Бял дим в Германия: Компромисно решение за мигрантите

Чужденците ще се настаняват в транзитни центрове на границата
Обновена: 3 юли 2018 06:53 | 3 юли 2018 06:48,
36
Бял дим в Германия: Компромисно решение за мигрантите
Снимка: Reuters

Враждуващите заради миграционната политика канцлер Ангела Меркел и вътрешен министър Хорст Зеехофер постигнаха късно снощи компромисно споразумение.

То предвижда занапред търсещите убежище, пристигащи в Германия, но вече регистрирани в друга страна от ЕС, да бъдат настанявани в т.нар. транзитни центрове на германско-австрийската граница, а не да бъдат разпределяни в центрове в цялата страна.

След проучване на техните досиета те ще бъдат връщани в страните, откъдето са дошли. Депортирането обаче трябва да се организира в рамките на административни споразумения, сключени със съответните страни, съобщи БТА.

Още по темата

Третият партньор в правителствената коалиция, Социалдемократическата партия, трябва обаче също да каже дали приема условията на това споразумение.

"След трудни дни и тежки преговори днес смятам, че сме намерили добър компромис", заяви пред журналисти Меркел след последния опит за помирение със Зеехофер.

Той пък нарече споразумението твърдо и позволяващо му да продължи да ръководи федералното министерство на вътрешните работи.

В неделя Зееховер заплаши да подаде оставка, ако не бъде намерен компромис с канцлера, но в крайна сметка промени намерението си и предложи последен опит за преговори.

Миналия месец той обяви, че смята да започне да връща на границата мигранти, регистрирани в друга държава от ЕС.

Меркел обаче се противопостави на предлагания от него едностранен контрол на границите и заяви, че трябва да бъде намерено общо европейско решение за намаляване на вторичната миграция.

Канцлерът изтъкна, че подобни едностранни решения ще създадат проблеми със съседите на Германия и ще подкопаят солидарността в Европейския съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
19
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
До ***,Не питая лоши чувства към теб въпреки обидите ти спрямо моята скромна персона! Желая ти ти всичко най-хубаво!! ".. докъде стигнаха се видя в Ница - 70 убити жени и деца, в Берлин - 13 смазани.." *** от терористични атаки са умрели ВПЪТИ по-малко хора отколкото от климатичните промени и болести и глад. На фона на тези 100-тина души от глад на всеки три минути умира ЧОВЕК. Милиони са умрелите в следствие на изменение в климата. Няма да ти казвам за СПИН, грип и т.н..Бъди разум!
9
2
 
40
 
! Отговори
БартеК преди 5 години
А добрутро!!! Ще отсеят зърното от плявата,и шкартото-при нас!!!
8
3
 
46
 
! Отговори
Циник преди 5 години
До Пристанище на ПростотиятаСамо *** със сексуални отклонения се радват на африканските и арабски *** - източващи социалните системи в Европа...заети САМО И ЕДИНСТВЕНО с размножаване!Те са като вируса на СПИН - убиват гостоприемника!
7
39
 
8
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Германия е икономически колос в световната икономика! Компромисът между авангарда на немската политическа класа идва да ни каже, че немската нация е най-мъдрата нация в света. Всичко в Германия се решава на основата на пряк и прозрачен ДИАЛОГ. Това е разликата между тях и примерно Русия! Ние можем само да се учим от търпимостта, толерантността, взаимното уважение, работохолизма, културата и манталитета на Германеца!
6
0
 
44
 
! Отговори
Циник преди 5 години
До Пристанище на простотиятаДаже и в "златните години" на ИД огромни територии от Сирия бяха без ИД.Неолиберални отпадъци като теб .. посрещаха афганистанските талибани в Мюнхен с цветя и мечета ... докъде стигнаха се видя в Ница - 70 убити жени и деца, в Берлин - 13 смазани.Такива като теб - трябва да бъдат преследвани от закона, и разгневената тълпа.За съжаление - се оказах прав - берлинската ханъма - вместо в затвора - остана в канцлерството - да продължава с пъкленото си дело - унищожаване
5
3
 
15
 
! Отговори
Комсомолската преди 5 години
закалка работи и при комунизма, и при демокрацията, и при плановата икономика, и при "свободната" икономика. Спор по въпроса няма. За да постигнете успех в новите икономически условия, усвявайте движенията, под мелодията на "МАМБО НОМЕР 5".
4
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отлагане и спасяване на статуквото,а това не работи!
3
19
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
След проучване на техните досиета те ще бъдат връщани в страните, откъдето са дошли?Това не е вярно, че ще бъдат връщания! Ще се връщат САМО и ЕДИНСТВЕНО икономическите мигранти. В момента 75 000 души са напуснали Сирия гонени от войната! Те имат право на убежище!! Всъщност Меркел не е отстъпила много. Затварят границата но САМО на Бавария. А в самата Бавария, Зеехофер е леко недолюбван, защото се води от конюнктурни парични!
2
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Милиардите,които хвърлят на вятъра за Ердоган и Африка,трябва да ги получат външните гранични държави на ЕС!!!Ако България поддържа армия от 100 000 души със заплата 3000 евра....пиле няма да премине!!!!!Но нямат интерес да вдигнат стандарта в България......!А нямаме и политици,просто евтини и безмозъчни енич....!!!!
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ги пресяват, ще подберат по-читавите, а които издават само нечленоразделни звуци ще ги връщат на държавите, от които са влезли.