Англичани оценяват Ryanair като най-лошата авиокомпания

Причини: Отменени полети, правилата за багажа, лошо разписание
5 яну 2019 10:11, Анисия Иванова
50
Англичани оценяват Ryanair като най-лошата авиокомпания
Снимка: Архив Reuters

Нискотарифната "Райънеър" (Ryanair) е определен като най-лошата авиокомпания във Великобритания за шеста поредна година в годишната класация на "Уич травъл" (Which Travel) - консултантска фирма, изследваща потребителското удовлетворение, предаде ДПА.

Пътниците са дали най-лошата възможна оценка за чекиране, удобство на седалките, атмосфера в пътническия салон и храна и напитки. 

"Райънеър" получава потребителски рейтинг от 40 процента, изоставайки от другите нискотарифни авиокомпании за кратки разстояния "Томас Кук еърлайнс" (Thomas Cook Airlines) - с рейтинг 52 процента, и "Уизеър" (Wizz Air) - 54 процента, които изпълняват полети главно до дестинации в Източна и Централна Европа.

Пасажерите посочват като фактори за негативната си оценка недоволството си от отменени полети, вечно променящи се правила за багажа и все по-лошо спазване на разписание. Хиляди анкетирани заявили, че "никога повече няма да летят с "Райънеър", дори ако е по-евтина от конкурентите си". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
7
 
! Отговори
Дънкан Макклауд преди 5 години
Ок значи ако те хванат в грешка таксуват солено, това и друг път съм го чувал и има смисъл, тъй като те реално не могат да бъдат измамници както сме в България, защото англотата ще ги съдят до гроб за да си направят парите те и там съдилищата все още работят.Т.е ако се поразровиш сигурно ще откриеш че измама е нямало.. просто капитализират върху човешки грешки, което си е шит де, но технически ако не е измама, пред закона просто не еДо 26 - ty
27
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Летял съм няколко пъти с тях и съм изсключително недоволен от тях. Позледният път ми затвориха гейта пред носа нарочно и ме накараха да си платя наново билета за другият полет, който бе след два дни. Измамници
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Дънкан МакклаудРазликата ще е в цената - поне няколко пъти.
25
7
 
15
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
То ако беше лоша компания нямаше да превози 132 милиона пътници за 2018 г.
24
6
 
6
 
! Отговори
0 преди 5 години
Мен не ме интересува псевдо-тежкарството на самолетите, това са от минали десетилетия от преди да се родя когато е имало джакузи в бизнескласата и е вървяла ресторантьорска и достолепна музика докато са пафкали пури.Сега в TurkishAirlines като ми наврат една манджа с големи зърна ориз така приготвено отвратително по турски казвам й не, и тя като реална туркиня агресивно ми го навира 3 пъти докато се спре ама пак ме смята за хахо щот балкан малкан манталитет
23
2
 
9
 
! Отговори
Body Motion преди 5 години
До 20Особеностите на английската култура са важни в случая защото тъй като я познавам предположих че това е случая още докато четях статията. Иначе човек си мисли че това означава че ще има отлив на клиенти или че повечето хора не ползват компанията или че има някакъв грамаден роблем с репутацията който ще им намали продажбите.. няма ткаова нещо, те си пътуват, цената е на дъното, играеш игра според жетона който си вкарал общо взето..
22
8
 
6
 
! Отговори
lelia преди 5 години
Райън еър откакто се появи преди 20-на години скапа бизнеса на всички други авиокомпании. Имат страшно мнго пътници, дестинации. Евтини са, защото предлагат разумно плащане. Другите тежкарски авиокомпаннии например предлагат уж и храна и напитки в самолета. Сервират ти по една бисквитка и кафе. А в Райън еър ако искаш може да ти сервират и топло ястие, срещу минимално заплащане. ВНИМАНИЕ Уиз еър продават повече билети от местата и много често оставят пътници на летищата. Тях винаги ги избягвам
21
4
 
9
 
! Отговори
Дънкан Макклауд преди 5 години
Добре айде тази година ще ползвам РайънЕър за пръв път, ползвал съм TurkishAirlines и KMS какво толкова нервно има - избирам си багажа, нареждам се по реда, минавам по реда.. ? приемаме че има 5-10% шанс полета да се ошашави и да правя промяна или да ме дават по БТВ като един от закъсалите. Освен това какви РЕАЛНИ проблеми може да има? Начел съм се на оплаквания в интернет които на практика не същствуват като проблеми, или проблеми в контекста на нещо-си или за цената...
20
1
 
14
 
! Отговори
от 19 преди 5 години
по същата причина Англичаните не харесват Ryanair, но когато трябва да пътуват им е първия избор.Въпреки че стандартите са им по високи и те търсят начини да спестят някоя лира.Дори ако могат да намалят цената на почивката си като например да се престорят на болни също няма да се поколебаят да излъжат за да спестят някоя лира.Въобще влизаме в особеностите на Английската култура тука с тази статистика.
19
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В класацията не влиза цена а само качество , т.е. в класацията не се включва цена качество ,Това е все едно да ви питат в коя кола има повече удобства в Богати или в пернишкия Голф.Разбира се разликата в цената е 1000 00 пъти но това не ни интересува .При условие че цената не ме интересува , и аз предпочитам да ми подарят Богати пред пернишки голф, обаче ако трябва да купя кола нещата не стоят така.
18
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм виждал билет 9.99 евро от Лондон до София , една кутия цигари в Англия струва толкова , много ясно че англичаните я оценяват ниско нали си има Бритиш Аирлайс се някоя будала трябва да се вози и при тях на десеторна цена.
17
5
 
10
 
! Отговори
Flying high преди 5 години
И разписанието и условията им са повече от отлични за такъв клас. И понеже много хора го знаят и затова тази (ирландска) компания е сред най-популярните на острова, някой се е хванал нелоялно да я очерни. Обиколих половин Европа всеки път с 20-50 паунда за двупосочен билет, което с директен полет няма как да стане.
16
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми за тия цени какво очакват , да им сервират шампанско и трюфели? Виждал съм билети Лондон - София за 19.99 евро , да ходат англетата в бротиша като не им харесва.
15
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера купих билет от там - двупосочен с багаж за 180лв.и чудесно разписание. Като проверих другите две компании по същата линия, цените бяха 320 и 400 и полети рано сутрин или през нощта. И да закъснее, пак съм на далавера
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Samo trjabva da opravjat ozvuchavaneto! Drazneshto visoko,sas smushtenia,raztarsva tsjaloto ti sashtestvo!!!!
13
3
 
22
 
! Отговори
Жо преди 5 години
РАЙЪНЕЪР е ирландска компания. Ирландия (Ейре) не е част от Великобритания. Ирландия е република, член на ЕС.
12
5
 
18
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Самолетите им са съвсем нови и чисти, над 90% от полетите миналата година са навреме, а летят над 30 години, без нито един сериозен инцидент. Това са милиони полети.
11
4
 
18
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Летял съм над 100 пъти с тях и съм им заклет фен. Много са добри!
10
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Eftina nesigurna kompania
9
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно така Райънеър си е пропаднала компания отвсякъде.Какво като вози евтино след като ще си скъсаш нервите докато успееш да се възползваш от техните услуги.Нито сатът им работи като хората нито нищо.Аз отдавна съм се отказал от тях.