"Различен"... В Германия въведоха трети пол!?

Решението е заради дело на ищец, който е "интерсексуален"
Обновена: 15 авг 2018 17:07 | 15 авг 2018 17:00, Елка Василева
138
"Различен"... В Германия въведоха трети пол!?
Снимка: архив, Reuters

Германското правителство одобри днес въвеждането на трети пол в официалните регистри, като човек ще има възможност да се вписва като "различен", предаде Асошиейтед прес.

През ноември Федералният конституционен съд постанови, че трябва да се разреши хора да бъдат вписвани в регистрите нито като жени, нито като мъже, и нареди на властите или да въведат възможност за посочване на трети пол, или изобщо да премахнат графата "пол".

Решението беше по дело, заведено от ищец, чието искане в данните за него в регистъра на ражданията полът му да бъде променен от "женски" на "интерсексуален/различен" или "различен" не било удовлетворено.

Досега единствената друга възможност беше квадратчето за пол да се остави празно, отбелязва АП.

Днешното решение да бъде добавено квадратче за трети пол с формулировката "различен" в регистъра на ражданията изисква и парламентарно одобрение.

Министърът по въпросите на семейството Франциска Гифай, която е представител на левоцентристите - по-малкия партньор на консерваторите в управляващата коалиция - заяви, че това е "важна стъпка напред в правното признаване на хората, чиято полова идентичност не е нито мъжка, нито женска".

В съседна Австрия Конституционният съд постанови през юни, че властите трябва да позволят в официалните регистри да бъдат вписвани хора като лица с различен от мъжкия и женския пол, ако желанието им е такова.

Той обаче постанови и че няма нужда да се променя съществуващото законодателство, защото в него не е изрично упоменато, че полът на хората трябва да бъде мъжки или женски, отбелязва АП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука изобо не става въпрос за хомосексуализъм.
57
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Германия не е необходимо, тъй като там различните са си приети и си имат вече достатъчно права. Всичко над това става агресивна ***-идеология, ръководена от едни 3-4 % от населението. В нашия регион, обаче, е необходимо да се направи нещо, тъй като ние сме в другата крайност- всеки по различен бива нападан без провокация на улицата, в училище и всякакво друго обществено място. Но признаване на трети пол е твърде голяма стъпка за нас. Първо трябва да се обясни на хората, че различни има.
56
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛогикаЕстествено,че детето хомосексуално може да стане като му промиват мозъка,че било нормално да е гей или лесбийка.Не случайно в затворите е пълно с гейове.Повечето там са станали такива.И за като бях ученик в моето училище имаше само двама гея.Сега има по двама в клас.Как така за 20 години се увеличиха 10 пъти?
55
0
 
24
 
! Отговори
Анатомист преди 5 години
Да питам какви трябва да са първичните полови белези на този трети пол? ;)
54
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми работете за повече деца от мюсулманите..
53
24
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Какъв ви е проблема?Реално преходния пол си съществува и признаването му е стъпка напред в развитието на обществото.
52
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът с джендърите започна когато западните психиатри обявиха, че това не е психично заболяване и така проправиха пътя на джендърството.
51
3
 
8
 
! Отговори
ГЕИССКИЙ ОКУППАНТ преди 5 години
Ура другари ура!Вече съм интернационален интерсексуалист!Ура ура!
50
4
 
10
 
! Отговори
Логика преди 5 години
До Анонимен 57Да, то защото детето ти и сега не знае че има гейове и лезбийки и ако не е такова изведнъж ще стане... Сигурно е по-добре да си учиш децата на агресия и да ходят да бият п*дали. Имах съученик, който изглеждаше женствен и търпеше огромни подигравки и унижения ежедневно без по никакъв начин да ги е предизвикал. Намирам го за неправилно и това поведение "мъжкарско" и агресивно идва точно от семейството и средата, в която различният се смазва от бой и се обижда!
49
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бъде въведен и четвърти пол: западноевропеец,толко са зле че и за трети пол не стават тези лiцемери
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
децата е важно вкъщи кво гледат и учат
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БУДИСТВиж сега, ако имаш 1 милиард души като Китай си достатъчен за целия регион. Нищо че в момента намаляват заради "само едно дете"- законът, такова население е стабилно, защото скоро и ще отменят закона. Според статистиката, само 14,5 процента от индийците са мюсюлмани, което е с 4 процента повече отколкото в България. И понеже познавам много индийци-баш-индуси лично, не са за предпочитане пред мюсюлманите хич. Африканците пак според статистика до 2050 поне имат стремглаво изкачване.
46
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 56Да бе-и после да ми учат децата в училище,че било нормално да са гейове и лесбийки.Щото те свои си нямат,та искат чуждите деца да превърнат в такива като тях.
45
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Номерът е като германците- приемаш тези джендърии спокойно и без изцепки и заклинания, включваш ги в законите и удавяш проблема в многогласието на плуралистичното общество където всеки си кряка нещо и една възможност повече или по- малко няма особено значение. У нас, обаче, всичко е лична драма и писъци и преекспониране, което самото то си е вече проблем. И какво като го въведеш това и после 200 човека си определят извратения пол. Голем праз!
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до БУДИСТЩо не се напишеш ЕКСПЕРТ ПО РАСИТЕ..
43
2
 
6
 
! Отговори
мощна подкрепа преди 5 години
Според неназован източник,това решение на германското правителство е получило подкрепа от България- Гай Юлий Цезар,Мерилин Монро/не е жена/,лейди Макбет ,адмирал Нелсън и Трафалгар Скуер от 4 километър в София са изразили своята безрезервна подкрепа!
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бравооо!Само че Unicredit ги изпревари с над половин година!Сега Путин може да отиде да се регистрира!
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Будист,дефинирай "раса", че ми стана интересно как смеси африканци, араби и еврей в едно?!Еволюция вече няма, има деволюция. Във всяка раса, всеки етнос, всяка държава, по-безотговорните, глупавте и крайно бедните раждат повече от нормалните хора. В Африка (където между другото също е ционистки капитализъм, при някои по-отдавна от нас даже) и Азия първите са повече, образованите там не раждат толкова. Ционизмът не ти пречи да правиш деца!
40
1
 
6
 
! Отговори
маалии преди 5 години
Много умен народ по тия форуми,бе!Направо получих комплекс за малоценност!Маани,мани...
39
1
 
10
 
! Отговори
безпартиен преди 5 години
След 1945 вече няма германци!