Шериф Шекат – второ поколение французин от френско гето

Профилът му до болка познат, обясни арабист
12 дек 2018 22:23, Петя Славова
115

Двама убити и най-малко 14 ранени след масовата стрелба съвсем близо до Коледния базар във френския град Страсбург. Над 700 полицаи и жандармеристи участват в операцията по издирване на стрелеца.
Още по темата

Нападателят - 29-годишният Шериф Шекат е роден в Страсбург. Той е включен в списъка за наблюдение на предполагаеми терористи от 2016 година и е поддържал връзки с радикални групи. В момента се претърсват 30-километров диаметър мажду Франция и Германия заради убиецът.

Според арабиста проф. Владимир Чуков профилът на нападателят е до болка познат - второ поколение французин, роден и израстнал във френско гето и поел по пътя на джихадистките организации.

"Ситуацията е същата като през 2015 година и атаката срещу вестника на "Шарли Ебдо". Цели групи от френското общество са далеч от държавата. Силовият подход към тези хора обаче не действа. Не става дума само за интеграция, тук става дума за миграцията", обясни още експертът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му държавата нехае за хората от гетата.

"26 хил. души имат картончето "С" - т.е. са опасни хора за обществото. От Страсбург тези хора са 10%. 50 дущи от френския джихадистки контингент пък са от Страсбург. Този град е доста специфичен", допълни Чуков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А дали този атентат не е"активно мероприятие "за овладяване ситуацията с протестите ?!Страха има много лица и измерения.... Знаели са го, но не го пипнали.Защо?
34
0
 
10
 
! Отговори
ники преди 5 години
Силовия подход винаги действа, само че ще ревнат разни организации...
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
типичен французин, но важното е че не са му нарушени правата.
32
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2 поколение на социалки, и по цял ден се чудят каква щуротия да направят, хора без работа, без интереси, циврещи е получаващи всичко на готово
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гетата са развъдник за г.***, това е ясно на всички, но нищо не се прави по въпроса.
30
0
 
16
 
! Отговори
Дачо преди 5 години
Франция се прави че арабите не съществуват но ако тези хора свикнат да получават пари без да работят проблема не се решава а само се отлага и става още по-голям. Същото важи и за нашите роми.
29
0
 
18
 
! Отговори
1 преди 5 години
Не мога да разбера какво нахалство е да си роден и живееш в тази държава, а да убиваш тези, които ти дават хляб! Да си ходи в скапаната държава и там да правораздава! *** евроуправленци ги довлякоха, а сега не можеш ги изгони!
28
0
 
10
 
! Отговори
-|- преди 5 години
Ами няма как да интегрираш хора, които не желаят да се интегрират. После сме били нацисти и мракобесници, като предприемем драстични мерки.Очевидно не става и туйто в онуйто и душата в рая.
27
0
 
11
 
! Отговори
Бончо преди 5 години
За богатите хора човешкия живот не струва и 5 стотинки. Те искат само да ви продадат айфон за 1000 $ с който да си играете шарени игрички и да забравите в каква *** живеете.
26
4
 
10
 
! Отговори
Второ поколение преди 5 години
французин, Шериф Шефкет и братята му чакат вашите деца - български емигранти, за да ги порнат с ножовете си
25
2
 
15
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Европа се гетоизира. Както и ние, до 89 думата гето я чувахме само по телевизията. Америка ни го донесе това както и все хубави неща като военни бази,***зация и ислями зация, енергийна зависимост от турция.
24
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въоръжен с нож и пистолет тоя момък преодолял четирима военни от спец отряд.Направо Рамбо.Те франсетата го знаели.Имало още десетки хиляди като него.Направо са жалки.Толерастите отново ще пеят"Не на страха" и ще продължават да толерират диваците.Фактът ,че вече не наричали "Коледен"пазарът няма да ги спаси от терор.
23
0
 
16
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 5 години
Медиите писаха, че се барикадирал, тежко въоръжен, еди къде си. Като са знаели къде е защо не са го заловили, или крият истината ...
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Границите са затова, а не като на Черен петък да се юрват и да грабят. Има все още шанс за, Европа, дано, ама надали!
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ерата Меркел, нема що. Продуктово позициониране.
20
3
 
7
 
! Отговори
Чичо Митко преди 5 години
Чака го една десетилетка (ако оцелее) в Куантанемо Бей! Сега без много шум ще праснат няколко ислямци и ще се реваншират!
19
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може да слагате всички мюсюлмани под общо знаменател, това и расисткооИи за сведение не съм трети пол!
18
18
 
1
 
! Отговори
Шериат за Франция преди 5 години
Шериат за Франция. !!! Да вкараме неверниците в правата вяра !!!
17
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На обичам да лупам бели французойки !!! Като се изнервя да резна 2-3 зелки на неверници !!! Както повелява шериата !!!
16
6
 
5
 
! Отговори
Бойко Вожда преди 5 години
Бойко Вожда 12 Декември 2018, 23:53 видехте ли бе какво е на запад? свето се тресе вие искате западни заплати неблагодарници язе ви построих остров на стабилност сиреч съм пич а вие материал загубен не ми целувате ръка затова ви дигам данъците, водата,гражданската да си налягате парцалите и да стоите тука Виж Бареков замалко с тая заплата от 15 улядо евро щеше да го думнат горкия айде лека от мен че ме викат да играм белот ай