Орбан за гласуването на ЕП: Няма опасност за Унгария

Меркел искала да замени унгарските граничари с "наемници на Брюксел"
14 сеп 2018 22:00, Анисия Иванова
39
Орбан за гласуването на ЕП: Няма опасност за Унгария
Снимка: БТА

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви днес, че гласуването на Европейския парламент за откриване на процедура срещу Унгария няма да създаде опасност за нея, предаде Франс прес.

"При подобен вид процедури накрая няма санкции. Няма опасност за Унгария", каза Орбан.

Според унгарския премиер вотът цели по-скоро да отслаби позицията на Унгария като "символ на съпротивата срещу миграцията".

Орбан също така обвини германския канцлер Ангела Меркел, че иска да замени унгарските граничари с "наемници на Брюксел" и подчерта, че "следващата битка" ще е за правото на държавите членки на Европейския съюз сами да защитават границите си.

Идната седмица в австрийския град Залцбург ще се състои среща на европейските лидери, на която ще бъдат обсъдени въпросите на миграцията и сигурността на границите.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орбан както винаги е пич и не се дупи на господарите
15
4
 
38
 
! Отговори
Кифладжията преди 5 години
ЕС е мъртъв, разберете най- накрая! До 15 години ще стане арабо-турски халифат с малко сомалийски пирати за украса. Малко, малко... колко да са малко? Не може да си вкараш стотици хиляди ядрени физици в продължение на десетилетия, да храниш децата им и да очакваш светли бъднини. Поинтересувайте се колко християнски имена има в началните училища навсякъде в западните страни. Ще останете удивени.
14
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С наблюденията ми от преди десети ноември и след това ми е безкомпромисно ясно, че живеехме значително по-добре преди демокрацията. Всички. ЕС е някакъв вариант да се почувстваме малко по-добре, но има твърде много негативи и той. С или без мигранти, преди имахме по-малко грижи. Жалко е, но е факт.
13
30
 
2
 
! Отговори
ergen4ev преди 5 години
До Анонимен10не схванах коментара ти но важното е че поне ти си знаеш какво имаш в предвид нали?на всички ни се харесват европейските кинти но не и правилата по които се стига до тяхза къде е източна европа без западна? обратно в ориента? или пак с русия?плюете ръката която ви храни ама се надрисквате от страх при мисълта че може да спре да ви храниза къде е орбан..боко..ципрас..и всички подобни без западна европа?
12
41
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех този Сорос. Когато фондациите му плащаха обучението на Орбан в Кембридж всичко беше ок! Как от 1984 г до сега нямаше проблем? Имат си някаква заигравка и Орбан го удари на глупости, на които *** се връзват.
11
36
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орбан ще се кротне. Знае ползите от съюза. Нали благодарение на тях вдигна Унгария. Друг е въпроса, че верно прекали и позагуби позиции и се опитва да се задържи с изпитаното вече анти- мигрантско говорене. Обаче и то ще е до време. Съюза сам излезе с решение за спиране миграцията и решаване на проблема. Та реално ако не спре, просто още повече ще загуби позиции. Европа е правила и ще прави грешки, но винаги е решавала проблемите. Но най- хубавото е, че са склонни на преговори и имат чуваемост.
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ergen4evЕ да ама Унгария се оправя икономически и без бежанци.И в САЩ негара подпяваше че няма заплати без бежнци.Кво стана?Дойде правилният човек и вдигна заплатите.А и на дедо Сорос парите не са безкрайни.В последната си реч доста плачливо звучеше че толерантна и демократична мултикултурна Европа е под заплаха от националистическата чума.Нова чума ходи по света и май всички я харесват.
9
26
 
2
 
! Отговори
ergen4ev преди 5 години
изводи и равносметката за орбанчо е че пак друг му е виновен и крив също както нашето бай ганювче бойко когато нещата вървят добре е на върха на вълната а когато се сгафи вината се прехвърля към друг,източна европа няма нужда от авторитарни лидери а от реформирани институции те са сърцето на всяка държавност а не индивидуалния хвали пръцко с его до марс
8
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел е бита карта.Чудя се дали германците ще я линчуват по някое време.Е може не официално ,но някой "крайно десен" да и види сметката някой хубав ден.Старият ред на либерасти с широко разтворени дупета за африкански и арабски любовни магьосници е на привършване.Няма да е утре или догодина ,но обществото се настройва по правилният начин.Тва за мултикулти обществото е наркоманска утопия по-безумна и от равенството на болшевиките.И те измряха а бяха камък и желязо.Тия ли третополови няма?
7
29
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я Орбан нещо взе да смекчава тона. Това не са му приказките за пред унгарците, за да печели избори. Я да видим като е толкова против политиката на ЕС, стиска ли му да изкара Унгария от съюза. Не му стиска. Демек Унгария, както и всички малки страни имат интерес от съюза, ама политиците им ръсят мозък, за да печелят избори. Е и от еврофондове също. Всички се натискат да влезат в ЕС. После се правят на велики и плюят, ама не искат да излязат.
6
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОПЪЛЧИЛА СЕ МРАВКАТА НА СЛОНА !!!ТОВА В МОМЕНТА Е САМО СПЛАШВАНЕ НА УНГАРИЯ!!!ЗМЕЙРКЕЛ ОЩЕ НЕ Е ПУСНАЛА ГЕСТАПО В ЛИЦЕТО НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ДА ПОЧНЕ СЪС САНКЦИИТЕ И НАКАЗАТЕЛНИТЕ ПРОЦЕДУРИ СРEЩУ УНГАРИЯ СВЯТ ЩЕ ИМ СЕ ЗАВИЕ :DПОДКРЕПЯМ ОРБАН НО ШАНСОВЕТЕ МУ СРЕЩУ БАБА ЗМЕЙРКЕЛ СА -0%
5
28
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Орбан на съд! Над десет са пунктовете по които ще се обсъжда налагането на санкции срещу Унгария!
4
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко прекалява Последното изречениеНаемници от БрюкселУнгарските граничари са по-якиВ случая специалноОтбраната на ЕС трябва да е общаАко не го кефи - да напуска
3
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това всеки го знае. ЕС не е репресия. ЕС е избор. Ама нали пропагандата иска да изкара някакво зло най- доброто място за живот. Орбан сам знае, че реално Унгария много дръпна точна благодарение на ЕС. Но и се уля с приказките за мигрантите. Хората казаха, че ще решат проблема ама той продължи да плямпа. И сега даде назад.....Та е хубаво лаладжиите да се усетят и те да млъкнат с глупостите си!
2
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВИВА ОРБАН !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел да си гледа собствената кухня.За друго явно няма акъл!Хайде, пенсионирайте я, бе ...