Макрон няма да постави ЕС пред Франция

"Няма напредък, ако не се вслушаме в гнева на народа си"
13 дек 2018 20:20, Нели Христова
17
Макрон няма да постави ЕС пред Франция
Снимка: Reuters

"Никоя страна не може да постигне напредък, ако не се вслушва в основателния гняв на своя народ. Този гняв се изразява навсякъде в Европа", това бяха думите на президента на Франция Еманюел Макрон при пристигането си днес в Брюксел за срещата на върха на ЕС, предаде Франс прес.

Той бе категоричен, че няма да допусне Европа да е по-важна от исканията на неговия народ.

"Няма да допусна сблъсък между европейския проект, в който вярвам, и стремежите, които смятам за основателни. Мисля, че двете неща могат да бъдат помирени и точно това се опитваме да постигнем", каза Макрон.

Мерките, като данъчните облекчения, които Макрон предложи, за да усмири гнева на подивелите "жълти жилетки”  вероятно ще увеличат бюджетния дефицит на Франция. Това означава, че той ще превиши прага от 3% от БВП, установен от Европейската комисия.

Днес френският премиер Едуар Филип заяви, че на 19 декември правителството може да обсъди проект за закон с мерките, предложени от Макрон в отговор на протестите на "жълтите жилетки", предаде ТАСС. Идеята е възможно най-скоро проектът да бъде представен в двете камари на парламента и приет до края на парламентарната сесия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
33
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
това момче е малтретирано от малко от даскалицата и сега се върти като пиле вкалчища великата фр революция удари дъното колониите отвръщат на удара
13
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макрон се оказа пълно разочарование. Провал в политиката и в икономиката. Франция само затъва и затъва, скоро ще е като Италия - без възможност за значим икономически ръст.
12
4
 
33
 
! Отговори
Велика Франция преди 5 години
Vive la France! Най-великата страна!
11
2
 
43
 
! Отговори
ДА БЕ преди 5 години
НЕ ЗНАЕМ ОТКЪДЕ СЕ ПРЪКНА....
10
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Aaaa, без такива.От ЕС веднага да им отнемат правото на гласуване както направиха с Унгария.От къде на къде ЕС ще бъде на второ място ?!
9
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Май разбра ама по трудният начин. След като загуби за хазната няколко милиарда се усети че само с на бабето нема да стане. Я да попита филията с мас дали ще постави народа си преди ЕС такава вероятност е равна на нула. За филията с мас е по важно папите да го галят по *** а Ишияса да го тупа к. Само това му доставя огромно удоволствие а народа да такова таратора да се не изгори
8
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народът е основата на държавата, а ЕС е нищо без държавите в него. Когато си брюкселски бюрократ и решиш да наложиш нещо на държавата, обикновено решаваш да заобиколиш народа й и упражняваш натиск върху местната власт, с което ти прецакваш целия ЕС защото рушиш основите му- народа.
7
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименпо скоро Радев четеш ли ?
6
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 6 Плевналиев е ,,пенсионер,, който прави деца ;) Няма такава държава която да ти плаща пенсия за да правиш деца .Смисъла на пенсията е да получаваш пари когато вече не можеш да се трудиш ;) НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА КАКВАТО ГЕРБ И БСП ИСКАТ ДА НАПРАВЯТ .
5
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Той бе категоричен, че няма да допусне Европа да е по-важна от исканията на неговия народ."Плевнелиев, четеш ли?
4
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Макрон няма да постави ЕС пред Франция"Няма напредък, ако не се вслушаме в гнева на народа си""Е той вече го направи. Заради това предизвика гнева на народа си, а сега след дъжд- качулка.
3
1
 
48
 
! Отговори
Бългериъ фърст преди 5 години
Какво представлява ЕС? Англия Фърст, Франция Фърст, Италия Фърст, Германия Фърст. Саво ЕС не е Фърст!
2
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
по пу лист
1
5
 
54
 
! Отговори
V преди 5 години
Да се маха вече.Да идват националистите и да правят референдум ;) Стига с тия немски номера с европейските им германски съюзи ;)