Сблъсъци с полицията: В Брюксел недоволни от мигрантите

Протестът - на белгийски крайнодесни активисти
16 дек 2018 17:45, Петя Славова
99
Сблъсъци с полицията: В Брюксел недоволни от мигрантите
Снимка: БТА

Белгийски крайнодесни активисти влязоха днес в сблъсъци с полицията в Брюксел. Простиращи срещу споразумението на ООН за миграцията нанесоха щети в района с институциите на ЕС. На мястото бяха изпратени десетки автомобили на силите на реда, включително водни оръдия.

По-рано днес в града се състояха две прояви - на привържениците и на противниците на споразумението. По данни на властите в проявата в защита на документа са участвали около 1000 души, а противниците са били около шест пъти повече.

Два часа след началото на протеста на противниците на миграцията настъпиха безредици точно пред входа на Европейската комисия. Кордон полицаи бяха преградили достъпа до самия вход, но вандали изпочупиха стъкла на съседна сграда, също ползвана от ЕК.

По-рано противниците на миграцията настояха за оставката на правителството и за поставяне на националния интерес над всичко. Те призоваха границите на страната да бъдат затворени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
10
 
! Отговори
До Странна работа? преди 5 години
Не мисля че, това е снимка от този митинг. Виж в интернет снимки с фламандски знамена и огньове изглеждат различно.Но не изключвам и да има надписи като този, понеже хората които поддържат страната си обикновенно са именно "working class heroes". Левите си присвояват монопол върху работещите класи, който не им принадлежи. Те са продукт, субсидиран от банкерите и в редиците им членуват най-много милионери на глава. Така че, спокойно, нищо "ляво" няма в този протест!
30
15
 
3
 
! Отговори
PS преди 5 години
Заради мигранти, емигранти, терористи и т.п. Нацистите набират сили в цяла Европа... А от това нищо хубаво няма да последва!
29
2
 
16
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Ако англичанин скача от прозореца явно има защо така че го последвайте!
28
6
 
9
 
! Отговори
Евроатлантик преди 5 години
За всичко е виновен Путини неговите хибридни ***.
27
13
 
7
 
! Отговори
месара преди 5 години
айде пак путиновите *** надушвам...цяла Европа запалиха... а мирните европейици искат просто да се гушкат с мамуните и да ги хранят, докато те еват дъщерите им...
26
11
 
6
 
! Отговори
Странна работа? преди 5 години
Защо не носят плакати с лозунги изразяващи недоволството срещу мигрантите, а ми са написали някакви съвсем други леви лозунги тези крайно десни активисти?
25
1
 
21
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Нищо не може да спаси от тотален колапс германският ЕС.
24
16
 
3
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
Всичко е ясно - това са крайно-десни недемокрачични активисти финансирани от Путин и руското посолство.
23
2
 
22
 
! Отговори
Светът полудява! преди 5 години
Преди полудяваше бавно и сигурно а сега по-бързо и още по-сигурно
22
23
 
2
 
! Отговори
Европеец преди 5 години
Скоро поддръжниците на споразумението ще станат много повече от противниците и спасение няма да има късно е вече
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Превземете изменническата крепост, братя, Европа е наша!
20
0
 
29
 
! Отговори
До Анонимен 4 преди 5 години
Не си разбрал защото е описано объркващо... От една страна "протест" после пише за "противници" и ти си мислиш че, са против протеста, но не - те са самият "протест"; а "привържениците" 1000 души са всъщност противниците на протеста. Боза.За да не се разбере че: 6000 човека от Фламандската Партия са протестирали срещу емиграцията, а контрапротестът на левите е събрал само 1000 души.
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛявИска ти се но това е само в твоята празна лява главица. Който се смее последен ..... нататък си го знаеш.
18
38
 
3
 
! Отговори
Ляв преди 5 години
Бъдещето на Европа е мултикултурно. Европа не принадлежи само на християнството, тя принадлежи и на исляма и на юдаизма. Националната държава е обречена да еволюира в наднационална свръхдържава. В момента наблюдаваме последните гърчове на национализма. Скоро всичко ще си дойде на мястото. Вече сте загубили битката, просто не го осъзнавате.
17
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Белгийски крайнодесни активисти влязоха днес в сблъсъци с полицията в Брюксел."И как точно ги идентифицирахте като "крайнодесни активисти" на входа на протеста всеки си е показвал картата с надпис "крайнодесен активист"? Не ви ли е срам да се зовете столица на ЕС, а разделяте хората на "наши" и "ваши"? Въобще ЕС не го ли е срам да мачка собственото си население по този начин?
16
0
 
11
 
! Отговори
До Пакта е приет преди 5 години
Ами то и Пактът Мо/лотов - Рибентроп беше приет,но след година и половина Шикългрубер си избърса ,,етто с него...
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То така се започва. Натрупва се критична маса недоволство и после промени. Знаците за това са навсякъде,Франция , Германия , сега и Брюксел. По умните като Италия , Австрия и Унгария вече се променят други ще се променят по по трудня начин.
14
1
 
37
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Вие давате ли си сметка какво точно се случва. Четете ли добре? Значи белгийски крайнодесни влизат в схватка с полицията. А полицаите какви са? Също белгийци, нали така. Значи разбирате ли какво се случва, белгийци се бият с белгийци заради нав*леци от маИната си дошли. Разбирате ли как еврогеОвете насъскват хора от една нация едни срещу други. Полицаите имат жени и деца, потенциално застрашени от ***, нека мислят преди да бият своите. Ясно е, че имат заповеди, но ....
13
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да пада вече Вавилонската кула в Брюксел и блудницата Европа яздеща змей.
12
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мокрите сънища на рубладжиите- разпадането на ЕС, ама няма да стане.ЕС ще става все по силен и богат, а *** все по бедна. Народите на ЕС чрез избори ще сменят елитите които управляват в момента и ще решат въпроса с мигрантите. Но в Масква ще останат олигарсите и диктатора.