Орбан: Ако управлявах като Меркел, щяха да ме изгонят!

Унгарският премиер с поредни критики към германския канцлер
27 юли 2018 15:15,
29
Орбан: Ако управлявах като Меркел, щяха да ме изгонят!
Снимка: архив Reuters

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан отново отправи остри критики към канцлера на ФРГ Ангела Меркел и политиката й към бежанците, отбелязва Bild .

"Ако бежанската ми политика бе като тази на вашия канцлер, хората щяха да ме изгонят от поста още на същия ден", заяви Орбан за германското издание.

Унгарският премиер многократно се възпротиви на всяка намеса от Брюксел или Берлин по въпросите на миграцията.
"Имиграционната политика не е обща задача на ЕС. Това е национален въпрос на всяка отделна държава-членка. От 2015 г. се правят опити да се направи това съвместна задача – неуспешни", подчерта Орбан, цитиран от "Фокус".

Съгласно думите му, границите на Европейския съюз трябва да бъдат затворени без изключение, "никой не трябва да бъде вкарван или да се оставя да влиза".

Орбан бе категоричен: "Всеки спасен трябва да се върне в Африка".

За мигрантската криза Орбан обвини европейските политици, които "насърчават мигрантите и създават у тях впечатлението, че си струва да тръгнат".

Унгарският премиер е яростен критик на бежанската политиката на Меркел, след като през септември 2015 г. канцлерът на ФРГ допусна голям брой мигранти в Германия без да бъдат подложени на засилени проверки.

На свой ред Меркел многократно критикува унгарското правителство в тежкия спор за солидарното разпределение на бежанците в ЕС.

Според решенията от 2015 г. на ЕС относно разпределянето на 120 000 лица, търсещи убежище в държавите-членки на ЕС, Унгария трябва да приеме 1300 души. Будапеща обаче отказва категорично да изпълни ангажимента си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
25, харно хортуваш, ама не Вишеградската четворка дава парите. Че иначе съвсем ще я закъсаме.
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Меркел и се разминава защото е жена. Обществото толелира в много по - голяма степен женските грешки, женските престъпления и женските социопатии и психопатии. Това не е правилно, защото негативите, предизвикани от жени нанасят не по - малко зло оъ тези, предизвикани от мъже. Трябват закони срещу феминисма и срещо целенасоченото и умишлено скриване и медийно минимизиране на щетите, нанасяни от феминистките върху обществото!
26
0
 
5
 
! Отговори
Доц. д-р Чоко Боков преди 5 години
а ако управляваше като отличника-международника бою тиквата и цвъко интелекта, лауреат на помощното училище, дали щяха да те обесят на стълб на ЧЕЗ или на стълб на БТК ЕАД.
25
1
 
24
 
! Отговори
шаш до 24 преди 5 години
Правилно , мястото ни е във Вишеградската четворка.Поканиха ни , но нали се съобразяваме с първите в ЕС , отказахме и сгрешихме.Образно казано ,партньорството в ЕС е като женитбата - не трябва да се ходи там където не сме желани , където сме считани за НЕ равни .
24
2
 
39
 
! Отговори
Стар набор преди 5 години
Източна Европа не е имала КОЛОНИИ е Африка и Азия. Който има чувство за вина към някогашните си поданици, да си ги кани у дома - това са Обединеното Кралство, Португалия, Франция, Белгия, Нидерландия, Испания, Италия - т.е. Западна Европа !На нас не ни трябват нашественици. България да се присъедини към ВИШЕГРАДСКАТА ЧЕТВОРКА - СЕГА !
23
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е, Меркел довлече много беди на целия ЕС! Трябва да бъде съдена до дупка! Нещастна твар!
22
0
 
28
 
! Отговори
Койчо преди 5 години
Един държавник мислещ за народа си, това е Орбан. Малко са като него , може би само Курц се доближава , като позиции.Нямаме съдбата да сме ръководени от български Орбан.
21
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повечето млади унгарци (говорил съм с много от тях) не подкрепят Орбан. Казват, че бил диктатор!
20
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 16 Тоя е забравил га османлиите ...Напротив - унгарците ги помнят , за това не иснат да виждат жив мюсли!
19
0
 
20
 
! Отговори
до 10 преди 5 години
Именно автомобилните концерни показват, че са съгласни с него и предпочитат там да инвестират на сигурно място.
18
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борянке, ангажимент има когато някой се е ангажирал да поеме задължения.Нито Виктор Орбан, нито Унгария са поели такива.Според решенията на ЕС, Унгария трябва.Много е хубаво да се научиш да пишеш без противоречия
17
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човека си брани унгарското, не е фурнаджийска лопата.
16
29
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е забравил га османлиите ги беха завладели за кратко(1526-1686). Пак ще дойдат ислямистите в Будапеща.
15
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТЕ пак ще те изгонят !
14
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хвала ти,Викторе! И името ти такова- на победител!
13
0
 
45
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Последиците от делириума на склерозиралата баба - ще са - че Европа ще почернее от потомците на милионите африкански, и арабски джихадисти.Мурксул - ще се е разложила вече, когато децата и внуците ни - ще са малцинство в гората от джамии.Всъщност - даже и Хитлер не нанесе на Европа - толкова подъл , и в исторически план - тежък удар.
12
0
 
49
 
! Отговори
мак преди 5 години
Защо някой трябва да е солидарен с Меркел, нали тя създаде проблем за цяла Европа, като се изцепи с покана без да пита когото и да е. Покани ги еднолично, затова сама да се оправя, а не да прехвърля отговорност върху други. Все насърчаваше нелегални да идват, а сега търси солидарност.
11
1
 
53
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До Анонимен"Хем плюе немците,хем те инвестират заводи за коли за милиарди...странна работа"Германският бизнес и германските политици са доста различни неща!Впрочем, на бизнесът ще му писне и ще изрита сегашните неадекватни политици-той искаше работници,те му докараха търтеи(от Африка и Азия)!
10
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хем плюе немците, хем те инвестират заводи за коли за милиарди... странна работа
9
5
 
69
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
Шорошката пропаганда се скъса да плюе Орбан,евро-пед***те в Брюксел му се заканваха,обаче когато на последните избори на практика цяла Унгария застана зад него,клекнаха!Не се върви срещу цял един народ!