Политик гей с цел: Да промени консервативна Полша

Роберт Бедрон - феномен по високите етажи на властта
15 фев 2019 09:25, Петя Славова
53

Ще се промени ли консервативната политика на Полша? На политическата сцена в страната се появи нов герой. Роберт Бедрон е харизматичен, енергичен и решен да предложи прогресивна алтернатива на сегашното управление на страната.

Бивш активист за правата на хора с различна сексуална ориентация, убеден проевропеец и отявлен атеист - Роберт Бедрон е абсолютен феномен по високите етажи на властта в Полша.

Още по темата
Това обаче не е всичко. Бедрон е и първият политик в страната, който излезе от сянката на страха и през 2011 година призна, че е гей, предаде Bulgaria ON AIR.

Въпреки омразата, Бедрон намира своя път във властта. През 2014 година той става кмет на средноголемия северен полски град Слупск и по този начин разбива досегашните стереотипи в страната, която дълго време беше под влиянието на силен римокатолически консерватизъм.

Амбицията му не се ограничава само до кметското място. На 3 февруари той създаде партията си "Пролет", чрез която смята да разбие двуполюсния консервативно-либерален модел на управление в Полша.

Бедрон възнамерява да се наложи на изборите за Европейски парламент през май и на общите избори през есента. Политикът смята да ограничи влиянието на църквата в държавните дела и също така да я обложи с данъци.

Застъпва се активно и за либерализацията на абортите – тема, която предизвиква полемика. А дали енергията и целите му ще променят вкоренената консервативна политика в държавата, предстои да видим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
7
 
! Отговори
,.,., преди 5 години
Ще промени консервативна Полша,ама друг път.
42
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интелигентен мъж, дано успее да разбие европейския вариант на ислямска държава, където е забранено дори увредения плод да се абортира - Полша.
41
1
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
СЛУЧВА СЕ А СЕ ПРЪКНЕШ ГЕЙ . ГЕЙ-ГЕЙ- АМА ДА НЕ СИ И ПЕДОФИЛ КОТО ОСТАНАЛИТЕ СВЕЩЕННИЦИ ОТ " ВАТИКАНЦИТЕ" - ПО СВЕТА !!! НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ ,ЧЕ "ВАТИКАНЦИТЕ" И МНОГО ОТ "ПРАВОСЛАВЦИТЕ " НЕ СА СЕ "ИЗ-ГЕЙЛИ И ПЕДОФИДОСАЛИ " !!! СВЕЩЕННИЦИ БЕЗ ЕЯКУЛАЦИЯ - КАК ГО РАЗБИРАТЕ -"БЕЗБРАЧИЕТО" ???ЯПОНЦИТЕ СА НАЙ-НАЙ... НА КОЙ КАКВОТО МУ СЕ ИСКА /ПРЕДИ С НАСИЛИЕ-ДНЕС -БЕЗ / ! НО АКО СА МИ ПОСЕГНАЛИ И НЕ СА МЕ УБИЛИ -НЕГО -МАЙКА МУ И БАЩА МУ И ВСИЧКИТЕ МУ БРАТЯ ЩЕ ГИ СВАРЯ ЖИВИ !!!!!!!!!!!!
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В мнозинството си абортите са защото жените имат по много партньори и не взимат необходимите предпазни мерки. Това е поради липса на култура и ценности. Като не искаш деца - ползвай презерватив. Това е едно цивилизовано и хигиенично средство, което предпазва от болести и от нежелани деца. Не се превръщай в убиец на собственото си неродено дете поради немърливост и к**ък. Да не говорим, че при аборт шанса да имаш отново дете рязко спада. Убивате деца, ОСАКАТЯВАТЕ се, и наричате това ПРОГРЕС. Пфу.
39
5
 
3
 
! Отговори
До 41 преди 5 години
Абортът е убийство на вече заченат живот! Второ, мнозинството от абортите са по избор, а не заеади болести или изнасилване. Просто няма как да си оправдаете кървавите ръчички.
38
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 38Не е убийство, а право. Полските жени ходят да го правят в съседните държави, където е разрешен. Когато някой си защитава правата веднага за теб е НПО активист.Ако нямаше аборти щеше да има доста повече недъгави, нежелани,нещастни,недобре отглеждани деца, а това не е нужно на никого.
37
1
 
8
 
! Отговори
Назадничав християн преди 5 години
Тези смелчаги дупедавци защо не си прокарват демократичните идеи в арабските държави? В Европа са много наперени..
36
3
 
7
 
! Отговори
До 38 преди 5 години
Абортът е убийство! Ако не можете или не искате да гледате бебето, го дайте за осиновяване! Кое му е сложното. ЛГБТ активистите и феминистките сте виновни за упадъка на белите държави! Когато в Европа бъде наложен шериатът по демографски причини ще разберете, колко сте сгрешили. Впрочем, ти се разкри като НПО активистка, защото пробутваш тезите на грантаджиите.
35
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 35Кое е дегенеративно според теб?! Че мисля ,че полските жени трябва да имат право да прекъсват нежелана бременност ли, без да ги вкарват в затвора за това?! Ти за " черният понеделник" чувал ли си? Ако не си прочети малко. Полските жени си искат правата, а тоя гей с либералните си възгледи ще събере голям електорат и подкрепа. Това е супер умен ход. Жените са половината от народонаселението.
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо геиовете са красиви
33
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този *** няма никакъв шанс в консервативна и католическа Полша. Всъщност, партията му помага на PiS защото ще отнеме от гласовете на либералите. Така че победата на десните е в кърпа вързана.
32
0
 
1
 
! Отговори
До 33 преди 5 години
Затова и идеологията, която изповядваш е дегенеративна.
31
0
 
4
 
! Отговори
До 33 преди 5 години
Пиле, всичко, което център-ляво в политическия спектър на запад, са марксисти ревизионисти, подкрепящи дегенеративните *** изледвания, политиката на идентичността, интерсекционализма, мултикултурализма. Същото се отнася и за тукашните активистчета, защото спонсорите им са същите като на либералите, социалистите, зелените.
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 31Не позна. Не съм гей. Не съм член на джендърски НПО-та. Не ходя по гей паради. Не съм член на политически партии. Ходя единствено по екологични протести. Гласувам само, ако ми хареса програмата на някой без оглед на партията, която представлява. Изкарвам си чесно парите с много работа в частния сектор. Плащам си данъците. Не съм религиозна, но се определям като православна християнка. Ходя на църква само по празници.
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПравославенЛичи си колко предтава имаш от религия. Поредния клоун.
28
1
 
3
 
! Отговори
До 29 преди 5 години
Нека позная, ти си НПО активистче! Полша е сред най-бързо рзвиващите се източноевропейски страни заедно с Чехия, напук на твоята пропаганда!
27
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 26Аз ти го казвам защото съм работила с поляци. На тях не им харесва този консерватизъм и Средновековие е които им се налага да живеят.На младите никак не им харесва църквата да управлява държавата им. Аз разлика между Средновековна Полша и Ердоганска Турция не виждам.Света върви към отваряне, глобализация и намесата на религията в съветската власт няма място в Европа пред 2019.
26
4
 
2
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Бог е създал тези твари много отдавна, даже по-рано, отколкото е създал човека.Странното е, че на снимката не виждаме рога и опашка.
25
0
 
10
 
! Отговори
не си в час преди 5 години
До Анонимен 21Точно в Полша тяхното ДС не можа да се справи с църквата!Техните свещеници загиваха,но не предаваха!Поляците имат традиционно силни семейства,и това в голяма степен се дължи на църквата!Там комунистите не успяха!А този сбъркан *** няма никакъв шанс!
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 21Мдддааааааааааа...............жалко е да четеш такива "сентенции" в нашата православна държава! Аз все си мислех, че тука, въпреки от усилията на такива като тебе, не сме из-пер-кали окончателно! Боже, Боже...........народ, който не се е затрил след 500 години робство, да плещи такива щуротии, след които даже за 20-30 години можем да изчезнем напълно...........това вече си е за психиатър!