Германия гласува бюджет – рекордните ?356,4 млрд.

Увеличават се пенсиите и помощите за семейства
23 ное 2018 18:45,
15
Германия гласува бюджет – рекордните ?356,4 млрд.
Снимка: Reuters

Германският Бундестаг ще гласува днес проектобюджета за 2019 г., който е на обща стойност 356,4 милиарда евро, предаде БТА.

Още по темата

Той е с близо 13 милиарда повече от тазгодишния и е рекордно голям, съобщи ДПА.

Коалиционното правителство на канцлера Ангела Меркел, включващо Християндемократическия съюз, Християнсоциалния съюз и Германската социалдемократическа партия, цели да увеличи разходите за отбрана, помощи за развитие и социални въпроси.

В него се предлага намаляване на вноските за здравно осигуряване, увеличаване на пенсиите и помощите за семейства, което възлиза на общо 9,8 милиарда евро.

Предлагат се и промени в данъчното облагане за компенсиране на инфлацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Мда преди 5 години
3.7% нарастване-малко повече от инфлацията и почти двойно на растежа .
13
0
 
2
 
! Отговори
Име преди 5 години
радостният прием на академици, лекари, дизайнери и семействата им си струва пари, а средствата за вътрешната сигурност се увеличават по същата причина. и така: вилкомен нови мега-разходи, ауфвидерзеен нови приходи... и венсеремос!
12
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 5 години
След 20 години както върви Германия ще е ислямска република, породено от това нашествие което предизвика Меркел .Те се плодят като зайци ,за тях е нормално да имат по 4 че и повече деца .
11
0
 
1
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
*** прав си ама като френците италианците и другите са *** и ду.ат на немците си е техен проблем.Докато има балъци ще има и тарикати!
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А при нас какво става - точно противоположното - увеличение на здравни вноски, данъци, данъци,и пак занъци и даже вече катаджиите ше ходят с касови апарати по магистралите! ЛУДА РАБОТА ... АМА МНОГО ЛУДА! Удар след удар върху работещите бедни! А иначе с голям гърч, месечни протести за някакви си 150 милки за болни деца, и голяма клизма за 5 лв върху пенсиите! Но иначе 11 лв си ги гушваме от воле, нали? нали ?
9
4
 
10
 
! Отговори
Мунчо от Под игото преди 5 години
До погр.ебален агентГермания мисли само за собственото си благоденствие и това рано или късно ще доведе до срив на отношенията със съседите. Икономиките на европейските страни гаснат и трупат дългове, стандарта на живот рязко спада. Гражданите са принудени от мизерия да бягат в Концентрационния лагер и да помпат икономиката на Бундесрепубликата. Това НЕ МОЖЕ да продължава вечно. Нацистите в демократични премени ще го изядaт рано или късно.
8
4
 
17
 
! Отговори
погр.ебален агент преди 5 години
Германия е виновна за мизерното състояние на икономиката на България. Колкото повече се произвежда във ФРГ, толкова по-малко се произвежда в България. Колкото повече работни места във ФРГ, толкова по-малко работни места в България!
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Социална държава е Германия, затова притегля като магнит!
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Увеличават се пенсиите и помощите за семейства"За онези, "новите" семейства с по 10 члена всяко. Меркел гледа да осигури стабилен партиен електорат за оная дето мяза на Уди Алън, дето ще я наследи.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В него се предлага намаляване на вноските за здравно осигуряване, увеличаване на пенсиите и помощите за семейства, което възлиза на общо 9,8 милиарда евро-Ето затова, омразната ви баба ви Меркел, ще задмине бай Тошо по векуване!
4
2
 
14
 
! Отговори
Спомени от 1997 преди 5 години
Някой спомня ли си какво стана в България 1996-1997 ?Говоря за хиперинфлацията. В момента т.н. развити държави дължат толкова много пари, които никога няма да върнат. За голяма изненада най-задлъжнялата държава по брой на жителите е Япония. Да не говорим за САЩ, които живеят от собствени средства до юли месец, а след това са на борчове като квартален пияница.Батко ви ще ви каже, че тези борчове се чистят само по един начин - хиперинфлация. И това е по-добрия вариант от голяма глобална война.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е нато да отиде на бoклука и Европа да си направи собствена армия. САЩ вече само вреди на континента.
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия увеличава разходите за отбрана защото перчема им заповяда така. Ще купуват краварски оръжия. Тъжно е, че една велика нация се унижава да слугува на америкАнусите. Тези пари могат да отидат за нещо по-разумно, в полза на гражданите, от дрънкане на оръжие.
1
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Епа Меркелица трябва да папка, я каква се е окръглила като ялова свинкя.