Макрон: Либерална Европа се провали! Да слушаме гнева!

Настоява Европа да формира независима от САЩ армия
Обновена: 7 ное 2018 06:37 | 6 ное 2018 22:50,
64
Макрон: Либерална Европа се провали! Да слушаме гнева!
Снимка: Reuters

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че Европейският съюз се е провалил със закрилата на по-бедните, предаде Ройтерс.

Още по темата

"Ние трябва да се вслушаме в страха и гнева. Породи се гняв срещу една Европа, която стана прекалено ултралиберална. Гневът е насочен срещу тази ултралиберална Европа, която вече не позволява на средните ни класи да живеят прилично", заяви Макрон в интервю за френското радио "Европа 1".

Според Макрон Brexit е в резултат от разочарованието на работническата и на средната класа от Европа и от лондонското Сити.

Макрон подчерта и необходимостта на Европа да изгради истинска армия, за да стане по-малко зависима от Съединените щати в контекста на засилващата се Русия.

"Русия е близо до нашите граници и е демонстрирала, че може да бъде заплашителна. Аз искам да изградя истински диалог в областта на сигурността с Русия, която е държава, която уважавам, една европейска страна. Ние се нуждаем обаче от Европа, която е в състояние да се отбранява сама и без да разчита единствено на САЩ", каза Макрон.

Междувременно стая ясно, че са арестувани шестима души, заподозрени, че са заплашвали сигурността на френския президент.

Арестите са извършени като част от предварително разследване на парижката прокуратура за заплахи срещу Макрон.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак ли диктатори ще сложат, уж да борят Русия? Уж искаха свобода в Арабия и Африка. Уж бежанци щяха да приютяват от войната. Уж бореха ИД, а и даваха заплати и муниции. Всичко е на ужким на тези кресливи маймунни, както би се изразил Негово превъзходителство Симеонов Първи.
13
5
 
24
 
! Отговори
V преди 5 години
Макарона ще даде фира.Не го харесват французите.Той е като наща тиква .Раздува администрацията за да си купува изборите ,ама Франция не е България .Ще отече тоя .Десницата ще спечели следващите избори и с ЕС е свършено ;)
12
2
 
5
 
! Отговори
до хематолог преди 5 години
Защо тогава пишеш на този език и се подвизаваш с такива форуми? Аз като диагностициран булгарак или както го наричаш, не ходя по форуми за ХИВ и сифилис болни да им обяснявам колко са зле. Ти си толкова жалък, че и твоят измислен Бог да ти отдели специално време, няма да може да ти помогне.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До шматкаНе,нарича се Атлас.Прави го фирмата Бостън Дайнамикс.Руснаците си имат Фьодор.Може да стреля и да кара джип.Японците си имат някакъв който се има номер не име.Предвид големината на номерът мога да предположа че е поредният модел от десетки.Сега работят върху изразяване и разбиране на емоции.Терминатор беше хубав филм но нямаше логика.Например изкуственият интелект изби всички хора за кратко време но електроенергията в системата десетилетия напред.Не се филмирай;)
10
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На франсетата все руснаците са им виновни, но ние знаем кой граби половината Африка толкова векове.........................демократичната Франция.Освен това Макарона е човек на банкера Ротшилд..............един от най-големите врагове на България!!!
9
4
 
2
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 12И аз съм го виждал тоз роботМай терминатор му казваха
8
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде хайде всички знаем че като види черни и не издържа.Армия да се формира и каква армия?Ами от африканци.Ето ви новата мантра-Те ще дойдат в Европа за да станат войници..Преди беше ще дойдат в ЕС за да работят и плащат пенсии.Армиите на бъдещето ще се състоят основно от роботи.Вече има робот който може да се катери,подскача,пази равновесие вижда в тъмното и тича километри с 90 килограма оръжие,патрони.Брониран.След 10 години ще може да победи в ръкопашен бой всеки трениран човек.
7
5
 
6
 
! Отговори
NIkoi преди 5 години
ISTINI KAZVA MAKRON.OTVORETE SI USHITE NORMALNI EVROPEICI.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Вътко (Марсианеца)Ти не сили българин или си марсианец?
5
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единна армия означава че държавите чл/енове на съюза ще се преобразуват в щатове,сателити или провинции- стара песен на нов глас ! Както й да му викат пак отиват към тоталитаризъм . Какъв беше смисъла тогава да бягаме от Съветският Съюз КАТО ЕВРОПЕЙСКИЯТ ЩЕ ГО ПОВТАРЯ ????
4
32
 
4
 
! Отговори
Вътко преди 5 години
Пак не сте разбрали, човекът говори за нас и други като нас. Само във вашите глави има мигранти, араби и тн. Европа мрази и обвинява вас, вие сте бедните, от вас бягат британците. Българите и румънците точат помощите и натоварват соц. система.
3
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хм... този проучванията показват, че му е паднал рейтинга и също се плъзна в зоната на популизма. Жалко, изглеждаше различен, но се оказа, че "същото от същото"!Фашизма планирано плъзва в европа...
2
1
 
42
 
! Отговори
Българин преди 5 години
За разлика от Меркел на Макрон му е рано да слиза от властта, така че завой на 180 градуса в основните възгледи е неизбежно зло. Всичко това обаче още веднъж показва, че традиционната парламентарно-партийна демокрация е напълно изчерпана и безперспективна система в своя залез. Никой не вярва на политици и партии, а популизмът набира скорост навсякъде като протест срещу ферментиралата система. Не че популизмът е по-добра алтернатива, но е преход към нещо по-добро. Но какво ли?
1
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тоз усети от къде ду,ха вятъра, ама е късно.В най-лошият случай, ако продължава в тази посока ... може да изпревари бабата в похода към елисейските полета.