Служител на ЕС – осъден, обидил колежка с: "Мръсна еврейка"

Наказанието е три години пробация и терапия, а и глоба от ?500
8 окт 2018 12:00, Елка Василева
36
Служител на ЕС – осъден, обидил колежка с: "Мръсна еврейка"
Снимка: архив, Reuters

Служител на институциите на ЕС е признат за виновен от съда в Брюксел за нанесен побой и отправени антисемитски заплахи срещу своя колега, съобщиха местни медии.

През юли 2015 г. двамата се срещнали в заведение в квартала с институциите на ЕС в белгийската столица.

Пострадалата жена заявила, че Мусолини е диктатор, а в отговор служителят я ударил по главата с плакет на Дучето и започнал да я души. Той я нарекъл "мръсна еврейка" и добавил: "Всичките трябваше да ви избият".

Служителката получила наранявания по главата и сътресение на мозъка. Нападателят е осъден на пробация за три години, в които ще трябва да посещава терапия срещу злоупотребата с алкохол, за повишаване на търпимостта и за борба с антисемитизма.

Той ще трябва да плати на пострадалата обезщетение от 500 евро за нанесени морални вреди.

Служителите на институциите на ЕС в Брюксел са сред най-високоплатените в града. Преди да бъдат назначени, по правило те преминават оценки за интелигентност и медицински прегледи. Някои от тях не попадат в обхвата на проверките, защото са политически назначения, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 5 години
По този случай Бойко Борисоф е подигнал душещипателния въпрос пред ЕС - какво прави тази еврейка в Европа, и то в органите на властта в Брюксел?! Че има ли - възкликнал нашия премиер, - в изсраел само един не евреин и то в Кнесета? Че има ли в България само един българин в кулоарите на властта, а вече можем да се похвалим че наближава момента - и в цялата територия?! Не, аз не съм съгласен, а този Орбан ще го застрелям с личния си пистолет!
17
0
 
0
 
! Отговори
Въйййй преди 5 години
Не било кабинет ,а още по лошо обществено място в Брюксел
16
5
 
0
 
! Отговори
Въйййй преди 5 години
Европейски служител с бюст на Мусилини в кабинета си и посягащ жена?!За какво отиват данаците ни лелеее
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чакаме втора част тя пък ще вземе плакат на Рокфелер и ще сложат плакатите на по един дървен кол като знамена с копие над него и ще се бият като кръчмени гладиатори.Има ирония дори.Мусолини практически не е преследвал евреи и може лесно да се провери защо в Италия няма нито един италиански концлагер, пък това е сеързано със спецификата на режима му Мусолини е фашист не нацист, той не изповядва култ към нацията а такъв към силната държава тоест при режима няма антисемитизъм.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чета и ми се плаче от смях.Служителите минавали тест за интелигентност и алкохолизъм и теста показва под нулата а теста за алкохол 9 промила.Сега че кафяво- червения фашизъм е много много е и тия са за затвора но ционистите хич не са по- хубави те трябва даде приземят точно в килиите до фашистите и комунистите че по- бързо да се избият и света да се освободи от тоталитарната напаст.Ударил я с плакат на Дучето егати комедията.Дучето удря от отвъдното отново виждам вече сценарии за еврин сериал.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
PRAV E VERNO E MRYSNA ITO MNOGO
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"В статията пише, че е станало в заведение, т.е. има персонал и вероятно други клиенти, сигурно има и охранителни камери."Охранителни камери със звук? Клиенти и персонал слухтящи за реплики в частен разговор?Напълно логично изглежда, убедих се.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смешен свят...Смешни времена
10
0
 
13
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
След като не е осъден на смърт, а се е отървал толкова леко, значи въобще не е имало насилие, пък и обидата е съмнителна.
9
2
 
4
 
! Отговори
от 7 преди 5 години
До 8Извинете, къде има информация, че свидетелят е само обвителят??В статията пише, че е станало в заведение, т.е. има персонал и вероятно други клиенти, сигурно има и охранителни камери.
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Господа коментиращи, ама вие сериозно ли оправдавате такива действия?!"Не, господин коментиращ, ние ДЪЛБОКО се съмняваме в така описаните действия. Ама много дълбоко. Особено след като си мислим, че свидетелят е само един - обвинителя.
7
15
 
6
 
! Отговори
я прочетете пак преди 5 години
...служителят я ударил по главата с плакет на Дучето и започнал да я души. Той я нарекъл "*** еврейка" и добавил: "Всичките трябваше да ви избият".Господа коментиращи, ама вие сериозно ли оправдавате такива действия?! Боко май излезе прав, като каза, че "матряла е лош". Такива като вас е по-добре да не стават родители.
6
2
 
11
 
! Отговори
Свидетел преди 5 години
Лично с ушите си чух, когато един Ердин нарече свой съсед "г-я-у-р". Това, че съседа му е ударил шамар след това не го видях. Това е моята версия пред съда. Но свидетелствам, че след това Ердин се обади на 112 и извика полиция.
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Той я нарекъл "*** еврейка""Най-вероятно е съден само по донос. Както е модерно сега. Изправиш ли се срещу евреи, ЛГБТ, феминистки, цветни - тяхната дума важи, твоята не. Доказателства не са необходими.
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Пострадалата" да дойде в България, да види какво е отношението тук към нея.После най-малкия й проблем ще е, че са я ударили с плакат и са я нарекли там както са я нарекли...
3
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ааа, не така с господарската раса. Само тяхното мнение за нещата е правилно. Както Априлската линия на Партията.
2
0
 
30
 
! Отговори
БГ преди 5 години
А нашите крадци и убийци на пътя ги оправдават. Егати правосъдната ни сидтема. Или егати зависимите съдии.
1
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що така тия навсякъде ги "обичат" та пушек се вдига, дали пък все другите са им виновни, че така са се поставили та кипи една любов, ов, ов, оFF ???