ЕК с предложение: Пари за всички страни членки, приютили мигранти

Комисията предлага и по ? 6000 за всеки приет мигрант
24 юли 2018 15:50,
44
ЕК с предложение: Пари за всички страни членки, приютили мигранти
Снимка: Reuters, архив

Европейската комисия предложи днес финансови стимули на страните членки за приемането на мигранти от спасителни кораби в Средиземно море, като част от усилията за разрешаване на спора с Италия, предаде АФП, цитира БНР.

Предложенията разширяват договореностите на трудната среща на върха на съюза миналия месец, приети след като новото италианско правителство отказа да пуска такива съдове в свои пристанища.

ЕК предложи на страни-членки доброволки да финансира създаването и управлението на центрове на тяхна територия, в които да бъде определено дали мигрантите отговарят на условията за убежище в Европа или са икономически мигранти, подлежащи на връщане в родините им.

Комисията предлага и по 6000 евро за всеки приет мигрант от тези "контролирани центрове", отговарящ на условията за убежище в ЕС.

"Готови сме да подкрепим страни членки и трети страни, за да си сътрудничат по-добре във връзка със свалянето на брега на спасените в морето хора", заяви комисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос.

"Но за да започне това веднага да работи на терен, трябва да сме единни, не само сега, но в дългосрочен план", добави той.

Посланиците на членките на ЕС ще обсъдят в сряда концепцията за контролирани центрове в ЕС и възможността за бързо използване на временна рамка за сваляне на спасените в морето хора на брега в ЕС.

Засега няма признаци някоя страна е готова да създаде такива центрове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
23
 
! Отговори
**** преди 5 години
ЕС да си задържи парите,и да си прибира мигрантите,ние не ги искаме.Богатите европейски държави са забогатели от труда на тези хора,защото са били колонизатори,сега да си ги прибират и отглеждат,успех им желая!
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я да видим, в България месечната издръжка на мигрант възлиза на 1300 лв. В страните от Централна и Западна Европа е по-скъпо. И за колко време ще стигнат тия 6000 евро?!?!Тия за съвсем глупави ни имат.
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно, чакаме разБойко да подпише. Щом ома парички за усвояваме там сме
16
0
 
31
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Каква е тази комисия и кой е избрал хората в нея?Фактически ни управляват някакви ЕС институти, които не са избрани от хората.Това си е живо сесесеренце в нов вид. Какви са тия 6 хил евро - на месец ли са или ей така еднократно за семки и бонбони?
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ги държа с вериги в мазяаата, шамми даати ли париАбе, ора, талибани изкупувам
14
1
 
32
 
! Отговори
достатъчно преди 5 години
ЕК да подава оставка.Орбан начело на ЕС.Не на арабскоафриканската инвазия над християнска Европа.Мигрантите да се връщат по страните на произход.
13
1
 
32
 
! Отговори
Циник преди 5 години
6 000 евро ня шебек! На месец?Юзърите писали преди мен са прави!Каква е тази наглост - да крадеш данъците от собствените си данъкоплатци, и да гушиш с тях паразитни търтеи?6000 евро - да храним афганци и пакистанци в Харманли.....ама що бягали българите.Европа е единствения континент управляван от НЕИЗБРАНИ политици, мижитурки, и наглеци!Докато брюкселските зелки касират по 20,30,40 000? месечно .... за тях света е наред! А българските пенсионери със 150? месечно - да го ду..ат!
12
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама еднократно ли?Евати клошарите.Ми той талибанът като запали 1,2 превозни средства щото е недоволен от нещо си и премията отиде.Отделно,че през животът си никога няма да работи защото ще живее на социални помощи.Тия хора нямат връзка с реалният свят.Населението на Европа всяка година става все по-бедно и по-бедно. Те се загрижили за некви чужди.
11
0
 
17
 
! Отговори
Румен преди 5 години
Те и на проститутките плащат с пари. И отношението е същото.
10
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Достойна постъпка на ЕК - дават 6000 евра за престъпници докато граждани на ЕС горят в пламъците! Трябва импийчмънт на *** комисия!
9
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не приемаме подкупи. Мониторингът ни следи за борба с корупцията, не можем да приемем дори едно евро подкуп.
8
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По важно ни е спокойствието и мира от парите така или иначе българите няма да видят и цент от тях.
7
1
 
35
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
"Засега няма признаци някоя страна е готова да създаде такива центрове..." - май няма и да има!!! По-добре тези пари да се дадат за укрепване на границите!
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тати беше приютил у мазята 20-30 човека. После други 20-30 дойдоха. Кви кинти ла земими мои за нашта помощ....
5
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдааа...тез съвсем откачиха!Никой не ги иска тия...продължават да въртят масура!Ей,не е истина...ще докарат всички до война!!
4
1
 
36
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Защо от моите пари о данъци ще ме стимулират да правя нещо което не искам!?!?! С чужда пита помен!! Баааааси наглите еврей чета са тия от еврокомисията
3
1
 
43
 
! Отговори
bravo преди 5 години
Бравооооо...вместо парите да са за болни деца от ЕС или семейства с репродуктивни проблеми , дайте ги за арабеските..може и да изнасилят някое и друго европейско момиче...Бравооо
2
1
 
29
 
! Отговори
Аз преди 5 години
ББ вече вдигна ръка преди всички. Пари за охрана на границата няма а има за настаняване на успешно преминалите! Долу ес, ееферендум за излизане.
1
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аре Боце на опашката! Той на опашката сам, ама пак се бута по-отпред да е.