Париж се бунтува: 39 арестувани по време на протеста

Силите на реда отблъскват вандалите
1 дек 2018 13:37, Петя Славова
41
Париж се бунтува: 39 арестувани по време на протеста
Снимка: БТА

Броят на задържаните при сблъсъци с полицията в центъра на Париж достигна 39 души. Това съобщи министърът на вътрешните работи Кристоф Кастане в Туитър, предаде ТАСС.

Още по темата

Силите на реда посрещат и отблъскват вандалите, задържани са вече 39, написа той. По думите му едва 200 протестиращи са преминали всички необходими процедури за сигурност, за да влязат в отцепената част от булевард Шан-з-елизе, докато "1500 нарушители на реда, намиращи се извън периметъра, са дошли, за да се бият".

Полицията се опитва да разпръсне голяма група протестиращи, събрали се пред Триумфалната арка, със сълзотворен газ, допълва БТА.

Полицията отцепи част от булеварда рано тазии сутрин и всички, желаещи да влязат в блокираната за автомобили отсечка, трябва да покажат документите си за проверка. Режимът ще остане в сила до утре вечер. Всеки у когото бъде намерено оръжие, ще бъде задържан, съобщи полицията. Силите на реда планират да изземат от демонстрантите също така предмети, които могат да се използват за откъртване на тротоарни плочки и калдаръм.
От над две седмици участници в протестното движение на "жълтите жилетки" блокират пътища във Франция, протестирайки срещу планираното увеличаване на еко данъка за горивата, припомня Ройтерс.

Преди седмица демонстрантите, които нямат лидер и до голяма степен се самоорганизират в интернет, за първи път се събраха в Париж, превръщайки Шан-з-елизе във военна зона.

Парижките власти очакват в столицата да се съберат близо 5000 полицаи и жандармеристи спрямо около 3000 миналата седмица. Още 5000 представители на реда ще бъдат разположени из страната за други протести на "жълтите жилетки".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
4
 
! Отговори
месара преди 5 години
тонка, понеже все питаш - днес протестът е в Париж брат. Както върви, цялата следваща седмица ще е пак там :)))))) лошо ли ти е
27
2
 
19
 
! Отговори
2023 преди 5 години
Ако това се случваше в "лошите" държави, Иран Русия Турция, всички световни медии щяха да се надпреварват с репортажи на живо и да показват как борците за свобода се борят срещу лошите държавници. Но когато това става в Европа, става дума за ***.и вандали дошли да се бият и то вече 10 дена!
26
0
 
8
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Във Франция някои пътуват 200 км за да отидат на работа с дизела. И тук е така.
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОСТАВКА!ВЕДНАГА!
24
0
 
14
 
! Отговори
Име преди 5 години
лесбийски боKлук е наследництата на меркел!но толкова диктатури преживяхме, та една леcбийка ли няма да накараме да ни направи mинет!
23
1
 
11
 
! Отговори
Име преди 5 години
макрон е диктатор! меркел два пъти повече!!!! а наследницата на меркел е лесбийски ***!
22
1
 
8
 
! Отговори
Име преди 5 години
париж не прати статуята на свободата, във вид на гей и техните третополови инжинеринги с днк, cоpосоидни дойче-велевци! а на Проста Жена! без да е дори сексуален обект за сбърканяците, които водят света към ГИБЕЛ!!!
21
1
 
0
 
! Отговори
Име преди 5 години
париж не прати статуята на свободата, във вид на гей и техните третополови инжинеринги с днк, *** дойче-велевци! а на Проста Жена! без тя да е дори сексуален обект за сбърканяците, които водят света към ГИБЕЛ!!!
20
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
чудно ми е как още не са обвинили путин че е организирал протестите , обаче никога не е късно
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нямали да се наложат санкции на франция за това погазване на човеяките права или тук ще се мълчи
18
0
 
21
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
вандали биле хахаха много лесно така... европа трябва да гори в ада с това джендърско управление...
17
4
 
20
 
! Отговори
елате бе момчета... преди 5 години
Тези ако дойдат в Б-я минималната заплата след първия протест ще е 1500 лв ,а Горанов ще живее в боксониера....ДОЛУ ГЕРБ
16
0
 
8
 
! Отговори
Име преди 5 години
париж е шенген! вилкомен, брадърз!
15
0
 
1
 
! Отговори
Име преди 5 години
според един закон, който казва, че преминаващите бюргери на меркел в посока франция към англия под ламанша трябва да носят жълти жилетки!
14
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Силите на реда посрещат и отблъскват вандалите ////значи щом протестиращ вече те наричат вандал , е това направо уби коча с лопатаа уж се говореше за демокрация и свобода на словото
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А другите със черните жилетки и каските те за какво портестират що са там ?
12
0
 
8
 
! Отговори
Рекс Тилърсън преди 5 години
До Само сазвам. Малко ама достанъчно за да разпалят цялата държава и Франция да изпадне в доциална криза.
11
3
 
11
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Защо не пишете, че арабските и африканските квартали на Париж се бунтуват срещу европейското робство?
10
1
 
14
 
! Отговори
Име преди 5 години
жълтите жилетки са врагове на макрон, "демокрацията" и неолиберал-колониализма, а "умерените бунтовници" са му първи дружки.
9
2
 
17
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Прочетох подзаглавието, и ми се объркаха представите нещо.Когато протестират за правата си-са вандали, когато не протестират-електорат, гласоподаватели, поданници?Тия, дето бутнаха Бастилията, и те ли бяха вандали, или са революционери?Учителите от най-масовата стачка у нас преди време протестиращи мързеливи *** ли бяха, или протестираха справедливо? Медсестрите? За умните и красивите протестъри няма да питам, платени бяха.