Манфред Вебер официално готов да оглави ЕК

Шефът на ЕНП обещава да върне Европа на хората
5 сеп 2018 13:23, Елка Василева
12
Манфред Вебер официално готов да оглави ЕК
Манфред Вебер. Снимка: архив, Reuters

Председателят на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент Манфред Вебер обяви днес официално готовността си да се състезава за ръководител на Европейската комисия.

Той написа в Тwitter, че иска да бъде водещ кандидат на ЕНП и следващият председател на ЕК. Европа има нужда от ново начало и повече демокрация, добави той.

Още по темата

Вебер обещава "да върне Европа на хората" и да възстанови връзката между гражданите и ЕС. По неговите думи днес оцеляването на ЕС е под въпрос, защото Общността е изправена пред вътрешни и външни изпитания.

ЕНП открива от утре процедурата за избор на водещия си кандидат за следващ председател на ЕК. Председателят на комисията се избира от Европейския съвет и от ЕП на основата на резултатите от изборите за евродепутати догодина.

Водещи кандидати бяха излъчени за пръв път на изборите за ЕП през 2015 г. и тогава най-голяма подкрепа събра Жан-Клод Юнкер (ЕНП). На 17 октомври изтича срокът за писмените заявки до ЕНП с други излъчени за вътрешнопартийната надпревара. На 8 ноември ЕНП с гласуване ще определи окончателния си състезател в съревнованието.

В следващите седмици се очаква останалите политически групи в ЕП да започнат процеса по излъчването на водещи кандидати за председател на ЕК. Юнкер вече обяви, че не желае да води комисията за втори мандат, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
5
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
Значи досега Европа не е била на хората,а може би на някакви други...нехора!Трябва да се върне,разбира се!Поздравления,г-н Вебер!Само че,много ме мъчи мисълта на кого е била притежание Европа досега -на мафиотите,на сем.Ротшилд,на банкерите,на политиците,на наркотрафикантите,на големите корпорации или на американците!?Досещам се и за други,но списъкът ще стане много голям!Всъщност.Май всеки от тези в списъка се си е заплюл някаква част от Европа и си прави каквото иска!.. Г-н Вебер. ..да ти...
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До7. Нищо не си разбрал от политиката на Орбан. Първо Унгария никога не се е чувствала блиска до Москва. Както и не изпълняваше заповедите в последните две години от живота на Брежнев. Сега в ЕС тя е сигурен член на НАТО.
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страните се превърнаха в региони! Разградени дворове! Не могат нищо да направят без разрешение на голямото око което всичко вижда в Брюксел! Това ли е модела на живот който хвалят!? Орбан каза че те имаха вече една Москва, сега няма да позволи Брюксел да им правят същото! Искат пълен контрол върху всички! Налагане на политики, заселване на мюсюлмани, глоби за не изпълнение на заповеди, доклади.... Това е тоталитарна система с друго име! На хората им писна!
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този същият Вебер ли е който подържа крайно корумпираната полицейска партия ГЕРБ и се бърка във вътрешните работи на България подобно на изчадието Макейн що за човек е този!?
5
4
 
9
 
! Отговори
гоУем смях преди 5 години
Ха ха хора, вие четете ли дзбре и най вече "атлантиците и евролибералите " ? ЦК на ЕК щяла да връща Европа на хората ха ха а досега "Европа" къде е била ми признаете си ве -страните не могат и да пръднат без да знае ЦК на ЕК пък сега ще пръцкат "свободно" ха ха ха ха дано но надали !!!!!!!!!
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС е пред края си. Опитват се да му събират парчетата. Бяха в паника от Льо Пен и затова сложиха това извратено банкерче на Ротшилд, в паника са сега със Салвини, Орбан. Австрия, Холандия също се събудиха. Германия е в процес на отваряне на очи! На десетки милиони европейци им писна от масовото ислямизиране, от кризите, от Меркел, от това да бъдат пoдлоги на САЩ и Израел, да им налагат от Брюксел непрестанно, да ги манипулират чрез медиите. Русия и Китай са лоши, САЩ и ние сме добрите. Това е ЕС
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече СС оглавява ПЕС. Предлагам като противовес ББ да оглави ЕНП. Аргумент - поне десет поредни изборни победи на национално ниво. А и такива са традициите от соц-а, ако някой пречи на работата - издигат го за шеф...
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До1. Напротив ЕК винаги е в промяна. ЗА РАЗВИТИЕ.Европа винаги ще се разширява и ще увеличава населението си. Това е. Няма нищо общо с модела на СССР.
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не очаквам промяна, защото всички служат на едни и същи господари Юнкер и Вебер са от едно котило.