Бял дим в Германия: Компромисно решение за мигрантите

Чужденците ще се настаняват в транзитни центрове на границата
Обновена: 3 юли 2018 06:53 | 3 юли 2018 06:48, Вера К. Александрова
36
Бял дим в Германия: Компромисно решение за мигрантите
Снимка: Reuters

Враждуващите заради миграционната политика канцлер Ангела Меркел и вътрешен министър Хорст Зеехофер постигнаха късно снощи компромисно споразумение.

То предвижда занапред търсещите убежище, пристигащи в Германия, но вече регистрирани в друга страна от ЕС, да бъдат настанявани в т.нар. транзитни центрове на германско-австрийската граница, а не да бъдат разпределяни в центрове в цялата страна.

След проучване на техните досиета те ще бъдат връщани в страните, откъдето са дошли. Депортирането обаче трябва да се организира в рамките на административни споразумения, сключени със съответните страни, съобщи БТА.

Още по темата

Третият партньор в правителствената коалиция, Социалдемократическата партия, трябва обаче също да каже дали приема условията на това споразумение.

"След трудни дни и тежки преговори днес смятам, че сме намерили добър компромис", заяви пред журналисти Меркел след последния опит за помирение със Зеехофер.

Той пък нарече споразумението твърдо и позволяващо му да продължи да ръководи федералното министерство на вътрешните работи.

В неделя Зееховер заплаши да подаде оставка, ако не бъде намерен компромис с канцлера, но в крайна сметка промени намерението си и предложи последен опит за преговори.

Миналия месец той обяви, че смята да започне да връща на границата мигранти, регистрирани в друга държава от ЕС.

Меркел обаче се противопостави на предлагания от него едностранен контрол на границите и заяви, че трябва да бъде намерено общо европейско решение за намаляване на вторичната миграция.

Канцлерът изтъкна, че подобни едностранни решения ще създадат проблеми със съседите на Германия и ще подкопаят солидарността в Европейския съюз.


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бабата е готова на всякакви компромиси стига да остане на власт, защото свалят ли я - край. Повече няма да бъде преизбрана и това тя много добре го знае. Не си мислете, че толкова й пука за немския народ. Важното е кокала да не се пуска. Залепнала е за стола си вече повече от 10 години и ако я свалят от управлението просто няма да има какво да прави.
33
0
 
0
 
! Отговори
Карлсон от покрива преди 8 месеца
До Верчето,"работничка по публикации":
Да не би да мислиш ,че читателите на "Днес" са малограмотни и се осведомяват единствено от твоите преднамерено лъжливи публикации? Защо не кажеш какво са се договорили политическите"партньори" и за сметка на чий гръб, а може и г../ за страните членове от източна Европа/геогр./ - България,Гърция,Румъния..,с надежда да прекарат Испания,Италия..
Верче,поназнайваме немски и и комуникациите /медиите/ не са проблем!
32
1
 
1
 
! Отговори
муспи преди 8 месеца
До Анонимен
Кораба не е нужно да ходи по разни пристанища, а да пристигне направо в изсраел. Там ще бъде конфискуван, а бежанеца изтърсен на палестинска територия. След това евреите ще повтарят - какъв кораб, какви бежанци, това си е направо отричане на холокоста!
31
2
 
5
 
! Отговори
Armagedon преди 8 месеца
Aз пък имам друго решение. Двустранно споразумение с Германия .Размяна на емигрантски двучленни или тричленни семейства , които са законно пребиващи в Германия поне 1,5 години срещу 5,6,7,10-ет и повече членни, ромски семейства.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да,разбирано туй е само за тях,а за останалите им съдружници,ако решат тъй да процедират нещата значи,че щом има напред има и назад,коет пък за тяхна информация означава,че откъде са дошли и там да се върнат щот като при всички екскурзии,пътувания до дестинации по следващ ред на посещение след кат се напусне едната и се посети следващата дестинация последната си остава такава на пребиваването и там трябва да се връщат летуващите щом като са я избрали крайна и считат първа на връщане до родината.
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Познайте колко страни от въпросните ще сключат споразумение за реадмисия: зеро, нил, нада. Освен ако не им се плати здраво, което ще си е чисто изнудване.
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ооо бабче,гостите ти дойдоха в повече ли,и искат да папкат,и не искат да бачкат,наиш ли кво,ние тука живеем по-зле от тях,тъй,че не ги пращай насам,ще те съдят в брюксел за нечовешко отношение,ех ако можеше и ние да съдим политиците си за некадърно и крадливо управление
27
2
 
6
 
! Отговори
999 преди 8 месеца
Е ГОСПОДИН ЕРДОГАН ТОЛКОВА СЕ СТАРА ЧОВЕКА ОСОБЕНО ЗА БЪЛГАРСКАТА ГРАНИЦА,
ТЕЗИ ТУРСКИ МОМЧЕТА ОТ ГРАНИЧНАТА ПОЛИЦИЯ ТОЛКОВА ТРУД ПОЛОЖИХА. Е СЕГА ВЕ О С Р А Х А ! НЕ КОЙ ДА Е , А ИМЕННО ШВАБИТЕ! ТЕЗИ ДЕТО ПЕРИОДИЧНО ВИ ПУСКАТ ПРОВОКАТИВНИ МАТЕРИАЛИ,КОИТО ДА ОТРАЗЯВАТЕ ВЪВ ФОРМАТА НА НОВИНИ!
РОМИ,ТУРЦИ,ПОМАЦИ,АРМЕНЦИ,РУСНАЦИ ВЕЧЕ И ЩЕ ИМАМЕ И АРАБИ В БЪЛГАРИЯ!
АМИ ДА ВИ Е ЧЕСТИТА ЕВРОПЕИЗАЦИЯТА !
26
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Проблемът е че се прави подмяна на бялото население на Европа и трябва да бъде решен по-твърдо, а тук става на въпрос за менкане на мигранти от една страна на друга и за разни по-големи центрове, сиреч задълбочават проблема и узаконяват "вноса". Меркел да си ходи
25
0
 
33
 
! Отговори
Европейка преди 8 месеца
Значи той ще ги гони от Германия в България,Гърция и Италия.А ние как ще ги върнем в Н егрия и Арабия?Може пък като разберат ,че няма да са в Германия да спрат да идват.Големия въпрос е- какво ще прави с вече дошлите?
24
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
преценката на Бог.

Ха-ха по-голема глупост не бях чувал! Ама това може да ви родят еволюиралите глави!

Бог да не е жури на празноглавите моми, че да преценява.
Апропо има много по-интелигентни африканци в сравнение с българските примитиви. Но човек чийто съществуване се ограничава до това как да напълни корема си и каква плювня да изхрaчи в днес.бг,това е неразбираемо!
23
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Когато в някое африканско пристанище на някой кораб незабелязано се качи и скрие т.нар. stowaway, после става голям проблем.Длъжен си да го храниш, да му осигуриш битови условия до следващото пристанище. Където обикновено отказват да го вземат, и така може да остане на борда с месеци. Затова преди заминаване екипажът извършва пълно претърсване, защото след това е късно. Крият се на невероятни места.
22
1
 
41
 
! Отговори
Бър-бър преди 8 месеца
Не се съмнявам, че след време разни толерантни ще поискат равни права между хората и животните. Нека не се месим в преценката на Бог. Щом Бог е изпратил тези хора да се родят в Африка, Той е преценил, че нивото им на съзнание е за там и те трябва да извървят своя път, докато съзнанието им еволюира. Никакви програми за интеграция не могат да прескочат хилядолетия еволюция.
21
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако това значи транзитни центрове на границата с ЕС то къде тук ли.
20
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Супер (няма такава дума в българският език).Само много а мноооогоооооо глу.павите вярват на казаното от РазБойко!
19
1
 
4
 
! Отговори
Супер преди 8 месеца
сега ако някой *** успее да премине през Турция, или се връща обратно или тихомълком без регистрация се натирва на Запад, както вече каза Бойко, регистрираме по около сто човека на година
18
0
 
12
 
! Отговори
man преди 8 месеца
Адресира последствията на без умната си близко източна политика
17
0
 
36
 
! Отговори
Тоест нищо няма да преди 8 месеца
се промени, милионите ислямски мигранти вече дошли остават, за да се плодят на воля в Германистан през следващите десетилетия, а и нови ще капят
16
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Щом Тснтр Меркел остава, значи и пуделът й Бойко продължава.
Което е добре за Германия, но не и за България.
15
9
 
26
 
! Отговори
Saki преди 8 месеца
Явно германците си обичат да товарят хора по влакови композиции, да ги събират в оградени лагери,да ги депортират и да им взимат документите. Същото ,както преди 70-80 години.