Българи строят незаконно център на Google в Белгия!?

29 нашенци – с подправени документи за работа в страната
23 ное 2018 14:45,
12
Българи строят незаконно център на Google в Белгия!?
Снимка: Reuters

Белгийската инспекция по труда е установила, че българи и румънци работят незаконно на строежа на третия център на Google за съхранение и обработка на данни в страната, съобщават местни медии.

Още по темата

Проверка, предприета тази седмица и продължила 15 часа, е показала, че 29 българи са представили подправени сертификати А1. Неистинността на документите е била потвърдена от България, се отбелязва в информацията.

С посочения сертификат се удостоверява, че зает в чужбина работник плаща здравни и социални осигуровки в държавата, от която е дошъл. Белгийските социални служби поясняват, че често тези документи биват подправяни и служат за неправомерното получаване на помощи за безработица.

Проверяващите са установили също, че 76 румънци не разполагат изобщо с посочения сертификат.

Представителството на Google в Белгия е обяснило, че е наело подизпълнител за строежа и е настояло да се окаже пълно съдествие на проверяващите, както и да се осигури спазването на белгийското законодателство.

Подизпълнителят ISG е световна строителна компания, която работи в 26 страни от Европа, Близкия изток, Азия и в САЩ.

В проверката са участвали 23 инспектори от цяла Белгия, трима полицаи и 10 преводачи от български и румънски език. Уточнява се, че голяма част от строителите не са знаели с какъв статут работят в Белгия - като служители на фирма или като самонаети.

Строежът на третия център на Google за обработка на данни в Белгия в селцето Бодур край Монс бе открит в началото на годината от премиера Шарл Мишел и други представители на правителството. Предвижда се обектът да бъде завършен съвсем скоро, а в строителството са вложени 253 милиона евро.

/ БТА /

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Жан Клод 11имитация на държаваМай са те варили вместо компотите! :))))))))
11
1
 
2
 
! Отговори
Жан Клод преди 5 години
Белгия е доста противна имитация на държава, но най-различни хора седят там защото парите са добри.
10
0
 
4
 
! Отговори
Хачо преди 5 години
Незаконните са добри щото излизат много евтино. Незаконните са на практика роби, а всяко общество се нуждае от роби които да вършат най-черната работа. Тези белгийски чиновници онанисти не могат да спрат гората да се разлиства.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 3Не е вярно! Има много българи които са интегрирани и нямат абсолютно никакви проблеми или спънки! Западнякът е с доста повече проценти интелект от българина като цяло и намери ли сходен човек който може да говори с него и да се разбират - харно за двамата! Трябват: Етика, Обща култура, Език и чувство такт/мярка, Достойнство базирано на честност и доблест! И нещо много важно, да не се страхуваш да казваш винаги това което мислиш и да не говориш зад гърба на другите! Мазниците out
8
1
 
18
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Вие да не мислите, че хората от хубаво са отишли там да де излагат на риск!Пари в България няма, а живота стана с 50% по-скъп от началото на 2018. Не ми се мисли какви ще са зимните сметки за ток, вода и парно.
7
1
 
2
 
! Отговори
Пламен преди 5 години
Тръмп вече да ги е глобил милиард, ако бяха европейци. И войски на НАТО по границата, Путин ще намерим за какво е виновен. Мърморене, мусене и Туитове - като кореняк софиянец.
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Собствената ви държава не ви има за хора па какво останало за другите.
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Obratno v bg gi varnete tia bes ranotna visa
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ба си информацията и данните! В какви цистерни го събират само!
3
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредното потвърждение, че на запад не ни броят за хора и бягат надалеч!
2
3
 
27
 
! Отговори
Немско преди 5 години
А в Германия какво е , не ми се говори
1
0
 
66
 
! Отговори
шматка преди 5 години
ХехеНямам думи за тоталната липса на грамотност в този сайт.Те не строят незаконно централа на гугле бе.Те работят незаконно на ЗАКОНЕН обект на гугъл