеше Европа от африканските имигранти а сега се чудят как да се спасят и оцелеят ?!?!
10
24
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 10Защото трябва да сме солидарни и най вече да постъпим по християнски и да приютим бягащите от война африканци.
9
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел, кани у дома, а в същото време, вече казва:Аз ви каня, но идете у съседа да хапнете и да пийнете и да ви настани, но аз ви каня. Като каниш някой го приемаш при тебе, защо задължаваш другите страни. Тя ги покани, тя да се оправя, другите страни защо и те да се включват, като не искат, насила ли и защо, нали всеки си преценя. Това е много кофти от нейна страна, да задължаваш някои да приема гости, които ти си поканил.
8
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а у нас подготвят вдигането на имотните данъци за всяко второ жилище и данъчнооблекчение ако го предоставиш чрез общината на социалнонуждаещи се...поготвят жилищата за безценните от снимката...
7
0
 
56
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Африката не е навита да приеме собствените си маймуни, ама Европа вика - на ви някое и друго евро, стойте си дОма.Тетка Шмиргел вика -абе последните четири години само аз ли ставам ставам я вилкомен, ако не сте ми в спалнята, я виж колко спални има у комшиите - с парите си плащам да им се наврете под чаршафите, я!Абе последните четири години само аз ли ставам сутрин с лице към възглавницата, или само аз?
6
0
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пратете ги в Израел, там е спасението им.Това е модерна демократична страна където има религиозна свобода и етноса няма значение.Сигурен съм, че в Израел ще получат истински топло и радушно отношение.
5
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бежанците да вземат по една булка и тия дето ги поканиха с тях.
4
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трудно ще намерите началник ,като Меркел в Африка !
3
0
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Излиза, че африканските страни не искат африканци, който са родени на техния континент, говоря за африканските бежанци, а Германия ги посрещна с Вилкомен нах Доучланд с питки, танци, веселби, спомянтели си още на гарата? Какво целеше и цели Меркел, нека всеки сам се замисли?