Екоактивистът с мускули Шварценегер: Тръмп е "луд"!

Актьорът нападна президента заради отказа му от Парижкото споразумение
3 дек 2018 18:39, Нели Христова
58
Екоактивистът с мускули Шварценегер: Тръмп е "луд"!
Снимка: Reuters

Въпреки очевидната заплаха от Глобалното затопляне, президентът Доналд Тръмп реши да изтегли САЩ от Парижкото споразумение. Това обаче не допадна на бившия губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер.

Актьорът и екоактивист нарече Тръмп "мешуге" - "луд" на идиш заради неразумното му решение, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
"Америка е повече от само Вашингтон или един лидер", заяви Шварценегер.

Той бе категоричен, че САЩ все още е част от Парижкото споразумение за борба с глобалното затопляне въпреки решението на федералното правителство, а документът от 2015 г. има широка подкрепа на местно и щатско равнище в Америка.

Пред делегатите, актьорът се закани: "На следващата среща за климата догодина доведете тези местни лидери тук, за да участват в голяма конференция като тази, за да могат да разговарят пряко с вас. Ако направите това, аз Ви обещавам: ще се върна! (I'll be back)."

Мрачно бе изказването и на известният британски естественик и популярен тв водещ сър Дейвид Атънбъро. Според него, човешката цивилизация може да се разпадне, ако световната общност не вземе адекватни мерки.
"В момента сме изправени пред създадено от човека бедствие с глобални измерения, най-голямата заплаха за нас от хилядолетия. Ако не вземем мерки, разпадането на цивилизациите ни и измирането на голяма част от природния свят се задават на хоризонта", добави 92-годишният Атънбъро.

Не толкова в полза на климата бе решението полският президент Анджей Дуда. Той бе категоричен, че страната му е енергийно зависима от въглищата и няма намерение да се отказва изцяло от горивото, от което Полша има в изобилие. Запасите й могат да стигнат за още 200 години.

"Няма планове да се откажем изцяло от въглищата. Те са стратегическото изкопаемо гориво" на Полша, което гарантира енергийната й сигурност и суверенитет и ще е трудно да не го ползваме", заяви Дуда.  /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
11
 
16
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Старческата деменция не прощава на никой!Още повече когато си взимал цял живот стероиди и анаболи!!!Агент Гивън Майлс!ЦРУ!!!
1
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
изобщо позволявате на психично болните хора да ползват печки на твърдо гориво защо нали плащате заплата на лекарите нали плащате заплата на кмет иците Вие трябва да видите хората вие трябва да видите хората трябва да видите лудите хора от добрите хора умните хора да видите Франция да видите Париж да видите решението на народа на родния глас нагласата жени на божият глас