Петима пострадаха при пускането на бикове в Памплона

Един от ранените е с прободна рана
7 юли 2018 12:23, Петя Славова
19
Петима пострадаха при пускането на бикове в Памплона
Снимка: БТА

Един човек е с прободна рана и още четирима с охлузвания след първото пускане на биковете на фестивала на Сан Фермин в Памплона, съобщиха световните информационни агенции.

Дъжд намокри тесните калдъръмени улици точно преди да бъдат пуснати биковете и те бяха по-хлъзгави от обичайно. Тичането пред тях, наричано "енсиеро", продължи по-малко от две минути и половина.

Животните, докарани днес за коридата, са с тегло от 550 кг до 630 кг. Следобед срещу биковете ще се изправят тореадори, предава БТА.

Фестивалът на Сан Фермин ще продължи до 14 юли. Освен с тичане пред биковете, той се слави с денонощни пиршества. По улиците преминават религиозни процесии и дефилета с гигантски кукли. След коридите има балове и концерти. По време на фестивала градът с 250 000 жители набъбва до 1,5 милиона души с туристите.
Сан Фермин е светецът-патрон на Навара. Фестивалът датира от края на 16-и век, макар корените му да са още по-стари, от времето, когато Испания приема християнството. Пускането на биковете става световноизвестно, когато Хемингуей го описва в романа си "Фиеста", публикуван през 1926 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
MNOGO HUBAVO IM STANA! TAJA GLUPOST TRJABVA DA SE ZABRANI,SHTO ZA IDIOTSHTINA? TORMOZJAT ZIVOTNITE.
16
0
 
1
 
! Отговори
Дивизион преди 5 години
Що за *** традиция е да те гонят няколко освирепели бика по половин тон всеки. Всеки *** включил се в такова шоу заслужава дарвинова награда за примитивизъм.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Варварство и садизъм, под маската на "традиции". От времето на кървавите гладиаторски битки с хора и животни, човекът не се е променил много.
14
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Lan драги,живота така е устроен,че да съществуваш,трябва да изядеш некой представител на другите животински видове.Важи за ВСИЧКИ,не само за човека...Но да убиваш само заради някакво "удоволствие" от убийството,виж,това е НЕЕСТЕСТВЕНО и говори за някаква ДЕФОРМАЦИЯ..
13
2
 
3
 
! Отговори
Lan преди 5 години
Аз смятам, че и коридата е сравнително спортсменска, сравнение със заколението в кланниците! И не мога да разбера защо коридата да бъде забранявана! Много по-логично е да се забрани ловът...
12
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
е тия не мога да ги разбера!
11
0
 
1
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Тичането пред бикове е спортсменско-хората не са въоръжени.Ако и при коридата беше така-нямам възражения!
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора без акъл и работа и смисъл в живота.Подобен е феноменът със самоубийствата, в "развитите" държави, в които се живее много по-добре е значително по-висок отколкото в държави от третия свят, където хората са прекалено заети да оцеляват, за да се занимават с подобни глупости.Подобно и на рибата Фуго, която от десетилетия се култивира без отровата, но от време на време тровят някоя джапанка за да не се губи часа, иначе кой ще плаща 1000% за безвкусна риба ако го няма "героизма"???
9
2
 
4
 
! Отговори
гост преди 5 години
Това , заедно с коридата е най-първобитния и кретенски обичай в света ( заедно с нашенското ,,тричане " на кучета в Бродилово) , който отдавна трябваше да бъде забранен в ЕС !!!!
8
1
 
9
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
е тази простотия никога не съм я разбирал!
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех, поне не убиват горките животни. Щом им е забавно да рискуват живота си тичайк пред бикове, какъв е проблема?
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГoшуА ти може да си купиш един патлак, един патрон за него, и по цял ден да си играеш на Руска рулетка, да се чувстваш жив и пълноценен докато не си пръснеш кухата главица
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко са
4
10
 
6
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Да надбягаш и надиграеш такова мощно животно е като да излъжеш смъртта. Ама кой ли ти го разбира. Това е адреналин на 100%, начин да се почувстваш жив. Затова си стойте в офисите и целувайте *** на шефа. Най-безопасно е :))))))))
3
1
 
9
 
! Отговори
до 2 преди 5 години
Не съм аз този, който лежи намушкан в болницата, след като доброволно съм отишъл да ме гони разярен бик.
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да пускат охлюви а не бикове. Така всеки пиян и надрусан "герой" смятащ себе си за безсмъртен може да бяга пред тях без риск за безсмисления си живот .А като се умори може да дремне там на място и после пак да продължи с бягането .
1
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прости хора.