Назад сме и в пиенето! 15-ти сме в ЕС по разходи за алкохол

Българите дават по 1.7% от харчовете си за спиртни напитки
2 яну 2019 12:25,
37
Назад сме и в пиенето! 15-ти сме в ЕС по разходи за алкохол
Снимка: pixabay

Българските домакинства дават по 1.7 процента от общите си разходи за алкохол, сочат данни на европейската статистическа служба Евростат. Това нарежда страната ни на 15-о място сред всички 28 държави-членки на Европейския съюз.

Според най-новото проучване на Евростат разходите на европейските домакинства за спиртни напитки са както у нас - средно по 1.6 на сто. Това е близо 130 милиарда евро годишно.

Още по темата

Най-много за алкохол харчат домакинствата в Естония, Латвия и Литва – съответно 5.2, 4.9 и 4 на сто от общите си разходи. Веднага след балтийските държави се нарежда Полша с 3.5 %.

На другия полюс са Испания, Гърция и Италия, сочат данните на Европейската статистическа агенция с под 1 % от общите разходи.

От 2007 до 2017 разходите на българските домакинства за спиртни напитки са намалели значително – от 3 на 1.7 %. Разходите за алкохол на европейските домакинства през този 10-годишен период остават стабилни, а най-голямо нарастване е регистрирано в Румъния – от 2.3 % през 2007 до 2.7 през 2017.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И живее в скромна панелка като малък Тошко На мандраджиите селски мутри нискоинтелигентни болшевикошизоиди не им трееха умни и начетени тех ги навреха у панелките ДСто им казаха да си траят щото да не последват съдбата на останалите 50 000 които бяха рязстрелвани като кучета
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До колко градуса го докарваш глицеринче добавяш ли аз ги мешам спирачна течност течност за чистачки антифриз и одеколон двойна преварка без захар
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми варим си у мазата антифризо.
28
0
 
5
 
! Отговори
Кур доколенко преди 5 години
Ми нормално с тея високи доходи остава само на уиски да го караме
27
3
 
3
 
! Отговори
До анонимен 21 преди 5 години
"Комунистите ни ограбиха до дъно!"Какви комунисти бе, плондир? Седерастичното правителство на Фильо бяха чада на фашистки министри. А това, че на Мавъра грозната булка е била партиен секретар още не го прави комунист! Ти жив комунист виждал ли си? Аз - да, беше висока летва, 20-ина години министър, начетен, хубав, сега си носи старите костюми и мрежа с кисело мляко и хляб. Няма кола, вила, но има голяма библиотека и в нея - 350 книги с автографи. И картини - оригинали от знаменити художници.
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До опетковТрябваше да започнеш писанието си така: "Под мъдрото ръководство на гениалния вожд и учител на българския народ г-н другаря Бойко Борисов и Политическа Партия ГЕРБ..." и да продължиш!
25
8
 
1
 
! Отговори
опетков преди 5 години
Статистиката съвсем вярно отчита, че доходите на българина са се вдигнали двойно, а той си пие същото количество. Това за казаните не е съвсем вярно, защото и преди 10г. народът пак правеше вино и вареше ракия.
24
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това е защото сами си варим ракияИначе по пиенето сме веднага след руските смукачи
23
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 15-то място сме, ама друг път. 80% от българските пиячи си купуват домашно вино и ракия където никъде не се отчита. Вчера си купих 10 литра домашно вино с аромат на липа 3 лева литъра...Букет от един познат магазинер и също и 1 литър ракия 3 годишна за 8 лева литъра и двете са елексир и няма място за сравнение с купешките. Щом един *** като мавруд 750 мл струва 6 лева, то това вино трябва да струва 20 лева литъра, същото е и с ракията която си купих. Слвивенска перла 30 лева , а тая 50
22
3
 
4
 
! Отговори
Ле, леееии.. преди 5 години
Е... как сме се изтървали до там, бе...??ЩО така сте за.. Бали, братския *** опит, бе.....??!!Я, СИ СИПЕТЕ ПО ЕДИН ШАМПОАН!!!!
21
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не харчи за пиене българина защото едвам му стигат за храна и отопление. Комунистите ни ограбиха до дъно!
20
0
 
25
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 5 години
ПРИМЕР ЗА ПОРЕДНАТА НЕТОЧНА ОФИЦИАЛНА ИНФОРМАЦИЯ. НИСКИ РАЗХОДИ - ЗАЩОТО СИ Я ПРАВИМ САМИ.
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
цялата предходна година пиех само алкохол производство България. Предимно частни лица в различни области. казано по друг начин - води се че подпомагам директно фермерите в България като прескочим прекупвач, преработващ и тн на хранилката ;)
18
1
 
31
 
! Отговори
айде сега преди 5 години
Това е така, защото в домашното производство сме ненадминати!
17
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Назад сме и в пиенето! Ми, то това не е лошо. Пиенето е болест! Алкохолизмът е болест! Пиенето убива! Пиенето означава по-малко пари за важните неща в едно семейство и повече пари за здравеопазване! Извод: ТОВА Е МНОГО ДОБРА НОВИНА! Трябва още да се намали пиенето и парите похарчени за него! Друг е въпросът, че в статистиката не влизат домашнярките.
16
2
 
10
 
! Отговори
TYPI STATISTIKI преди 5 години
E NAMI SME NOMER EDNO PO BEDNST OTDE PARI ZA SCHAMPIONSKO PIENE BE A?
15
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българина не само че пие повече от нормалното ами и в същото време ощетява проиводителите на алкохол и търговците защото си прави всичко сам и не дава пари за нищо.В провинцията и по селата хората има градини със гроздови масиви, и плодни дървета.Най много да дадат пари за захар. Като дойде есента казаните навсякъде са на 100%.
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, че закъсняхте с този хирургически (не)точен анализ!А, можеше да влезе в Коледната реч на президента!Пропуск.
13
2
 
33
 
! Отговори
Бай Митьо преди 5 години
Вече всеки си купува есенно време по 1-2 тона грозде, прави си вино и ракия. Във всяко мазе има бидон, буре, дамаджана или туба с вино и ракия.Тук никой не дава пари за алкохол, а за грозде, сливи и захар :)))))))))))))))))))))))))))
12
1
 
43
 
! Отговори
Фалшива новина преди 5 години
Назад в пиенето и назад в разходи за алкохол са много различни неща.