Газ срещу протестиращи в Париж. Двама са задържани

Избухнаха сблъсъци на "жълтите жилетки" с полицията
1 дек 2018 12:30, Петя Славова
41
Газ срещу протестиращи в Париж. Двама са задържани
Снимка: БТА

Първите сблъсъци на "жълтите жилетки" с полицията в центъра на Париж завършиха със задържане на двама души, а силите на реда са използвали газ срещу участниците в протеста, предаде ТАСС.

Още по темата

По данни на телевизия "Се нюз" група демонстранти се опитали да разкъсат полицейския кордон на площад "Шарл де Гол". Доста дълго време няколко души крещели по полицаите от непосредствена близост до тях, а демонстранти хвърляли предмети по полицейската верига, предаде БТА.

Медията не е заснела момента на ареста, но площадът, където е разположена Триумфалната арка, е обгърнат в дим от газови гранати. Малки полицейски отряди се опитват да не допуснат най-активните демонстранти на тротоара.

По-рано телевизия "Бе еф ем" съобщи, че министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер е пристигнал на Шан-з-елизе, за да подкрепи полицаите в кордона, организиран преди предстоящия протест на "жълтите жилетки". Полицията отцепи част от булеварда днес рано сутринта и ограниченията ще бъдат в сила до утре вечер.


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
сравненията са неуме преди 2 месеца
продължение до икономист: Системата на дълга не е единственият начин на растеж, има и други методи които са довеждали до разцвет на места и за кратко, преди да ги ликвидират, но това не е тема за подобен форум. В Австроунгарската Империя е имало такъв кратък момент на оределени места, в Египетската и през Ренесанса по време на строежа на големите катедрали в Европа. Дългът не само че е робство, но изисква периодично рестартиране на системата.
35
0
 
0
 
! Отговори
сравненията са неуме преди 2 месеца
За регулациите си прав, трябва да ги има за внасяне на честност в отношенията, хора сме и "законът на джунглата" не трябва да ни движи! Аз говоря за въпросните bailout с които наляха трилиони в "твърде големите да фалират". Точно това ликвидира малката конкуренция а не регулациите. Също съм против наливането на пари на данъкоплатци в частни компании като Тесла (преди това трошеха ел.коли на друга фирма) - това е социалистическо преразпределение в полза на избрани. В никакъв "капитализъм" не живеем, световният "интернацонал" е завжзел планетата затова няма отърване от комунсти. Системата на дъл
34
0
 
0
 
! Отговори
икономист преди 2 месеца
До сравненията са неуме

Не си прав за това, че ако се остави всичко на "невидимата ръка на пазара", хората с магическа пръчка ще подобрят стандарта си на живот. Според мен, дори ще стане по-лошо ако няма никакви държавни регулации. Все още помним последиците от световната финансова криза, която започна в САЩ, заради липсата на достатъчно регулации във финансовия сектор. Пазарът, ако се остави по инерция, съвсем ще ликвидира възможностите за малките предприемачи, а големите ще станат по-големи!
33
0
 
0
 
! Отговори
икономист преди 2 месеца
До сравненията са неуме

За едно си прав, че капиталистическата система е изградена върху дълг! И както виждаме, той все повече се увеличава, като скоро не се очаква подобрение. Но в същото време, трупането на дълг е изиграло и своята положителна роля в развитието на икономическите отношения между държавите. Благодарение на него, имаме тази развита инфраструктура, телекомуникации и транспорт. Като цяло на капитализмът дължим много положителни неща, но напоследък негативните стават все повече.
32
1
 
0
 
! Отговори
сравненията са неуме преди 2 месеца
Днешният "капитализъм" не е в чист вид, той е социализъм за богатите. Те си раздават пари когато са на път да фалират. Печатат си ги от въздуха и ги наливат в банките - трилиони долари. Субсидиите, преразпределението от един на друг...все социалистически похвати които раздуват цените. Ако оставят нещата на естествените закони на капитала, хората които работят ще стават все по-богати понеже инфлацията няма да им изяжда натрупаното а цените няма да бъдат раздувани изкуствено.
31
0
 
2
 
! Отговори
Редът на тъпнята преди 2 месеца
При капитализма живееш, за да работиш, ти си биоробот. При социализма живееш, за да се радваш на живота, ти си човек. Господ не е създал машини за пари, които да пълнят света му с негативна енергия.
30
3
 
2
 
! Отговори
Редът на нещата преди 2 месеца
Работиш и мислиш активно - богатееш.
Мързелуваш или бачкаш, но си се оставил течението да те води - гладуваш и/или изоставаш. При капитализма имаш шанс да си от първите. При соца нямаш. Дали ще се възползваш от шанса си, при капитализма това зависи от теб. При соца, не.
29
2
 
5
 
! Отговори
Скептик преди 2 месеца
До анонимен разбирач на социализма и капитализма. Аз досега редовно забогатял капиталист не съм виждал. Ти виждал ли си? Не говоря за социализма. Който има мозък ще разбере; няма разлика капитализъм, социализъм, феодализъм. Това са само етикети. Навсякъде има мръсници и добри хора.
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Почти перфектната система беше по време на социализма в България,но тя никога няма да се върне,за съжаление!
Тези протестиращи са пак марионетки на някого и с някаква цел.Западът няма истинска свобода,само си въобразяват,че са свободни,но са яко контролирани навсякъде.И който не върви в "правилната" посока,го яде голям,сурав и курав.
27
1
 
2
 
! Отговори
икономист преди 2 месеца
Единственият шанс да се променят нещата е, когато една голяма част от т. нар. средна класа бъде засегната и понижи драстично стандарта си на живот. Тогава много хора ще осъзнаят колко малоумна всъщност е тази система. За съжаление, хора не осъзнават колко опасна е системата, дакато те самите не се опарят от нея.... А не е нужно да се стига до там!
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Капитализма защитава "правото" на по-силния. Няколко човека притежават по-голямата част от световното богатство, огромна част от хората живеят в мизерия, а други пък се радват , че са по-горе от просяци и завиждат на по-богатите , но одобряват системата.
25
1
 
9
 
! Отговори
Име преди 2 месеца
вижте, инспекторе икономист. не чакайте отговор от себе си! най-добрата система никога не може да бъде създадена! все пак низши същества, като евреите винаги губят, накрая!
24
4
 
1
 
! Отговори
икономист преди 2 месеца
До Анонимен 23

Защо смяташ така? Много икономисти казват, че това е най-добрата система създавана някога. Просто трябва да оставим на пазара да реши всичките ни проблеми. Пък дори и да е на цената на много човишки животи, чиито брой ще се увеличава с течение на времето. Но те разбира се са оправдната жертва( ако питате голяма част от политиците и крупните бизнесмени) в името на това да се запази тази "велика" система.
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
демокрацията е капитализъм и диктатура , някой ако оспорва това значи е много заблуден овен
22
0
 
8
 
! Отговори
Име преди 2 месеца
"Газ срещу протестиращи в Париж." това заглавие би било предадено от дойче-велевите cоpоски медии така: "диктаторът макрон и неговият европейски режим хвърлят варели с хлор от хеликоптери върху мирното население!" това предава пряко обсърваторията за правата на човека в париж!
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако беше в България, веднага щяха да се появят защитници на демокрацията и човешките права, спонсорирани от Запада, да ни обясняват какви сме били недемократични. Една снимка с принудително окървавено слеоочие по време на изцепките против Орешарски я показваха като най-голямото зверство. В Германия, при протестите в Кемниц, на двама протестиращи - един полицай.
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Капитализмът не решава нищо. В Индия има хубав капитализъм, либертариански, хубав капитализъм. На Запад има комунизъм, който се обявява за капитализъм. Вътре в държавите на Запад има комунизъм, а във външните им работи и външния бизнес има жесток капитализъм. Търсят евтина работна ръка из света, но субсидират вътрешното земеделие, което е комунизъм.
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Търпят ги демократично 1-2 седмици и следва бой, газ и смазване. Толкова им е демокрацията - 2 седмици. После идва истината и режимът им бие канчетата с палките и ги пребива като кучета.
18
8
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 месеца
Само газ и палки за путиноидната сволоч.
17
2
 
6
 
! Отговори
икономист преди 2 месеца
Не разбирам, нали капитализмът осигурява нужната стабилност и сигурност навсякъде по света, тогава защо са тези протести?