Brexit... по 1000 лири годишно за всеки британец

Островът ще губи по 100 млрд. паунда всяка година
26 ное 2018 17:00,
59
Brexit... по 1000 лири годишно за всеки британец
Снимка: pixabay

Излизането на Великобритания от Европейския съюз, ако стане според условията на предлаганото споразумение, ще доведе до свиване на брутния вътрешен продукт (БВП) с 4% до 2030 година, което се равнява на загуба от 100 млрд. лири годишно за националната икономика.

Още по темата

Това се равнява също така на загуба от 1090 лири за всеки жител на страната, информира в. "Индипендънт", позовавайки се на Националния институт за икономически и социални изследвания (NIESR).

Основните ни изводи показват, че ако предложеното споразумение за Брекзит бъде изпълнено по такъв начин, че Великобритания напусне митническия съюз и единния пазар на ЕС през 2021 година, то към 2030 г. БВП ще се свие с 4 процента спрямо нивото, на което би бил, ако Великобритания остане в ЕС, се посочва в изследването.

Експерти уточняват, че причините за този резултат ще бъдат основно препятствия в сферата на услугите, които ще направят този сектор на икономиката по-слабо привлекателен и в крайна сметка ще доведат до свиване на инвестициите от ЕС и намаляване на ефективността на британските работници.

Авторите проучват и варианта за излизане на страната от ЕС без споразумение. За Обединеното кралство този вариант се оказва още по-скъп - БВП би се свил с 5,5 процента или 140 млрд. британски лири годишно.

През май ръководителят на Банк ъв Ингланд (Bank of England) Марк Карни заяви, че процесът на излизане на страната от Евросъюза е струвал на всяко домакинство около 900 лири (1000 евро).

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от Германия 23"които си надценяват възможностите"Това са точно компотаджиите от Компотия! Винаги "мъдри и меродавни" но само за ДРУГИТЕ!
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от Германия 25Англичаните могат да живеят и без твоята "велика" емигрираща личност - потурко. Наглеждай компотите и надувай гайдата!
20
11
 
2
 
! Отговори
+ преди 5 години
2030 Британия ще е много добре с увеличаване на БВП с 39% от сегашният.
19
0
 
7
 
! Отговори
БАШ майстора преди 5 години
ще са полусами в полутъмното,дали ще успеят да се закрепят успешно на добри търговски отношения с бившите си колонии предстои да видим
18
3
 
17
 
! Отговори
панчо преди 5 години
заради половината британци гласували за излизане сега и другата половина ще яде хурката,или по точно заради по простоватите и слабо образовани(предимно гласували за излизане) сега средната класа и по заможните ще го отнесат най много
17
5
 
18
 
! Отговори
GG преди 5 години
Британия се разпада ! Какъв кеф само ! Шонтландци и ирландци да излизат по бързо и ги чакаме пак в ЕС. Те са пичове, а англичаните даже заслужават много по лоши неща за всички злини !
16
1
 
25
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
така става когато свикнеш с прекалено хубаво за прекалено дълго и приемаш всичко за даденост.имат по 2 нови автомобила,голяма къща,яхта,ваканции в чужбина 2 пъти в годината,ваканционни къщи в чужбина...лесни кинти..и какво ли още не ..но изведнъж решиха че искат още повече без да трябва да дават насреща повече и резултата предстои
15
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Великобритания вече официално се преименува на Малобритания. Какъв обрат на историята. През 1945г. надутите английски пyяци се разхождаха из руините на Берлин, а Чърчил с усмивка казваше: "Германия никога няма да може да се възстанови от разрушенията". 70г. по-късно Германия е обединена и е лидер на Европа с могъща икономика и висок жизнен стандарт. А британците са натирени в ъгъла, изолирани и непотребни. Най-много да станат китайска колония.
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гладни британци скоро ще щурмуват Европейския съюз. Как да се защитим. Атлантически вал да се построи, най-важното е да се укрепят плажовете на Нормандия, защото винаги оттам минават.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияПърви ще са американските оръжейни компании като Рейтеън и Локхийд Мартин после и други.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега САЩ ще доокраде технологиите на ОК, които не успя по времето на ВСВ.
11
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
83 лири на месец... бълха го ухапала всеки британец
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияСвобидата си има цена..
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оцелели са викинги, нормандци, нацисти, студената война и ЕС... Ще се оправят и сега.А ние, не знам как ще преживее, защото след всеки крах, само надоло...
8
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Паунда беше 2.90 през 2008 година.
7
1
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
За кралска такса си е нищо
6
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пророних сълза! Вместо източноевропейци сега ще имате възможност да се обогатявате безконтролно с колониални субекти като бангладешци, пакистанци, индийци и африканци. Да ви е честито! Няма да забравя как оплювахте моята родина. НАСЛАЖДАВАМ СЕ как изчезвате, как няма вече англичани в Лондон, как ви опрашват жените и ви развалят гена завинаги :))))) Венсеремос!
5
4
 
25
 
! Отговори
Така е преди 5 години
А такааа!! Глас народен , глас божий, а ? Това е за назидание на любителите на референдуми.Глупавите са винаги повече от умните.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1Мда, от обявяването на Brexit паунда падна до 2,2, колкото е от месеци насам.... Ти не знам къде гледашТепърва ще се срива
3
2
 
20
 
! Отговори
Пъзел преди 5 години
Лееко ми дреме на шмайзера !