Приемът на бежанците – по конвенция от 1951 г. А защо?

Конвенцията е отговор на неуспеха да се приемат еврейски бежанци
15 юли 2018 21:07,
33
Приемът на бежанците – по конвенция от 1951 г. А защо?

Неуспехът на световните сили да договорят приемане на еврейските бежанци, бягащи от преследвания на нацистите през 1938 година, е довел до създаване на договор след Втората световна война, с който страните са обвързани и днес. Това заяви германският министър на външните работи Хайко Маас, цитиран от Асошиейтед прес.

Женевската конвенция за бежанците от 1951 г. "е отговор на този неуспех и остава най-голямата мярка за хуманността ни", посочи Маас в Twitter, пише БТА.

Още по темата

Коментарът му бе направен на фона на дебатите в Европа за отговора, който трябва да бъде даден на масовата миграция от Африка и Близкия изток и точно 80 години, след като международната конференция в Евиан, Франция, приключва без повечето от 32-те страни участнички в нея да поемат ангажимент за прием на повече бежанци.

Много евреи, убити по-късно в Холокоста, са се опитвали да емигрират в страни като САЩ, но им е бил отказан достъп.

Министерството на вътрешните работи на Германия посочи днес, че федералната полиция и полицията на провинция Бавария са постигнали споразумение да патрулират по границата, проверявайки за мигранти, които влизат в страната.

Баварската полиция ще може да извършва проверки по южната граница с Австрия "по молба или със съгласието на федералната полиция".

Консервативното правителство на Бавария настоява за по-строг граничен контрол преди регионалните избори есента, в които се очаква миграцията да има важно място, припомня АП.

Броят на хората, преминаващи незаконно германско-австрийската граница намаля силно след прилива на мигранти през 2015 година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
43
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-внимателно с бежанците. Утре може вие да сте на тяхно място и да се отнасят с вас както вие с тях.
7
3
 
37
 
! Отговори
Край преди 5 години
женевската конвеция я отмениха Меркел и Кристалина като ви обясняваше че трябва да сте толерантни и гостоприемни и трябва да посрещате с хляб и сол всеки муджахидин.
6
1
 
44
 
! Отговори
**** преди 5 години
Нека ги приемат колониялните страни,България не е имала колония никъде по света,че да приема бежанци.
5
0
 
37
 
! Отговори
AAA преди 5 години
Да ги приемат тези, които ги правят бежанци. Стига конвенции, стига споразумения, оставете народите сами да решават...Омръзна ни от диктати и послушковци.
4
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бежанци от какво? От изхождащото се магаре пред колибата ли? Или специалисти по реология на вискозни субстанции - наблюдавали слягащото лешоядово ла'но с години?
3
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Женевската конвенция за бежанците от 1951г.вече НЕ ВАЖИ.Защото нахлуващите мързеливци не бягат от войни а напират да лежат на гърба на европейския данъкоплатец и да се размножават безхаберно.
2
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквата ще ни напълни със молци.
1
1
 
47
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Сега пък конвенцията им е крива!Какво,ако откажат да приемат мигранти ООН ще ги напляска?Ала-бала...Воля трябва само,воля и мъжество!Ама де го у тия ***????