Орбан не се предава, взема правни мерки срещу ЕС

Унгарското правителство обмисля стратегия в понеделник
74
Орбан не се предава, взема правни мерки срещу ЕС
Снимка: БТА

Унгарското правителство ще реши в понеделник какви правни мерки да предприеме, за да оспори решението на Европейския парламент срещу страната, обвинена в пренебрегване на демократичните стандарти, заяви премиерът Виктор Орбан.

Още по темата

Европейският парламент гласува в сряда за налагане на санкции срещу Унгария, обвинена в пренебрегване на правилата на ЕС за демокрацията, човешките права и корупцията.

Орбан заяви пред държавното радио, че очаква решението да доведе до "сериозен правен дебат", предаде Ройтерс.

Унгарският премиер е един от най-твърдите опоненти на миграцията към ЕС. Орбан каза, че предвид европейските избори догодина, дните на сегашния парламент са преброени.

Той отправи критики и към германската канцлерка Ангела Меркел, която вчера призова страните от ЕС да гарантират, че граничната агенция Фронтекс има достатъчно правомощия, за да помогне за спиране на нелегалната миграция в съответствие с плановете на Европейската комисия.

"Значи планът е, че щом Унгария не може да бъде принудена да допусне мигранти на своя територия, трябва да й се отнеме правото да защитава границите си", заяви Орбан.

"Те искат да изпратят тук наемници от Брюксел и да отнемат това (право) от унгарските синове, които защитават границите, посочи унгарският лидер и заяви, че унгарците не бива да хранят илюзии за Брюксел, който по думите му ще позволи мигранти да влязат в Унгария. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отнемането правото на глас, правото на национално самъсъзнание и грижа за собстваният народ не е върховенскто на закон, а диктатура и фашизъм.Обаче не му отнемате правото да плаща членския внос, гадове.
7
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един достоен политик...нищо общо с нашите ***. Един човек който обича страната си, а не я предава като нашият политически "елит".
6
2
 
13
 
! Отговори
хх преди 5 години
Сорос кралска особа ли е?
5
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел да си ходи Орбан представлява своя народ да го заглушават е незаконно, Меркел в Сибир Орбан президент на ЕС
4
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Върховенството на закона изскива ли затриване на народи и нации. ЕС все повече заприличва на империя пред прагяана своето громоляване.Само забравилите се, откъснати от реалноста "кралски" особи ще я затрият, а не някой друг.
3
1
 
28
 
! Отговори
яяя преди 5 години
през това време ние горим документи за корупция по поляните
2
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, Орбане!Жив, здрав и корав!
1
0
 
53
 
! Отговори
zeus преди 5 години
ЕС уби и малкото останала демокрация с решението си за Унгария.