Бизнесмен срещу Меркел за лидерската позиция в партията

Ангела Меркел е начело на ХДС от 2000 година
4 окт 2018 08:08, Елка Василева
7
 Бизнесмен срещу Меркел за лидерската позиция в партията
Ангела Меркел. Снимка: архив, Reuters

Германски бизнесмен възнамерява да се кандидатира срещу канцлера Ангела Меркел за лидерската позиция на основната консервативна партия в страната, предаде Асошиейтед прес.

Андреас Риценхоф, собственик на компания, произвеждаща стоки от алуминий, каза пред медийната група "Функе", че Християндемократическият съюз (ХДС) се нуждае от "нови политически цели" и "промяна на посоката".

Още по темата

Меркел, която е канцлер на Германия от 2005 г. и лидер на ХДС от 2000 г., даде да се разбере, че вероятно ще се стреми към нов двегодишен мандат начело на партията на конгреса през декември. Влиянието й обаче беше отслабено неотдавна от постоянните спорове в четвъртото й по ред правителство и от отстраняването миналата седмица на неин близък съюзник, който бе водач на консерваторите в парламента, пише БТА.

Въпреки това няма признаци тя да има сериозни съперници за поста. Освен Риценхоф студентът по право Ян-Филип Кноп обяви, че възнамерява да се кандидатира срещу Меркел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Бабо Меркел, бабо Меркел намерихме спасението, за теб трябва един "стимоп"". Чистосърдечно, германците трябва да те изхвърлят от политиката.
5
0
 
1
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
Считам,че въпросът е не дали Меркел ще бъде свалена от властта,а кога ще бъде свалена!?
4
0
 
4
 
! Отговори
Jas преди 5 години
Меркел..., горкият Хелмут Кол, сигурно се върти в гроба и на оня свят съжалява, че наследничката му е такъв "огън", който вероятно ще запали цяла Европа. Немците трябва веднъж завинаги да престанат да се косят заради II Световна война, да изритат стария си политически елит и накрая да си възвърнат народното самочувствие. Докато това нестане, винаги ще са огнище на раздор за Европа. Никакви Европейски съединени щати, в които народите са претопени и "подправени" с ислямски нашественици!
3
0
 
8
 
! Отговори
2 преди 5 години
Едно бабе....съсипа Европа.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1 прав си но и сега има много добри кандидатури лошото е че са много непознати сред народа.Това е и тук проблема.Всеки знае кой са Бойко и Нинова но дори ние с теб да имаме чудни идеи за управление и право да се кандидатираме никой няма да ни избере защо по две причини не ни познават и нямаме пари за рекламна кампания.Като прибавиш това че народа винаги предпочита познатото зло пред съвършено несигурно добро всички с творчески нови идеи са вън завинаги от политиката.
1
2
 
14
 
! Отговори
дойчин дойчев преди 5 години
мама Меркел е на път да си отиде.За съжаление германският елит все още не е намерил неин заместник като напр.немския Макрон.Когато това стане много бързо ще я пенсионират и колкото по-бързо толкова по-добре за Европа.