Кошмарното пътуване до Франция: 17 часа на студа, на пътя

Автобусът се развалил, пратили втори и той се счупил
Обновена: 7 яну 2019 09:42 | 7 яну 2019 08:45, Камелия Цветанова
67
Кошмарното пътуване до Франция: 17 часа на студа, на пътя
Снимка: Булфото, архив

Кошмарно пътуване с автобус за българи, които се връщат на работа във Франция след празниците.

Превозното средство се развалило и те останали на пътя около 17 часа. С автобуса пътували 47 българи.

От фирмата са изпратили друг автобус, който според пътници също е имал повреда.

"Тръгнахме в събота в 9:30 ч. сутринта. Пристигнахме на сърбо-хърватската граница в 18:12 ч. Между Сърбия и Хърватия стояхме 8 часа, в 2:20 ч. минахме хърватската граница, влязохме в Хърватия и в 2:30 ч. автобусът вече беше развален. Останахме насред пътя, изтеглиха ни до близка бензиностанция и там останахме в автобуса", разказа Анка Стоянова, която е сред пострадалите пътници, пред bTV.

"Новият автобус пристигна в 18:30 ч., тоест  на бензиностанцията престояхме 17 часа, тъй като тръгнахме в 19:30 ч.", допълни тя.

Стоянова обясни, че и вторият автобус, който е изпратила фирмата, също се е развалил, след като е влязъл в Словения.

По думите ѝ шофьорите са се справили с повредата и отново са тръгнали на път.

В този автобус обаче парното не работило и пътниците буквално стояли "опаковани".

"Всички стоими мръзнем", каза Анка Стоянова.

В момента автобусът пътува и е в Италия.

По думите ѝ половината пътници са за Лион и никой не ги е предупредил, че ще минат по друг маршрут, при който има около 1000 км допълнително. 

"След получаване на информация за проблема е изпратен резервен автобус. Превозвачът е реагирал с придвижването си съобразно метеорологичната обстановка в Европа – сняг и ниски температури, и ситуацията по граничните пунктове", каза Весела Смилец – директор "Връзки с обществеността" на "Юнион Ивкони".

Тя подчерта, че автобусите на фирмата са нови.

Смилец няма информация в изпратения втори автобус да няма парно.

"Напротив, знам, че пътуването продължава добре въпреки закъснението. Преди половин час са били по маршрут малко след Венеция", изтъкна тя. 

По думите ѝ пътниците са били настанени на топло място и на два пъти им е била раздавана храна и вода. Получавали са и своевременно информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато чуя Юнион Ивкони... ми се....бля. Те са под всякаква критика, ако ще новите им автобуси да са последен модел.
56
0
 
7
 
! Отговори
Пострадал преди 5 години
2008, пътуване до Италия, почти същата история. Поне не беше зимата. Защо извън бг шоферите си свалят ризите и табелките на фирмата!? Риторичен въпрос.
55
7
 
2
 
! Отговори
СъдбЪтЪ преди 5 години
Трябваше още в 1-ия автобус пътниците да се оглеждат, кой от тях се е спънал в стълбите като се е качвал, кой си е разлял кафето и/или кой си е изпуснал и строшил телефона и като набележат каръка да го изхвърлят и нямаше да се развали и 1-ия автобус...
54
5
 
1
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Мдааа поданиците на Путларах Акбар често правят сравнителни клипове в ютуб между съседни гранични градове и *** от яд че е чисто в съседните страни....Пишете в тубата-Латвия и Россия. Сравнение беднейших регионов. Виесите - Киров...
53
6
 
4
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
До рускиня до 50Айде не ми разправяй кой къде е летял,щото в Алтайския край живеят все още в 17-ти век и дори асфалт няма там. За пътя до Биробиджан да не говорим въпреки че е международен...щото падне ли човек на пътя,всички ще го подминат а ,,скораята,,помощ ще дойде чак след 2 дни евентуално!За живущите по селата да не говорим!
52
0
 
14
 
! Отговори
ръ преди 5 години
Тези номера с намаленията които никога не ги правят също ми омръзнаха . Така ли няма да им направят една проверка от защита на потребителите . Обявяват пътувания от по 7 лева на таблото си . Отиваш да купуваш билет и се оказва 27 . Аман !!!!
51
0
 
13
 
! Отговори
Потърпевш преди 5 години
Моят личен опит от преди 20г.(виждам, че нещата не са се променили много) - София - Амстердам, шофьорът заспа малко след Ниш и автобусът се наниза на мантинелата - буквално..!Между седалките на целия първи етаж - мантинела с кръв, щото втория шофьор също спи! Следва 12ч. чакане на втори автобус на магистралата сред нищото. Да не говорим за отношението на шофьори към пътници - овцете са добре. Спиране на всяко капанче със сръбски измамници-мутри тип тука има-тука нема.
50
0
 
11
 
! Отговори
Само преди 5 години
пишете "Юниан..." и всеки знае, за какво иде реч.
49
0
 
19
 
! Отговори
до 41 преди 5 години
Когато беше катастрофата със загинали с тази фирма , ние бяхме със следващия автобус много пътници звъннаха да дойдат от медиите да снимат автобуса с който пътуваме и познай никой не дойде, защото собственика все още беше депутат !!!
48
0
 
3
 
! Отговори
БГ франсе преди 5 години
До *** българи 31. пич дай да видим тия билети по 20 веро Франция България че скоро ще пътувамЩо плещеш глупусти бе *** ...От Толуза до БГ както и да търсиш ,6месеца преди датата на тръгване с багаж са около 300е билета със самолет ..От Париж некога може и да има за 20 евро промоция ,...но от по малките латища който нямат редовни дестинаций до София няма да намериш евтини билети
47
0
 
26
 
! Отговори
Потърпевш преди 5 години
Тази фирма трябва да бъде забранена, разпродадена, а собствениците - хвърлени на тълпата от хиляди пострадали! До кога ще четем в новините за загинали, ранени, премръзнали, обидени и ощетени по всякакъв начин клиенти на Юнион Ивкони???!
46
8
 
6
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
До рускиняМамашке мамашке,прати много поздрави на маика ти задето я оправях в минералния басейн в Сапарева баня.Сигурен съм че има все още хубави спомени за мен.Мамашке мамашке,ти не помниш ли че навремето имахме мерцедеси и сетри докато вие в умрелия СССР се возехте в ПАЗ 672 дето за да се качиш трябваше да сложиш табуретка пред вратата защото бяха много високо сложени стълбите....русняшка му работа
45
0
 
19
 
! Отговори
Неа преди 5 години
Един човек от автобуса разправяше че е пътувал един път с тях и от ДАИ им звъннали че имат проверка да не минават по еди коя дестинация ,а по друг път ! Вярвам му напълно ! В ДАИ има подадени сигнали срещу Ивкони и нито една проверка . Глобите се пишат на шофьорите а не на фирмата и така Ивкони излизат чисти !
44
0
 
17
 
! Отговори
Неа преди 5 години
Имам богат опит с пътувания с тази фирма ! Повечето пъти има някакъв проблем . Последния път отказаха скоростите . Едно момиче от автобуса звънна на шефа и се оказа че 2 дни по рано е имало същия ин инцидент със същия автобус !!! Шефа на Ивкони не плаща на техниците . Това го казаха самите шофьори .
43
0
 
17
 
! Отговори
поп преди 5 години
Въпросната фирма е пълна трагедия.Преди години пътувах за Мадрид с Ивкони.Беше юли,неописуема жега и климатика им не работеше .Всички бяхме живи сварени,а екипа на *** се държеше отвратително с пътниците.Аз и един друг поп ги помолихме да ни оставят на летището в Марсилия поради мизерията и ужасните условия.Изхвърлиха ни буквално на магистралата на 2 км от летището и ни се разказа играта докато стигнем до него и вземем самолет до Мадрид!
42
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Fake news. Nema dokazatelstva.
41
0
 
29
 
! Отговори
Ивкони преди 5 години
В Ивкони всички шофьори са контрабандисти на цигари
40
8
 
9
 
! Отговори
рускиня преди 5 години
До БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕРТа казваш,че ти си всъщност е направен в СССР? Баща ти знае ,че ти си подарък от комендировка на *** в Русия?
39
1
 
14
 
! Отговори
vili преди 5 години
ot 7 godini se zakleh da ne stapia na tehen avtobus vapreki che mi se nalaga chesto da patuvam i uspiavam da udarja na obestanieto si .ako biahme mislest narod za edna sedmica vsiaka bezdarna firma moje da postavim na miastoto ako ne i polzvame uslugata
38
3
 
7
 
! Отговори
джо преди 5 години
Госпожата е права да се оплаче. Но за това има институции. Ако те не обърнат внимание, тогава медиите имат право да вземат отношение. Оплакването в ефир е доста безхаберно,на запад ,това щеше да излезе доста солено на медията.Не оправдавам фирмата, но тя е реагирала.В такова време всички рискуват да попаднат в подобна ситуация. Особено по празниците, когато транспортните фирми работят на краен предел.Независимо влак, автобус или самолет, никой не е застрахован от подобна ситуация.