Във Франция се канят да премахнат понятията "майка" и "баща"?

Предлага се със закон те да бъдат заменени с "родител 1" и "родител 2"
16 фев 2019 11:40, Елка Василева
318
Във Франция се канят да премахнат понятията "майка" и "баща"?
Снимка: архив, Reuters

Във Франция са на път да премахнат понятията „майка” и „баща” от училищните формуляри. Предложената поправка в закона вече е одобрена на първо четене и предвижда тяхната замяна с „родител 1” и „родител 2”. Дебатът във френската Национална асамблея вече предизвика бурни реакции.

„Никой не трябва да се чувства изключен от обществото заради нечие старомодно мислене. Всеки месец септември се изправяме пред една и съща ситуация. С екипа ми разработихме проект, с който да заменим „майка” и „баща” с „родител 1” и „родител 2”, каза Дженифър де Темерман, депутат от „Републиката напред”, цитирана от Нова тв.

Тези думи запалиха искрата на недоволството в Националната асамблея и предизвикаха сериозен дебат сред хората.

Гергана Спасова живее и работи във Франция вече 20 години. И не е склонна да бъде родител под номер 1 или 2 в официалните училищни документи. „Нека все пак не забравяме, че мнозинството от децата живеят в семейства с майка и баща. Лично мое мнение е, че изключението не бива да става правило", заяви Гергана.

Маркетинговият директор Франсоа Кола говори открито за сексуалната си ориентация. От 4 години е женен за Патрис, с когото са заедно вече 26 години.

„Имам брак с мъж. Нямаме деца, но съм абсолютно „за” приемането на тази промяна в закона. Мисля, че мярката би допринесла за повече равенство между хомосексуалните и хетеросексуалните двойки. Представям си момента, в който имаме наследници. Как ще попълня всички формуляри? Какво ще напиша в графата „майка”?", казва Кола.

За да стане официално факт, предложението има да извърви дълъг път. Дори да бъде одобрено на следващо четене в Националната асамблея, поправката може да бъде отхвърлена от Сената.

През 2013 г. Франция става 14-ата страна в света, която легализира еднополовите бракове. Година по-късно в страната се наблюдава бум на съюзите между партньори от един и същи пол – от 240 000 сключени брака близо 11 000 са еднополови. Узаконяването на хомосексуалните бракове дава и легално право на партньорите от един и същи пол да осиновяват деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
36
 
1
 
! Отговори
Нормално преди 5 години
Франция вече прие закон за осиновяване на деца от хомосексуалисти. А тези остарели понятия "баща" и "майка" дискриминират техните права. При демокрацията правата на всички трябва да бъдат гарантирани и да са свободни да се определят, свободата е най-висшето благо за човека и демокрацията ни даде свободата.
104
2
 
26
 
! Отговори
Forever преди 5 години
Това е безумие,аз мисля,че французите няма да позволят такова нещо.
103
9
 
21
 
! Отговори
Бай Тодар преди 5 години
Важното е банани да има.
102
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Франция изпраща на Евровизиа тази година трансексуален арабин който се облича като жена - Билaл Хасани.
101
2
 
31
 
! Отговори
666 преди 5 години
Много тесногръдо мислене. Родител 5, 6 и 8 ще се почувстват дискриминирани.
100
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе нормалните немат ли по некоя скрита манлихера под керемидите, да идат до Париж и да вземат Бастилията пак?
99
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами сега да се дигнат хетеросексуалните французи и да искат отделен формуляр, в който има майка и баща. Иначе ще бъде полова дискриминация.
98
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** изконсумират последните нормални традиции... Перверзията надига мръсната си главичка.
97
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да има от родител 1 до родител 24. Ние като правим гангбанг на Мара общата у махалата, сме стигали 24.
96
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Луцифер харесва това!
95
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам за гейовете в САЩ, но в БГ знам за хора, които не се крият от децата си. Едно комшийско момиченце го оставяха да гледа всичко, вкл. порно, когато моите гледаха за Малките понита. А навремето на един съучеик майка му си е излизаше от банята гола, при положение, че има син тийнейджър.
94
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гну.сарщина...пълна отврат. Накрая наистина трябва да дойде онзи с малките мустачки, да въведе елементарен ред.
93
3
 
18
 
! Отговори
Антифен на системата преди 5 години
Само не ми е ясно кой кого ,как и защо изобщо *** в двойката родител 1 и родител 2 и това ли е алтернативата на идеологии като радикалния ислям например.Традиционното благословено християнско семейство къде попада въобще между двете крайности?Да не дойде момент да стане забранено?И как ще се възпроизвежда и възпитава човешкият род - изкуствено и контролирано?Наистина е предвестник на последните времена всичко това,никаква свобода на личността не е.Бог да ни е на помощ.
92
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А в Русия има взрив от СПИН. Той се предава по въздуха защото там рускините са много морални и няма хомоси.
91
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даваха в САЩ как двама гейове правят секс пред сина им за да го научат как се прави и накрая тройка..
90
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Перверзия бате, перверзията яко бълва. В комбинация с информационната война, американската агресия около света, вервайте 3та световна е на следващата прека.
89
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 90Това е най-младата драг кралица на панетата позната е като - невероятния Дезмънд. Даже се хвалеше пред камера, че взима кетамин.
88
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в България съм попълвал формуляри с Родител 1 и Родител 2.
87
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато бебето каже мамо ще го вкарват в затвора за трансфобия!
86
5
 
31
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Сега разбирам как са се чувствали Националистите в Германия през 20-те и 30-те години на миналия век.Толерастите приличат точно като тях опитвайки се да стъпчат нормалните човешки ценности и да променят из основи света. Разликата е само в пълната противоположност на ценностите!От едната Крайност в другата.Помнете ми думата, това няма да завърши никак добре!!! Такива новини карат всички нормални хора да бъдат агресивни към Еврогейщината.