Brexit ще има: Лондон и ЕС стигнаха до споразумение

Лондон и Брюксел си стиснаха ръцете за проектодекларацията
Обновена: 22 ное 2018 14:07 | 22 ное 2018 14:07,
17
Brexit ще има: Лондон и ЕС стигнаха до споразумение
Снимка: архив Reuters

Преговарящите екипи на Европейската комисия и Великобритания постигнаха споразумение по проекта на политическа декларация за бъдещите отношения между ЕС и Обединеното кралство след Брекзит, съобщи официален представител на ЕС, цитиран от Ройтерс.

Проектът на декларацията ще бъде внимателно анализиран от посланиците на 27-те страни от ЕС на днешната им среща в Брюксел, предаде БТА.

Още по темата

Европейската комисия е заседавала извънредно днес, за да одобри постигнатата договореност за рамката на бъдещите отношения ЕС-Великобритания, съобщи говорител на институцията.

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер е изпратил на председателя на Европейския съвет Доналд Туск писмо, с което го запознава с черновата на т. нар. политическо изявление. Този документ ще бъде част от постигнатото споразумение за оттеглянето на Великобритания.

В неделя се очаква Европейският съвет да утвърди споразумението за оттеглянето и изявлението за рамката на бъдещите отношения. След това започват преговорите с Лондон по бъдещите отношения, предвиждат правилата.

Говорителят на ЕК добави, че в събота британският премиер Тереза Мей ще има втора среща с Юнкер за тази седмица, непосредствено преди заседанието на държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще има брексит за да не краднат евро субсидий българските магарета в ролята на депутати.
15
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонименм/у другото,аз лично нямам информация за заплатите в Русия..Просто не ме интересува,не е моя работа..Мяркам тук-там некакви "партизански заклинания" по въпроса,но...нещо не ми вдъхват доверие..Та Москва е един от най-скъпите градове в света!..Това плод на "тотална беднотия" ли е?
14
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонимендраги,нямам предвид пазара на Лидл или Кауфланд...Има друг пазар,ЕДРОМАЩАБЕН!..Макар че като гледам как руснаци са изкупили половината ни Черноморие,май и за Лидл и Кауфланд там ще има як пазар.
13
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 5 години
това не е вярно, току що написаха, че Испания са отхвърлили договора. Браво на тях!
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПроСоТоС 80-100 долара на месец ,*** необятния паззар са
11
6
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
Спасението на Ойропата е в ШИРОК СЪЮЗ с Русия!!!!!И ресурсите им ресурси,и пазара им-необятен.Но ЧИНОВНИЦИТЕ от Брюксел са с дървени глави,уви..
10
4
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
не бързайте да отписвате британците!Най-малко те са хората,които действат "на юруш",без да обмислят в перспектива.След "брекзита" те ще се прегърнат със Щатите.Европа ще отслабне,а нейния основен "конкурентТ"-САЩ, ще се сдобие с партньр.ЕС е вече лесна плячка за ония отвъд океана..Но виж,с "Поднебесната" ще имат проблеми..
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До GGВ ЕС няма господари. ЕС е равноправен съюз. Господар има в Евразийския съюз. Полша не веднъж се е отяждала на Германия, да не говорим за Франция, към която немците се отнасят с голямо уважение. ЕС е базиран на общи ценности. "Четвърти райх" е измислица и пропаганда на недоброжелатели.
8
2
 
10
 
! Отговори
GG преди 5 години
Не Путин, а Меркел ги прецака. Сега немците ще са тотални господари в ЕС, което няма нищо лошо. По добре те отколкото гадните англичани
7
2
 
18
 
! Отговори
NoName преди 5 години
До Анонимен 6 Напълно съм съгласен с теб (не знам дали е Путин) ама така изиграха острова, че не е истина... А и ЕС заслужава адмирации, едно си мислеше Мей ама на това му се вика да си правиш сметката без кръчмар... Още когато министрите започнаха да бягат като плъхове от потъващ кораб, на острова се усетиха как техния скъп Брекзит ще ги издави до крак...
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Под силна имам предвид по-сплонена и по-консолидирана.
5
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на ЕС и на преговарящия Мишел Барние! Направиха максимално добра сделка в полза на ЕС и на европейските граждани. Британците скоро ще усетят какво ги чака, но ще бъде късно. Икономиката им вече се тресе. Най-глупaвия и самоубийстве ход в историята. Оказа се истина, че са сбирщина от слабограмотни пияници с развалени зъби. Путин прекалено лесно ги приметна. Но всяко зло за добро. Без тях Европа ще бъде по-силна.
4
2
 
10
 
! Отговори
Лалала преди 5 години
Абсолютно.Добър сценарий за кралството след брекзит няма.Преди няколко дни в предаване на ББС беше зададен въпроса- След като Мей казва моята сделка или брекзит без сделка защо никой не коментира какво се случва ако няма сделка с границата между Ирландия която остава в ЕС и С.Ирландия- която ще е извън ЕС?Нали трябва да се избегне границата заради това искат споразумение?Отговор в ефир не последва.Но на следващият ден Мей обърна палачинката и вече има и трета опция-оставаме
3
6
 
19
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Няма добър изход от ситуацията за Англия. Каквото и да подпишат Мей и партията й си отиват за дълго от политическата сцена! Следва откъсването на части от Великобритания, които искат да останат в ЕС. Колониите също само чакат и те да излязат от под короната заради тази грешка Брекзит. Стотици международни корпорации ще напуснат острова което ще доведе до ужасна безраотица и хаус в страната... Не знам кой е измислил този сценарии, но Кралството го чакат лоши години...
2
5
 
13
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
До АнонименКогато свикваш референдум за да не си връщаш дълговете, не е демокрация а олигофрения.
1
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно ми харесва от цялата работа- дадоха на Хората да решат ключов въпрос за развитието на страната и въпреки нищожната разлика от 2% - каквото избраха хората, това ще бъде изпълнено!Какво направи Ципурата на техният референдум (внушителен резултат в полза на "среден пръст на лихварите") - точно обратното на решението!Какво направи Зайо-Байо на запад от нас - точно обратното, въпреки, че референдума, съгласно техният закон е нелегитимен!Ето това е разликата м/у демокрацията и фасадната демокр