Германската армия търси хора от ЕС, България притеснена

Заради по-високите заплати е възможно изтичане на кадри
Обновена: 27 дек 2018 17:12 | 27 дек 2018 16:00, Елка Василева
157
Германската армия търси хора от ЕС, България притеснена
Снимка: архив, Reuters

Германската армия ще търси кадри в страните от ЕС. Бундесверът има нужда от медицински персонал и специалисти по информационни технологии. София е реагирала въздържано на поканата, съобщи "24 часа".

България, както и повечето страни-членки от Източна Европа са обезпокоени от намерението на Бундесвера да вербува кадри сред техните граждани.

Само Чехия и Дания са реагирали положително, Франция не е отхвърлила идеята, но не е обещала и подкрепа.

Главният инспектор на германската армия Еберхард Цорн обяви, че Бундесверът има спешна нужда от медицински персонал и IT специалисти.

"Търсим ги и гледаме във всички посоки, включително и към други страни от ЕС", каза той.

Германия вече се е консултирала със страните-членки от ЕС, но повечето са реагирали въздържано. България е показала притеснението си, че заради по-високите заплати в Бундесвера е възможно да има изтичане на кадри, от която самата страна има нужда. Подобни опасения е изразила и Румъния.

В Германия живеят около 530 000 граждани на други страни-членки на възраст между 18 и 30 години, които представляват потенциал за Бундесвера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До До 89 ***-вашто време изтече.
94
1
 
12
 
! Отговори
майорски преди 5 години
До 115родината 4овек трябва да си оби4а ...днес е лоша ...утре се оказва върхът на цивилизацията ...погледни монголите ....руснаците .германците ...особенно германците ...диви племена преди 1000 години ...а днес са локомотива на европа ....българи сме и с това трябва да се гордееем ...и за лоши и за добро ...... съвременните разбирания за добро са временни ...след 50 години ...не се знае кой къде ще е .....
93
7
 
3
 
! Отговори
майорски преди 5 години
До Идеалистджендъри ги е имало винаги ....и някои от джендърите са били най добрите войни ....погледни историята ...особенно римската и гръцката .....някои *** са водели цивилизацията напред ....а някой от най големите мъжкари са се огъвали и са предавали принципите си при първа възможност .......на никой не му пука какъв си .....
92
4
 
9
 
! Отговори
До 111 преди 5 години
Коя е твоята обичана родина,родината на Боко и крадците,на даначните изнудвачи и корумпираните чиновници,незнам колко луд трябва да си да говориш за обич.
91
2
 
13
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
Германия е имала войници, но сега няма защото е джендъросана. Германия търси наемници.
90
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Немците са ни повече братя от руснаците
89
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парите не носят щастие който си обича родината ще я обича винаги вече предатели ще има винаги !Те никога няма да са Германци ще ги използват за черната работа !
88
5
 
12
 
! Отговори
таню скариди преди 5 години
поредната факе нюз!!!!!...типичен номенклатурски похват спуска се тази така наречена новина от един източник и се разпространява по всички медии в кочиХната дословно....това ли ви е свободата на словото?!?!?!.......малко пак вникнете в тази фалшива новина....Германската армия търси хора от ЕС, България притеснена?!?!?! а новините по телевизиите даже и бълХрия не я споменават,казват за румъния..... някой да не иска да обезличи случайно ниското заплащане на рейнджърите и то точно на27.12.2018 не03
87
3
 
8
 
! Отговори
маиорски преди 5 години
До Подполковникскидобре си с граматиката..... но не сме във форум по българска филология ....с българския ..и изобщо с езиците съм си скаран от детството нищо 4е сега говоря свободно 4етири езика .......ходих даже на матура по български имам 4 ...и не ми пука ..не всеки може да е перфектен във вси4ко ....4 пиша защото бутона на клавиатурата не работи ....амбо пише на латиница ...коментирай го и него въпросът ми е :...смисъла на поста схвана ли .... или просто се заяждаме тука
86
6
 
10
 
! Отговори
Подполковникски преди 5 години
До maiorskiПриятелю, научи се да пишеш правилно, не пиши простотиЙ.....защото няма такова окончание в Българския език!! ПростотиИ, се пише. И освен това имаме буквичката Ч, 4 е цифра. СпециАлност, а не специЯлност...и т.н. Това, че живееш в Германия (с главно Г се пише) не те прави по-умен отколкото си! Verstanden??
85
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До maiorskiБъндесвера... дано поне на немски да можеш да го напишеш правилно...
84
6
 
10
 
! Отговори
maiorski преди 5 години
само за информация на всики пишещи тука простотий ....живея в германия от 16 години ...синът ми е роден в България(2000) има българско гражданство ...тази година взе и немско ...кандидатства за офицер в Бъндесвера (Воените в Германия)...издържа изпитите в Кьолн... и от юли догодина по4ва обу4ението си .....във Луфтвафе ...специялност информатика ..
83
2
 
16
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
трябва да се каже, че германците, под ръководството на меркел, фон дер лайен и цетше от мерцедес са разшифровали думите на йосеф сталин: "кадрите решават всичко" и действат точно по тези указания... :-)))
82
4
 
23
 
! Отговори
Centurion преди 5 години
Що сте обезпокоени,щото хората ще дават пари ли???С трици маймуни не се ловят!!!Защото се подигравате с момчетата за това ще има недокомплект с хиляди бройки. И тези които имате и те ще заминат!!!За 800/1000 лв няма балами.За професионален войник трябва договор и минимуми 5000/6000 лв месечно.Смешници крадливи!!!
81
5
 
21
 
! Отговори
Сметай!... преди 5 години
Докаъде го докара развития запад!За съжаление пак сме във съюз който се разпада!
80
7
 
41
 
! Отговори
ще внесат виетнамци преди 5 години
България никога не е била обезпокоена от изтичането на кадри. Ако беше обезпокоена, нямаше да държи толкова ниски доходите вече 10 год.Споко! Валери ще ви внесе украинци и молдовци. За по- сигурно- виетнамци.Българите сме необразовани, мрънкащи некадърници, нали така ни квалифицират герберските *** тук, във форума.
79
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента всички знаят, че практически война срещу Русия е невъзможна. Целта на тези статии е да ви накара да приемете, че е възможна. Ако ви липсва рационалния филтър и се вържете, живота на вашите деца ще тежи на вашата съвест, без значение дали сте русофили или русофоби.
78
2
 
17
 
! Отговори
Баце Теро преди 5 години
Управляващите и тези около тях спират да крадат и ще има в бюджета пари са всичко, никой няма да ходи никъде...е....ние кучетата си лаем, керванът си върви, камилите теглят, търговците печелят...и те така те ...
77
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Война срещу Русия... До края на 2019 ще имат 15 авангарда и 60 кинжала. До края на 2020 ще имат 30 авангарда и 150 кинжала. И всички го знаят това. Едва ли някой ще му се иска да се пробва... Отделно искандери и калибри. Европа би оцеляла не повече от 15 минути. Включително и Англия. И после китайчетата ще минат да оберат останалите бонуси като в някоя игра, където някой избива враговете и те оставя да им обереш труповете...
76
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви войни срещу Русия бре, тутурукта! Срещу тях не можеш да воюваш. Във военната им доктрина ясно пише - нападнеш ли територията им отговарят с атом. Имат оръжие, което е практически неспираемо. Никой няма полезен военен ход срещу тях в момента. Който ги нападне губи минимум 80% от популацията си. И Китай става световен първенец - това е ада на САЩ и западна Европа ;)