"Различен"... В Германия въведоха трети пол!?

Решението е заради дело на ищец, който е "интерсексуален"
Обновена: 15 авг 2018 17:07 | 15 авг 2018 17:00, Елка Василева
138
"Различен"... В Германия въведоха трети пол!?
Снимка: архив, Reuters

Германското правителство одобри днес въвеждането на трети пол в официалните регистри, като човек ще има възможност да се вписва като "различен", предаде Асошиейтед прес.

През ноември Федералният конституционен съд постанови, че трябва да се разреши хора да бъдат вписвани в регистрите нито като жени, нито като мъже, и нареди на властите или да въведат възможност за посочване на трети пол, или изобщо да премахнат графата "пол".

Решението беше по дело, заведено от ищец, чието искане в данните за него в регистъра на ражданията полът му да бъде променен от "женски" на "интерсексуален/различен" или "различен" не било удовлетворено.

Досега единствената друга възможност беше квадратчето за пол да се остави празно, отбелязва АП.

Днешното решение да бъде добавено квадратче за трети пол с формулировката "различен" в регистъра на ражданията изисква и парламентарно одобрение.

Министърът по въпросите на семейството Франциска Гифай, която е представител на левоцентристите - по-малкия партньор на консерваторите в управляващата коалиция - заяви, че това е "важна стъпка напред в правното признаване на хората, чиято полова идентичност не е нито мъжка, нито женска".

В съседна Австрия Конституционният съд постанови през юни, че властите трябва да позволят в официалните регистри да бъдат вписвани хора като лица с различен от мъжкия и женския пол, ако желанието им е такова.

Той обаче постанови и че няма нужда да се променя съществуващото законодателство, защото в него не е изрично упоменато, че полът на хората трябва да бъде мъжки или женски, отбелязва АП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Споко деца, след няколко години шериата ще отмени това недоразумение в джерманистан69171
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Икой и е виновен на тая "Европа",за всички тези извращения на която шепа сатанистия я подлагат и тя мълчаливо и се подлага?На това пропаднало юроспийско стадо не му е виновен никой,освен то самото!В карайна сметка Еволюцията ще си доведе нещата,до своя логичен край - първо духовната смърт,а след това и физическата,на немислещото стадо!И никой не трябва да съжалява за "евроСПИЙСКАТА" стаданизация!
36
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честита истамбулска конвенция! Много ми е чудно само, как фокторите ще определят пола на бебето при раждане...... мъжки и женски пол са ясни, "различния" пол е интересен. Също така ускам да знам как трябва да се обръщаме към различния пол...... госпожа и господин вяно са обидни за "различните" така че кажете каква ще е учтивата формаза обръщение към тая група? Сетих се - няма да се обръщаме учтиво към рсзличните
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БУДИСТЦионистите много обичат араби, да знаеш... Особено тия в Израел държат около тях да се увеличава бройката араби. Дори не ги затриват периодично с бомби.
34
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интерсексуален е модерната дума за ***. Тоест наистина роден някъде по средата и е редно по някакъв начин да се запишат тия деца и те сами да си изберат към коя графа да минат в последствие, а не родителите да решават кое от двете искат и да подлагат детето на операции от малко още. От друга страна, трети пол е добро решение, защото по принцип има официално към 30на други. Така че е добре да са само три, а не 30 и да се появяват нови и нови простотии. Просто "различен" мога да приема.
33
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европа се е превърнала на една извратена *** пълна с още по извратени либерали и хора които им текат лигите да говорят за ценности и човешки права, демокрация и толерантност, и в същото време ислямизират умишлено целият континент. В крайна сметка малцинствата и отделните групи започват да имат в хиляди пъти повече права от другите, и критиките към това се сатанизират. Никой вече не може да обели дума против някой от тези групи, защото ще бъде линчуван. До там стига правото на словото
32
2
 
14
 
! Отговори
Уж беше лъжа преди 5 години
Истанбулската конвенция?
31
1
 
23
 
! Отговори
ШВАБИТЕ преди 5 години
И ТЕ СТАНАЛИ ВЕЧЕ РАЗЛИЧНИ---ЛЕЛЕ-ХИТЛЕР ГИ БЕ НАПРАВИЛ МЪЖЕ И ЖЕНИ А СЕГА--РАЗЛИЧНИ..ПЕДЕРАСИЯТА НЕ ПРОЩАВА--МЕРКЕЛ ОТ КОЙ ПОЛ Е...КАТО Я ГЛЕДАМ--БЕЗПОЛОВА ЩЕ Е....
30
1
 
11
 
! Отговори
Гийба в арийците! преди 5 години
Нема ли строителна фирма,която да построи Месокомбинат за тези непоправими ***?!
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Меркел какъв пол е?----------------------различен
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До inedВ тоалетната за инвалиди
27
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е дългогодишен план за затриването на Европа. Затова е ЕС. Притопяване на всичко което напомня на суверенитет, обща валута, масово нашествие на мюсулмани, извратени либерални партии работещи за корпорации, ГМО, и малко по малко ни топят. Няколко примера за България, искаха чак киселото мляко да променят, избиха цели стада, плюс абсолютният и тотален контрол на страната. Искат за Европа смесено население и хора без чувство за националност. Не го казвам аз. Това е план от преди десетилетия.
26
2
 
32
 
! Отговори
ined преди 5 години
Тея различхите къде пикат? В мъжката, в женската или трябва да им се прави различна тоалетна?
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъй тъй! На големи християнски празници сатанистите винаги вършат гнусотии и задължително пОказни!
24
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тез *** немците що не ходят с една бурка и мъжете и жените и да оставят света на мира.
23
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 21Естествено,че джендърите сте ни проблема.Защото искате да посегнете на децата и от малки да ги манипулирате,че било нормално да са ***.Прекрачихте границата и ще има отпор от нормалните хора.
22
2
 
37
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 5 години
Глупости на търкалета, разбира се.Полът (биологичния) е физичен белег, които се запазва за цял живот, който може (и се) ползва като определяне на индивида. Други такива са ръстът, цветът на очите (без лещи).Когато се попълва формулярът за лична карта не може да напишеш че си 185 см ако си 162, независимо от това как се чувстваш.По същия начин полът може да бъде мъжки или женски а какъв джендъра се интересува само психиатъра.
21
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джендърите да са ви проблема. Страната е срината до основи, обаче да се посмеем на немците, че вкарали 3ти пол в бумащините си. Глупостта на масовката е безгранична.
20
2
 
33
 
! Отговори
к0нсерва преди 5 години
Германия винаги е била тумора на Европа, този път ни водят директно към тоталното ни изтребление! Изперкел е за затвора!!
19
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия трябва да се заличи от картата на света и там да се заселят руснаци Немеца е или фашист или жендър, немците да бъдат пратени на лечение в урановите мини в Сибир.