21 задържани преди протеста на "жълтите жилетки" в Париж

По "Шанз-Елизе" магазините са затворени, витрините са закрити с дъски
15 дек 2018 14:50, Анисия Иванова
31
21 задържани преди протеста на "жълтите жилетки" в Париж
Снимка: БТА

Парижката полиция съобщи, че 21 души са задържани във френската столица преди протестите на "жълтите жилетки" днес, предаде Асошиейтед прес.

Хиляди полицаи и други представители на силите за сигурност са разположени в Париж за пета поредна седмица на демонстрации, като правителството призова за спокойствие след насилието при предходните протести.

Полицията в Париж уточни, че са били задържани 21 души. Сили за сигурност, екипирани за борба с уличните безредици, са разположени около централните жп гари и по "Шанз-Елизе", където магазините са затворени, а витрините са закрити с дъски в очакване на протестите. Хиляди хора се събират по широкия булевард, съобщава БТА.

Малко преди обед се стигна до леко спречкване между полицията и протестиращите на "Шанз-Елизе". Конфликтът бързо бе прекратен, след като силите на реда използваха лютив газ, за да разпръснат тълпата, а протестиращите тръгнаха към Триумфалната арка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дръж се Францио!
19
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Медиите - нашите де, упорито крият какво искат протестиращите! Ако продължава така, ще се стигне до отричане на холокоста, ултиматум за избиване на евреите! То може да стане много хигиенично. Все ще се съберат сто милиона по света, а може и двеста - колко са е синедрионна тайна, и ще се изсипят в Мъртво море, после ще се залеят с бензин и всякакви горящи вещества и подпалят. А Боко и Цецо първи ще се ориентират в новия ред и избият родните евреи, роми и турци и арапи!
18
0
 
3
 
! Отговори
Турски ятаган преди 5 години
R=0R>0R≥0Да живее Френската революция!
17
0
 
4
 
! Отговори
Турски ятаган преди 5 години
Илюминатус Луи Антоан дьо Сен-Жюст25 Август 1767 - 28 Юли 1794Илюминатус Максимилиан Франсоа Мари Изидор дьо Робеспиер6 Май 1758 - 28 Юли 1794
16
1
 
7
 
! Отговори
Турски ятаган преди 5 години
Двама от архитектите на Франската революция,Луи Антоан дьо Сен-Жюст и Максимилиан Робеспиер са обезглавени на гилотината на 28 Юли 1794 г.,свалени чрез лъжи и манипулациии от противниците на Просвещението,които виждат опасност идеята на Френската революция да се разпространи из целия свят и да унищожи властта на Стария Световен Ред.Света няма да ви забрави!
15
0
 
5
 
! Отговори
Турски ятаган преди 5 години
Луи Антоан дьо Сен-Жюст:"Един ден хората ще са удивени,че през 18-ти век човечеството е било по-малко напреднало, отколкото по времето на Цезар.Тогава един тиранин бе умъртвен насред Сената,без формалности,наръган 30-сет пъти с нож, без закон,за свободата на Рим.А днес провеждаме достоен за уважение процес,срещу един човек тероризирал народа,хванат на местопрестъплението с ръце целите облени в кръв, ръце потопени в престъпления."13 Ноември 1792 г.
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледам на живо.Бият жилетките и ги пръскат с водни струи.Долу Стария Световен Ред!Да живее Френската революция!
13
0
 
11
 
! Отговори
МРАЗЯ ГО преди 5 години
До ПЕНКОМакрон започва да ми става по-противен и от Меркел. Първо е извратеняк, пада си по пенсионерки, второ е супер арогантен и некадърен, докара французите до просешка тояга с тези данъци. Да нямат пари да отидат до Париж да протестират. Освен това е по-голям глобалист а от Меркел. Човече на Ротшилд. Ега го ОТСТРЕЛЯТ все ще е късно!
12
0
 
3
 
! Отговори
RT преди 5 години
Смотреть в прямом эфире РТ
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Во Франции проходят новые протесты жлтых жилетов. Серия субботних демонстраций станет уже пятой с 17 ноября. Власти страны заявили об усилении мер безопасности из-за сохраняющейся террористической угрозы после стрельбы в Страсбурге. В Париже правоохранительные органы уже перекрыли доступ к Елисейскому дворцу, в городе затруднено движение наземного транспорта, закрыты более 40 станций метрополитена и пригородных электричек. RT ведт прямую трансляцию.
10
1
 
14
 
! Отговори
Дигин преди 5 години
Путин знает, что он делает. Он непобедим.
9
1
 
27
 
! Отговори
социалист преди 5 години
Аз гледам само РТ. На други не вярвам.
8
1
 
13
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Райха се разпада неудържимо.Немция изчезва от картата.Територията им се преразпределя Елзас и Лотарингия Френски скоро и Саарбрюкен немците си ядат мерцедесите и си пият дизела!
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересното е, че в тълпата изобщо не се забелязват арабески, черни или други малцинствени групи. Това е бунт на младите французи. Имигрантите си знаят: социала им е сигурен и не им дреме. А франзузина като германеца бачка в името на мултикултурализма.
6
2
 
20
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
КОЙ Е НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯТ РЕГИОН/ГРАД/ КЪДЕТО " КЕ ДОРСЕ" ИЛИ " СЕКРЕ КЬОР" МОГАТ ДА ОРГАНИЗИРАТ НОВ " ДЖИХАДИТСКИ - ТИНТИРИ-МИНТИРИ " ??? ДА ПОЖЕРТВАШ СВОИТЕ СЪНАРОДНИЦИ ЗА ДА ПАЗИШ РОДЕНАТА ОТ БАНКЕРИТЕ- "ЕММАННУЕЛЛА" ... Е РАВНО НА ТОВА ДА ИЗНАСИЛВАШ МАЙКА СИ !!!
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тубата има канал наживо по RT. Такива статии са доста постни, пред това да видиж наживо какво се случва.
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Жълти жилетки" се появиха и в Гърция, Хърватия, Германия..., но тук не беше отразено.
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тази седмица продължавате с внушенията колко лошо нещо е протеста. И как полицията смазва протеста.Една статия не написахте за спрените 1/4 от добавките за пенсионери с ТЕЛК, нито за отрязаните помощи за част от инвалидите. Обаче писахте, че работим малко и затова Велев е против увеличение на МРЗ. Чак такава тенденциозност при подбора и поднасянето на новините е прекалена. Пропагандна медия!
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези "превантивни мерки" с които задържат хора още преди протеста да е започнал са напълно нелегални! Къде е БХК и останалите НПО-та? Няма ли да се възмутят? О, забравих, те се възмущават само на източноевропейци. Всеки протест в Източна Европа е топ новина и предизвиква розови сънища на либералната сгaн, но огромните протести в Париж и зверското им нехуманно потушаване са претyпвани ;) има хора с извадени очи, счупени ръце, пукнати глави, убити, стрелят ги с гумени куршуми, сълзотворен гaз и т
1
1
 
1
 
! Отговори
ZABOBOL преди 5 години
Parvi v lqvo-tovarish Putin.