Великобритания склони: предлага свободна търговия с ЕС

Тереза Мей с обща позиция на правителството
7 юли 2018 11:00, Петя Славова
62
 Великобритания склони: предлага свободна търговия с ЕС
Снимка: БТА

Британският премиер Тереза Мей обяви, че правителството е постигнало обща позиция за създаване на зона за свободна търговия между Великобритания и ЕС след Brexit-а, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Още по темата

"Кабинетът договори общата ни позиция за бъдещето на преговорите ни с ЕС. Предложението ни е за създаване на зона за свободна търговия между Великобритания и ЕС с набор от общи правила за промишлените стоки и селскостопанската продукция", се казва в изявление на Мей след заседание на кабинета в Чекърс, извънградската резиденция на британските премиери на 70 км северозападно от Лондон.

"Договорихме се и за нов митнически модел, който ни дава свободата да сключваме нови търговски споразумения със страни от цял свят", заяви Мей.

Според в. "Таймс", който не цитира източници, Мей е обещала на съюзниците си в кабинета, че ще уволни външния министър Борис Джонсън, ако той се опита да подкопае преговорната позиция на правителството с ЕС, отбелязва Ройтерс.

Някои британски вестници писаха, че Джонсън, който бе сред водачите на лагера за напускане на ЕС на референдума за Brexit-а от 2016 г., вчера преди заседанието на кабинета се е срещнал с най-малко петима други министри, с които е обсъдил как да реагират на плана на Мей, отбелязва ДПА.

В изявлението на правителството се посочва, че Великобритания ще продължи и подготовката за сценарий за Брекзит без постигнато споразумение с ЕС за бъдещо сътрудничество.

Тереза Мей заяви също, че следващата седмица британското правителство ще публикува Бяла книга, в която ще бъде подробно описано как Лондон възнамерява "да си върне контрола над своите пари, своите закони и своите граници", отбелязва БТА.

Преговарящият на ЕС за Brexit-а Мишел Барние написа в Туитър, че с нетърпение очаква публикуването на Бялата книга и че ще направи оценка на предложенията на британското правителство, за да прецени дали те са осъществими и реалистични.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАЙ-ВАЖНИЯ ВЪПРОС Е ЦЯЛОТО КРАЛСКО ИМУЩЕСТВО ДА БЪДЕ ЗАПОРИРАНО И КОНФИСКУВАНО В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА ОГРОМНИТЕ ЗАЕМИ НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ СЛЕД РАЗПАДА И! ПОНЕ 0.1% ДА СЕ ПЛАТЯТ ОТ ЗАЕМИТЕ СЪС КОНФИСКУВАНОТО КРАЛСКО ИМУЩЕСТВО!ДА СЕ ПРОВЕДЕ ПРОЦЕДУРА ПО ФАЛИТ НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ СЛЕД РАЗПАДА И И ДА СЕ НАЗНАЧИ ГРУПА ОТ СИНДИЦИ КОИТО ДА РАЗПРОДАДАТ ИМУЩЕСТВОТО И!СДЕЛКИТЕ НА КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО ОТ НАЧАЛОТО НА ВЕКА ДА БЪДАТ РАЗТРОГНАТИ И ТО КОНФИСКУВАНО ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА ДЪЛГОВЕТЕ ОГРОМНИ!
15
1
 
23
 
! Отговори
жалко но преди 5 години
Тези заради едното високомерие и завист си затриват държавата.
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И сега ние трябва да приемем това неустоимо предложение, което те така любезно ни предлагат.ЕС няма никкава ползи, освен политически, от търговия с Великобритания, докато на последната над 50% от износа й към е ЕС. Великобриятания и ЕС имаха взаимна полза от общ работен пазар, от нищо друго. Сега да видим как ще накарат най-голямата си емигрантнска общност от индийци и пакистанци да вършат същата работа в строителния, хотелиерския и земеделския секто.р
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 11КОМУНИСТЧЕ САМО МАЙКА СИ МОЖЕШ ДА ЛЪЖЕШ, ЧЕ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ЩЕ Е НА ПЛЮС АКО СЕ ПРЕМАХНЕ БЕЗМИТНАТА ЗОНА!ЦЯЛАТА ИМ ИКОНОМИКА Е ИЗНОС КЪМ ЕС!
12
1
 
12
 
! Отговори
Момо преди 5 години
Защо не се казва това колко ще струва на година? Да не мислите, че ЕС ще им даде всичко тована тепсия?
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ ДО 2 ГОДИНИ СЛЕД ИЗЛИЗАНЕТО ОТ ЕС! КРАЛИЦАТА ИМ АКО ОСТАНЕ ЖИВА ЩЕ Е ЧУДОВСЕКИ РЕФЕРЕНДУМ ЗА РАЗЦЕПВАНЕ НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ СЛЕД КАТО НАПУСНАТ ЕС ЩЕ Е УСПЕШЕН И ТЕ ГО ЗНАЯТ!!!ТОВА Е КРАЯ НА КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО ЗА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ А ЗА АНГЛИЯ ПОСЛЕ МОЖЕ И ДА НЕ ГИ ИСКАТ ВЕЧЕ НАЧЕЛО!ОТ 2019-ТА ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ЩЕ СТАВА САМО ОТ ЗЛЕ ПО-ЗЛЕ И СЛЕД КАТО СЕ РАЗПАДНАТ ЩЕ Е ЗЛЕ ЗА АНГЛИЯ!
10
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Великобритания основно внася стоки от ЕС, износът е минимален.
9
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЯМАТ НИКАКВО ПРАВО НА БЕЗМИТНА ЗОНА С ЕС! ТЕ НЕ СА СТРАНА ЧЛЕНКА НА ЕС!
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
англия изнася предимно задължителен английски език, който става все по-малко търсен, освен това изнася и никому ненужни социални правила
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименОСНОВНО ВНОС И МАЛКО ИЗНОС
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХАТЕ БИЛИ СКЛОНИЛИ!!!! ТЕ СЕ МОЛЯТ ЗА ТОВА НЕЩО!!!ЦЯЛАТА ИМ ИКОНОМИКА Е БЕЗМИТНАТА ТЪРГОВИЯ С ЕС!! ОСНОВНО ИЗНОС И МАЛКО ВНОС ОТ ЕС!!!---------------------ТОВА ТРЯБВА ДА СПРЕ МОМЕНТАЛНО!!!!! ЕС НЯМА ИЗГОДА ОТ БЕЗМИТНАТА ТЪРГОВИЯ С ВЕЛИКОБРИТАНИЯ! ЩОМ СА ВЪН ДА СА ВЪН!И ДА СЕ ДАДЕ ПРИМЕР НА ОСТАНАЛИТЕ КАКВО СТАВА КАТО НАПУСНЕШ ЕС!
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
останаха им сал едни гейпаради и шотландско уиски
4
1
 
28
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Никакви компромиси, 25 процента мито за американските пудели от Острова, време е и те да разберат какво е да си колония.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надбягвали се ЕС и ЮК. ЕС естествено завършил първи, а ЮК втори. На другия ден в британската преса пишело: ЮК завърши на второ място, а ЕС завърши предпоследен.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
изказвания в стил другаря Хрушчов
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англия склони да не мре икономически