Австрия орязва помощите за незнаещите добре немски

"Първо справедливост за австрийците. Чужденците – да почакат"
29 ное 2018 10:07, Елка Василева
30
Австрия орязва помощите за незнаещите добре немски
Снимка: архив, Reuters

Австрия ще намали социалните помощи за имигранти, които не знаят добре немски език. Реформата на гарантирания минимален доход е знаков проект на управляващата коалиция между консерваторите и крайната десница, която иска да "спре имиграцията в ущърб на социалната система", предаде Франс прес.

Вчера австрийското правителство представи формула, която ще изисква владеенето на немски език на известно ниво, за да бъде получавана максималната социална помощ за хора без работа, която в страната възлиза на 863 евро месечно. Онези, които не отговарят на условието, ще взимат само по 563 евро.

Канцлерът консерватор Себастиан Курц защити мярката като справедлива. "Който не иска да се интегрира, който не иска да научи немски.. ще получава по-малко в бъдеще", написа той в Тwitter.

"Първо справедливост за австрийците. Чужденците ще трябва да почакат", заяви министърът по социалните въпроси Беате Хартингер-Клайн от крайнодясната Австрийска партия на свободата.

Правителството, което на няколко пъти обвини многолюдни семейства от имигрантски произход, че прибират социалните помощи на на свои членове, освен това иска да намали постепенно парите за всяко следващо дете, пише БТА.

Представените мерки бяха разкритикувани от опозицията и от неправителствени организации.

Реформата ще влезе в сила на 1 април, след като бъде гласувана от парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не разбира български, отскоро в страната. Аз разбира само "момиче" и "кебапче"...
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наште пАтРиоти паспорти продават я да се поучат от сополанкото в Австрия.
19
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България кога ще орежат помощите за незнаещите български? Само питам
18
1
 
22
 
! Отговори
,.,., преди 5 години
Българските депутати и правителството ни да приложат австрийския метод и у нас.
17
2
 
5
 
! Отговори
Айше преди 5 години
аз ще раждам в Австрия и *** ще са австрийци и кинти ще има, аратяъа авганистанци и те ще се оправят мярката за намаляване на парите, няма да ни спре, тя е за замазване на очите на туземното австрийско простолюдие
16
3
 
11
 
! Отговори
Гнусни фашисти преди 5 години
Тия хора , мигрантите се плодят при вас като зайци, увеличават ислямското население на Австрия, тоя фашист ще им намалява еврото ???
15
4
 
19
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Положителна новина.
14
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То по добре да приемат арабския като официален език. :)Нещо новини, ала бала, в пиков час, на арабски..... Както при нас, бря!
13
1
 
21
 
! Отговори
Джеф преди 5 години
Тези които останат без помощи ще почнат да крадат. За тях ще оградим една община във видински окръг където ще ги пуснем да си живеят и ще им раздадем огнестрелни оръжия за да може да общуват помежду си.
12
1
 
34
 
! Отговори
Ми преди 5 години
те датчаните без много да го афишират, ще приемат закон съгласно който, помощ за безработни ще се полага само след СЕДЕМ години години непрекъсната работа там и съответното плащане на данъци!
11
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помощите и у нас следва да се намалят и в последствие да се преустанови изплащането им, ако получателят им не знае добре български и след определен гратисен период не е придобил поне едно средно образование, в случай, че е пълнолетен. Също така ако здрав прав човек не работи, а работа му се предлага, също следва да не бъде подпомаган.
10
2
 
40
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Това момче Себастиан Курц има бляскаво бъдеще! Браво!
9
0
 
31
 
! Отговори
От Германия преди 5 години
А тука кога?По принцип не трябва да се намаляват.Дава се например 2 години срок ,плащат ти всичко,но до тогава или учиш нещо или вече работиш някъде плащайки си данъци и осигуровки.Ако не шут и следващия късметлия.
8
5
 
23
 
! Отговори
Щайгер преди 5 години
Евала на Австрия. Успяха да се сетят. Но като не искат да инвестират в България, ние ще им пратим нова партида "индийци" която те ще трябва да хранят. Тъмните ще знаят паролата която ще е "айн, цвай, драй, кеш... данке"
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Източноевропейски инженер работещ в Австрия:Мен питали ли са ме, аз им вадя сеното за камалите, те ще режат
6
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде и ние да направим тест за 4 клас за всеки, който кандидатства за помощи тук.
5
3
 
34
 
! Отговори
От Берлин преди 5 години
Браво, Меркел да се поучи от младият й колега!
4
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз мисля,че Австрия ще бъде рая на земята ако продължи в същия дух.Но на първо място е Япония.Само прочетете колко "бежанци"са приели и ще ви се прииска да емигрирате там,въпреки че там няма екстри като пенсии за всички,както в Европа,но пък заплатите са им много големи.А за Австрия -браво Себастиан,продължавай в същия дух.Така трябва да се прави!!!
3
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е тва е, еваларка.
2
3
 
34
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Родината на един неуспял художник...син на австрийски митничар...завладял за смешните 9 години половината свят ...ме кефи все повече! Има още останали държави в Европа - наричащи нещата със собствените им имена!