Политик гей с цел: Да промени консервативна Полша

Роберт Бедрон - феномен по високите етажи на властта
15 фев 2019 09:25, Петя Славова
53

Ще се промени ли консервативната политика на Полша? На политическата сцена в страната се появи нов герой. Роберт Бедрон е харизматичен, енергичен и решен да предложи прогресивна алтернатива на сегашното управление на страната.

Бивш активист за правата на хора с различна сексуална ориентация, убеден проевропеец и отявлен атеист - Роберт Бедрон е абсолютен феномен по високите етажи на властта в Полша.

Още по темата
Това обаче не е всичко. Бедрон е и първият политик в страната, който излезе от сянката на страха и през 2011 година призна, че е гей, предаде Bulgaria ON AIR.

Въпреки омразата, Бедрон намира своя път във властта. През 2014 година той става кмет на средноголемия северен полски град Слупск и по този начин разбива досегашните стереотипи в страната, която дълго време беше под влиянието на силен римокатолически консерватизъм.

Амбицията му не се ограничава само до кметското място. На 3 февруари той създаде партията си "Пролет", чрез която смята да разбие двуполюсния консервативно-либерален модел на управление в Полша.

Бедрон възнамерява да се наложи на изборите за Европейски парламент през май и на общите избори през есента. Политикът смята да ограничи влиянието на църквата в държавните дела и също така да я обложи с данъци.

Застъпва се активно и за либерализацията на абортите – тема, която предизвиква полемика. А дали енергията и целите му ще променят вкоренената консервативна политика в държавата, предстои да видим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че променяйте бе! То така са се били "променили" и Содом и Гомор, ПРЕДИ ГОСПОД ДА ГИ СРИНЕ ОКОНЧАТЕЛНО! Лъжи, разврат, джендърство, похот и златотърсачество........ВСИЧКО ТОВА, КОЕТО Е СРУТИЛО ГРЕХОВНИТЕ ГРАДОВЕ СЕ ПОВТАРЯ И СЕГА!!! Е, Колелото на съдбата, като всяко колело, има този "навик" да се завърта и да стига ПАК ДО ИЗХОДНАТА ТОЧКА! Всъщност, на по-горно стъпало.........така ще бъдат изтребени и ДРУГИТЕ, СЪВРЕМЕННИ ГРЕХОВЕ! АМИН!
22
1
 
6
 
! Отговори
Име преди 5 години
дадохме властта Ни в ръцете на гейувете. и какво направиха те с това?омесиха едно ГОВ-И/ НО! нищо друго! #дори една дума не можеш да напишеш по създанието и-без *** кратко!
21
2
 
4
 
! Отговори
Име преди 5 години
гейувете, поради неспособност да се определите какви сте. вие сте вън от всички игри!! вън сте и няма повече дискусии. инак... има начин!
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 19Наще като са свъх мъже,женят се по сума пъти, правят деца на конвейр да не са читави политици?! Всичките са от т*панар на горе.
19
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гей или не това дето го е намислил е добро. Полша си живее в Средновековието още все пак. Жените многократно протестираха заради правото да разполагат със собствените им тела без за това да ги грози затвор. Там не можеш да махнеш увредено дете или такова след изнасилване.Църквата няма място в държавата политика ( е при нас църквата е пълна с ДС агентура,тъй че е едно и също).Църквата трябва да плаща данъци.Тъй,че човека може да е гей ама *** не е. Идеите му са читави.
18
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хомосексуализмът е болест!
17
1
 
9
 
! Отговори
Име преди 5 години
преценете сами: според статистиката, гейувете в политиката и медиите са в пъти повече от нормалните хора. и за какво си говорехме?за подобрението на живота на нормалните?ах, забравете с тези "самопризнали си"...
16
2
 
25
 
! Отговори
;-) преди 5 години
ЛГБТ, както и феминистките, са бутани напред, защото са зависими от властта хора. Те не могат да се реализират самостоятелно нито в личен, нито в професионален план. Разчитат на квоти за наемане на работа, специални закони, а също и държавата да им уреди инвитро процедури и сурогатно майчинство. Често застават на предателски позиции спрямо собствените си държави.
15
6
 
31
 
! Отговори
баш отявлен хомофоб преди 5 години
По-жестоки и безчовечни егоисти от обратните не съм виждал!Не се подвеждайте по ухилените им лица и шарения,всичко това е маска!Пиян гей е най-отвратителното нещо, което някога съм срещал!
14
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бедрон - временен президент!
13
1
 
25
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Втора статия за него в рамките на няколко дни. Това да не е платена реклама.
12
1
 
20
 
! Отговори
Име преди 5 години
в същност, ако този бедрон беше решил да пее в евровизията щеше да има по-голям успех, отколкото в политиката...
11
1
 
13
 
! Отговори
Име преди 5 години
"Бедрон възнамерява да се наложи на изборите за Европейски парламент през май и на общите избори през есента.". в смисъл как? да се самообяви за председател на европейския парламент и президент на полша?
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли някой да му играе един сап зад врата и да му намести чакрите,че нещо мвого объркан ми се вижда тоя!
9
4
 
18
 
! Отговори
gio преди 5 години
накратко:идваме да разрушим Вашите ценности и ако не сега то лека полека ще го направим.
8
0
 
18
 
! Отговори
dmx преди 5 години
Няма да го изберат, разбира се, но за олигархията в момента е важно хората да се настройват едни срещу други, защото така проблемът със злоупотребата с власт и регулаторните грабежи минава на заден план. Прави ми впечатление, че всички акции за "права" са всъщност за дразнене и настройване на хората едни срещу други. Това е каузата. Ако ставаше въпрос наистина за права, те щяха да бъдат защитавани по друг начин, а не по този.
7
2
 
14
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
На думата Атеист статията трябваше да приключи. Поляците са феноменални, вманиачени католици. Точка!
6
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"хвалебствия за един гей"
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И като си е признал, че е гей, медал ли са му дали?
4
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е при нас нали Станишев беше премиер и беше благоденствие тука, сега оправя ЕС вече