Юнкер обобщи след срещата: Голямата работа едва сега започва!

Не е време за аплодисменти и шампанско, заяви председателят на ЕК
Обновена: 25 ное 2018 17:55 | 25 ное 2018 14:50,
69
Юнкер обобщи след срещата: Голямата работа едва сега започва!
Снимка: БТА

Постигнатото споразумение за напускането на Великобритания беше единствената възможна сделка. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, след като по-рано днес Европейският съвет подкрепи споразумението и рамката за бъдещите отношения с Лондон, пише БТА.

"Доволни сме от постигнатия резултат, но денят е тъжен. Не е време нито за аплодисменти, нито за шампанско", каза Юнкер.

Още по темата

Всички, изказали се на днешното заседание, изразиха тъга. Преди година ЕК пое задължението да преговаря с Великобритания. Трудността бе да запазим единството на държавите от ЕС. Често имаше натиск от Лондон над отделните държави от Общността и съответната работна група в Европейския парламент.

"Имаше проблем с нашите испански приятели, които много обичам. Споразумяхме се и за Гибралтар. Онези, които не са испанци, не разбират мащаба на въпроса. Постигнатото споразумение е добро за Испания, добави той.

Това е най-добрата възможна сделка. Призовавам да бъде подкрепена в Камарата на общините към британския парламент, това е единствената възможна сделка, посочи Юнкер.

Той призова това да се има предвид при предстоящото гласуване на британските депутати. По неговите думи не са прави онези, които възнамеряват с отхвърляне на сделката да предоговорят по-добри условия за оттеглянето на Великобритания.

Председателят на ЕК уточни, че британските служители на комисията ще запазят работата си в институцията

"Днешният ден не е най-бляскавият за ЕС. Най-голямата работа едва сега започва. Разводът е тъжен момент, както някои от вас знаят. Не вярвам, че Великобритания ще бъде като останалите чужди за ЕС държави, има остатъци от любов", коментира Юнкер.

Трудно е да се предскаже как ще премине процесът по ратификацията на споразумението, отбеляза председателят на Европейския съвет Доналд Туск. Пред нас остава труден процес на ратификация, предстоят още преговори. Въпреки това как всичко ще приключи, сигурното е, че ще останем приятели до последния ден, а дори и с ден повече, добави той.

Главният преговарящ от страна на ЕС Мишел Барние определи споразумението като честно и балансирано. Никога не сме работили срещу Великобритания. Всеки сега трябва да поеме своята отговорност при одобряването на споразумението. Ще останем съюзници, партньори и приятели, добави Барние по повод бъдещите отношения с Лондон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
4
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Лъскавите дрънкулки няма да ви правят по-свободни и независими хора, а така също и не ви водят към здравословен живот!Трябва да намерите нужният баланс, а в ЕС трудно ще го намерите, защото той не е създаден в интерес на народи като българския, и българите не решават своята съдба самостоятелно!!!Буда е Комунист-Революционер-Пребоядисан Капиталист-Новоизлюпен Първеню Рекетьор Политик с Бухалка-слуга на световното правителство!!!Агент Люк Джарвис!ЦРУ!!!
24
3
 
6
 
! Отговори
Кеф преди 5 години
За кво им е на французите да напускат Елзас и Лотарингия са френски и скоро и Саарбрюкен ахаха!
23
2
 
10
 
! Отговори
месара преди 5 години
Последният останал черпи всички по ишиас!
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До17. Е кой да е Гърция ли, Дания ли, Австрия ли......
21
2
 
10
 
! Отговори
Тръгна, понесе се... преди 5 години
Коя ли ще е следващата булка-беглец от Евро-сватбата?! Или ,,обслужващият персонал'' ще се нахвърли с ритници върху сватбарите - французите май започнаха...
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това мисля за България е по добре да се изпълни. Тука е най голямата бюрокрация и партокрация. В ЕС е по МАЛКИЯ % на глава.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трудно ги изритахме. Има още работа да почистим от тях институциите. Една четвърт от разни парламенти, съвети и комисии, администрации ще изчезнат. Ще спестим пари.
18
2
 
11
 
! Отговори
Кеф преди 5 години
Половината Германия полски вилает другата турски по средата руски анклав.Тва са демографските факти.
17
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европа е една голяма торта, от която всеки може да си отреже по едно парче.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И българите искат да ги прецакат с референдуми разни Слаита и други Йоло Деневци. Гласуване по интернет искали... Това е противоконституционно, защото няма проверка на самоличността на гласуващия и няма гаранция за тайната на вота. Тайната на вота и самоличността на гласуващия са основни принципи. Всякакъв номер, пин код ще помогне за продажбата на гласове. Слаитата дават пример с банковите карти. Но всеки може да дава доброволно парите си на когото иска.
15
2
 
11
 
! Отговори
Доктора преди 5 години
Ясно. Сега започва голямото пиене. Лющи баце на корем. Барем си оправиш ишиаса.
14
2
 
2
 
! Отговори
Факте бе преди 5 години
просто не ти разбират сарказма колегите
13
2
 
10
 
! Отговори
Англофил преди 5 години
Германия биха всички с далавери продаваха канцерогенни фолцвагени с лъжлив разход.Всички са *** и компаньонки на немците.
12
1
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
нямаме никаква работа с този световен терорист ограбвал векове човечествотопри тях приятелство няма има само интереси и пари
11
5
 
4
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Немският народ спечели съревнованието в ЕС, истината е това, няма конспирации, няма подмолни задкулисни планове!Немската икономика смаза всякаква конкуренция и заяви правото да бъде нация лидер в ЕС, това от което се страхува англичанина най-много, някой друг да го командва!!!Казах ви селяни прости да работите качествено и ефективно, видяхте ли до къде стигнаха немците!!!Давам ви знание и познание без пари, само трябва да анализирате и да осребрявате, ако сте умни??Агент Боби Франкити!ЦРУ!!!
10
1
 
4
 
! Отговори
А Индия защо?! преди 5 години
Тя е в БРИКС..Извади я от лошия списък!
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е време за аплодисменти и шампанско, заяви председателят на ЕК.Мда, не е време за теб още за шампанско, а за уиски.Някъде към 21 часа ще дойде времето и на шампанското, брачед.
8
7
 
2
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Кой баламурник вярва че е имало атентат в Батаклан примерно.Трупове видели ли сте.Бухенвалд кво сте видели някакви факти и а ли няма.Няма Варна и формация всичко е скалъпено.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече Европа и Русия могат да си обединят интересите. Петата колона Великобритания пречеше с болния си мозък с конспирации. Великобритания, САЩ, Канада, Индия, срещу Европа, Русия, Китай. Най-после се спасихме от британското робство.
6
3
 
3
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Голямата работа е на бежанеца!!!Точно сега започва ..................!!!Жан Клод Юнкер!!!Времето е наше!!!Агент Арвин Бонър!ЦРУ!!!