На протест в Брюксел: Превозвачи срещу "пакета Макрон"

Става въпрос за загуба на бизнес, категорични са превозвачите
10 яну 2019 10:52,
30

Български превозвачи излизат в Брюксел на масов протест. Те се обявяват срещу готвените нови европейски промени в областта на международния транспорт, известни като пакета "Макрон".

"Ние протестираме срещу двойния стандарт, срещу дискриминацията на страните от Източна Европа, срещу нарушавне на изконни права на граждани на ЕС като свободно придвижване на хора, срещу нарушаване на едни от основните стълбове на ЕС, а именно общия пазар. Очакваме исканията ни да бъдат чути и евентуално приети", сподели Йордан Арабаджиев пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

В протеста ще се включат и шофьори от Румъния, Полша, Литва и Унгария.

"Готови сме на всичко. Защото тук става въпрос за тотална загуба на бизнес. Тези хора ще си загубят работата, както и всички, на които те дават хляб", категоричен беше Ангел Траков.

Според Карлос Контрера от ВМРО приемането на пакета "Макрон" ще се отрази много тежко на националната икономика и в частност на столицата. По неговите думи, ако се развие негативният сценарий и мерките бъдат приети, малките превозвачи ще фалират, а средните и големите компании ще трябва да намалят работните места. Според него само за столицата е възможна загуба на около 10 хиляди работни места.

"Във финансово изражение за Столичната община рискът е следният - загуба на данъци. Има редица проекти за развитие и ако тези регулации влязат в сила, много е вероятно те да бъдат замразени или директно да се откажат от тях, което значи загуба на инвестиции, загуба за възможността на развитие и нови работни места", заяви Контрера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ми триете коментарите?
22
0
 
1
 
! Отговори
РАША НАША преди 5 години
най после ви се отвориха очите заспали зайци искахте ес франция и германия не ги интересува источна европа тяхната цел славяните да им слугуват като на втори и трети сорт агличаните не са толкова *** че се махат от ес.
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принцип те са служители/работници/ на линеен обект,но не са командировани,командированите са по висшите служители от изпълнителя за краткотраен,еднократен срок в зависимост от естеството на задачите за изпълнение и длъжноста на тоз служител,но работещите на линеен обект се ползват и им се надчислява за отдалеченост за пътуване от местото регистрирано местонахождение-седалище с адрес,отделно за храна и нощувки,но таз организация е от изпълнителя как режим работа-вахтов,лагерен,населено място.
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истинският европеец се радва на такива закони , както Пакета Макрон , защото осигурява сигурност на шофьорите и законна конкуренция .
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българин шофьор от Испания ,на границата с Франция каза ,че е сърбал попарата на нашите превозвачи и никога не би се върнал на работа за тях .
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Превозвачите са обещали, ако пакета Макрон отпадне, до един да си демонтират устройствата за манипулация на тахографа. Пръв щял да почне оня раздаващия моторни шейни на министри и да го последва този чийто син винаги кара в града трезвен, нешмъркал, с петдесет километра в час и не убивал никой с колата си.
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквуниййй , излез и признай : Занимавах ви с глупостите за ЗАДНИ БАЛКАНИ и проспах шесте месеца определени ротационно за ползи в България !!!!
16
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хранителните вериги у нас не трябва да работят събота и неделя щото това е наистина бясна експлоатация и на смени. Да се подпомогнат и малките магазинчета.
15
1
 
17
 
! Отговори
Да преди 5 години
Щом чичо данчо ще ги защитава, обречени са. Може да се прочете назад във времето, този г-н какви ги вършеше в ИА "АА" и дали защитаваше хората, или само неговите хора. Иначе съм съгласен, че работниците трябва да имат нормална почивка на легло и нормални заплати. Не като сега да спят като скотове във камионите. Те са свикнали да живеят като скотове и чорбаджията да *** 90 процента от парите, а не да им дава дневни и режийни.
14
7
 
3
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 5 години
Шоферите да си налягат парцалите и да протестират, защото ние такива Макронски мерки не искаме. Нека шоферите сами да излязат и да кажат, че не искат нито да се прибират до БГ-то веднъж в месеца, нито искат да спят веднъж в седмицата на хотел, а предпочитат да пазят камионите си като верни кучета и да спят по кабините или седалките им (ако няма легло). Ние така бизнес няма да дадем, имаме и Воля, и ОП. Много сме, силни сме.
13
2
 
10
 
! Отговори
ни са знай преди 5 години
За щофьорите би могла да се отвори добра възможност да бъдат наети от примерно френски фирми и да живеят по-добре, но ПРОТЕСТИРАТ!Те ли протестират, или някой друг....При това пък и изстрелян министър чак до Брюксел.Медии,искаме истината, а не слугинаж!
12
1
 
19
 
! Отговори
Ганчо преди 5 години
Каузата е загубена предварително. Защо реват нашите превозвачи и премълчават системата - 6месеца курсове в Европа и връщане на шофьора за 1месец в България. Влекача остава там. Макрон е срещу това. Той е и срещу това нашите шофьори да спят в кабините за да спестят някое друго евро. Слушам някой шофьори и имам чувството, че те не са се качвали на камион, какви глупости говорят направо да те е срам ако някога си вършил тази работа. Те описват кабината като 5 звезден хотел. Ало спрете се бе хора.
11
10
 
5
 
! Отговори
ВЪН ОТ ЕС преди 5 години
Това е решението. Затрихме държавата да им угодим, ама НЕ. Искат вечно да сме им слуги. Даже малко да им отнемем от бизнеса и веднага променят правилата на играта. Това е да играеш уговорен мач, където знаеш, че а си доближил вратата и съдията ти свири фал
10
3
 
1
 
! Отговори
Nahakov преди 5 години
Nikoi ne govori i ne razbira bulgarski ezik v bruxelles ....bulgarite sha si prikazvat samichki....dano i da se razberat pone te samite pomejdu si kakvoto si prikazvat....
9
5
 
6
 
! Отговори
ЛАКЕИТЕ НА ЗАПАДА преди 5 години
пак ще се покажат много загрижени как спят българските шофьори. Имат ли меки възглавници и прошее. Колкото от БХК са загрижени за българите, а всъщност се занимават единствено да подстрекават Ц-то да разрушава БЪЛГАРИЯ
8
6
 
7
 
! Отговори
OT КОЛОНИИТЕ преди 5 години
Не щем ний ТИКВИ, ЦЕЦО-ГАЛФОНА, ПАСИТА и разни МАКАРОНИ да ни казват как да живеем.
7
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега убедени ли сте, че Източна Европа са новите колонии на ЕС? Напълно равноправни членове да изпълняват чужди решения. Един двама ще се налапат и другите ще бъдат горди селяни на глобалното европейско село. Всички са равни, но едни са по-равни.
6
8
 
9
 
! Отговори
info.info преди 5 години
Всички кораби да се връщат на всеки 4 месеца в пристанищата където са регистрирани и на Макрон тираджията да му подарят един малък тир от тези по-големите да направи два курса до Техеран.
5
4
 
12
 
! Отговори
до 5 преди 5 години
Баща му е никарагуанец, а майка му е българка, но от етноса. Роден е в Перник. Майка му е била гастрольорка от Сливенските села.Е такива днес решават съдбините на България.
4
1
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 5 години
Контрера не е кубинец, а никарагуанец.Не че това променя нещо де - просто заради коректността го споменавам.