Мей ще се среща с Юнкер – пак разговори за Brexit

Следващите дни тя ще разговаря с лидерите на ЕС
Обновена: 17 фев 2019 12:03 | 17 фев 2019 11:58,
21
Мей ще се среща с Юнкер – пак разговори за Brexit
Снимкa: Reuters, архив

Британският премиер Тереза Мей ще има следващата седмица разговори за Brexit с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, предаде Ройтерс.

Още по темата

В разпространеното снощи съобщение на Даунинг стрийт 10 не се посочва точната дата на разговорите, но се отбелязва, че през следващите дни Мей възнамерява да разговаря с ръководителя на всяка от страните членки на ЕС. В понеделник ще има среща на министъра за Брекзита Стив Баркли с главния европейски преговарящ Мишел Барние, се казва в съобщението.

Във вторник предстои изявление на главния прокурор Джефри Кокс относно необходимите промени, които да предотвратят правния риск от това Обединеното кралство да попадне за неограничано време в капана на т.нар. предпазен механизъм за междуирландската граница, предаде Ройтерс.

Мей е написала писмо до 317 консерватори от Камарата на общините, в което ги призовава "да преодолеят онова, което ни разделя". Писмото бе предшествано от ново унизително поражение в парламента на плановете й за Брекзита. В текста тя изразява "разочарование" от вота и отбелязва, че "историята ще съди всички нас за участието ни в този процес", съобщиха Ройтерс и ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
ХоХо преди 5 години
Среща с лидерите.... Амо Боко пак ще зарязва нещо си... Шестте Апартамента е умрял от глад и притичва на закуски за просяци.... Не знам кой друг пръч ще е мераклия да се срещне с Козата
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тъпата гъска е щастлива дори когато губи в парламента, защото в спокойна, ме боко тиквата подкрепя западането на английската икономика и норвежските гейове, които го кефят много.
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко трудно е да се решат вътрешните политически борби с разговори нищо не променящи, но ще се види накрая. Отстрани винаги изглежда лесно, но просто седна да играе при вече раздадени карти и то лоши. Дано да няма гржданска война,но шанса ИРА да се възроди при твърда граница е твърде висок.При всяка империя има и упадък. Едва ли ще паднат на нивото на България, но ще има трусове. Достатъчно е камиони да висят няколко часа на границата и малко по малко всичко ще се върне 20 години назад.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А през август ръпата гъска да си подаде оставката
16
4
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Тия циг.ании ще продължат докато евреите от Ситито(Лондон)успеят да излъжат джендърите в Брюксел.В което въобще не се съмнявам-досега никой не е успявал да надхитри евреин,историята не помни такъв случай!Има много убити евреи,но нито един излъган от неевреин.Тъй че,ако не искаш да те преметнат-въобще не преговаряй с тях.Съгласят ли се на нещо-значи вече са успели!
15
2
 
6
 
! Отговори
М.I.C. преди 5 години
До 1. Защото, ако България и всяка друга малка страна преговаря "сама" с Великобритания, ще получи 100 пъти по-лоши условия. Ония на острова няма да ни "простят", когато са силни. Не случайно са били империя. Ишияз,не ишияз, Юнкер мен лично ме кефи. Отстоява интересите на Съюза. Това трябва да прави един политик. Хубаво им го каза...Великобритания се държи все едно ЕС я напуска, а не тя него...
14
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия нямат ли си телефон да си говорят? Щото като си ходят на гости ишиаса може да го заболи кръста от пиене
13
2
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ИЗЛИЗАНЕТО ОТ ЕС Е ДОСТАТЪЧНА ПРИЧИНА ШОТЛАНДИЯ И АВТОНОМНА СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ ДА ПРОВЕДАТ РЕФЕРЕНДУМИ ЗА ОТДЕЛЯНЕ ОТ АНГЛИЯ!!!ВСИЧКИ СИ МИСЛЯТ, ЧЕ НА 30 МАРТ 2019-ТА НЯМА ДА ИМА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС НО ИЗЛИЗАНЕ ЩЕ ИМА !!! ЕС НЕ БИВА И НЕ ТРЯБВА ДА ПРАВИ ПОВЕЧЕ ОТСРОЧКИ ! 3 ГОДИНИ СТИГАТ!
12
1
 
3
 
! Отговори
раздразнено преди 5 години
Тръгнала гъската при юнкер да му бяснява, че не им се занимава с международна политика и се изтегляли от това. За сметка на това Холандските гейови международната политика най ги кефи, да са показват ИЗ европата кви са гейови със знаменца хахах
11
0
 
4
 
! Отговори
раздразнено преди 5 години
Камерън им даде не просто пространство да недоволстват, а направо ги накара да се откажат от политика в европа. Щото от мързел до референдум е много лесно и бърЗо. Най смотания и мързелив премиер там, последван от откачената гъска. Нещо не им трябвало външна политика, японските джипове щели да си ги правят в Япония, и гордо обясняват в нета как вече нямало да имат в европейския парламент MEP-ове, и сигурно и от комисиите ще се изтеглят
10
2
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НОВИТЕ ДЪРЖАВИ АНГЛИЯ, ШОТЛАНДИЯ И АВТОНОМНА СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ КЪМ ИРЛАНДИЯ ДА ПОДАДАТ ЗАЯВЛЕНИЯ В ДЕЛОВОДСТВОТО НА ЕС В БРЮКСЕЛ АКО ИСКАТ ДА КАНДИДАТСТВАТ ЗА ЕС ОТНОВО!ОБЕДИНЕНО КРАЛСТВО ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ ПРЕСТАВА ДА СЪЩЕСТВУВА ОТ 30 МАРТ 2019-ТА ГОДИНА!
9
1
 
4
 
! Отговори
раздразнено преди 5 години
Тая що не си подаде оставката
8
1
 
5
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
.защо ли юнкер все още я търпи да се среща с нея ?*** тя няма да се среща с Юнкер, а с Мишел Барние (главният преговарящ на ЕС по Брекзит)
7
1
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
и какво ли ново има да му каже на тази среща? изтърка се с безмисленните си срещи само им харчи от времето без да има някакво по различно предложение.защо ли юнкер все още я търпи да се среща с нея ?заради вътрешни депутатски неотстъпления от договореното най добро тя сякаш си вярва че ЕС е длъжен да отстъпи за да удовлетвори вътрешнополитическите неразбирателства в англия
6
3
 
7
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Лордовете са много ***.ЕС им предложи най - хубавото предложение, те се мислят за богошлиферодържачи. Ако няма втори референдум ще изпаднат в девета глуха!
5
2
 
2
 
! Отговори
Мунчо преди 5 години
Юнкерс си търси компания за лекарството за ишиас. Нямам друго обяснение що я дондуркат още тая.
4
2
 
8
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
На лордовете границата с Ирландия им е трън в петата (Мей за това ще ходи да се моли). Но ЕС няма как да отстъпи, защото това значи разпада му. Великобритания настига, че си обърка държавата, ами иска да повлече след нея и ЕС.А Путин лукаво потрива ръце - ама ще го потрошат и него-иде време разделно.
3
2
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Колкото МЕЙ има право да решава вместо Шотландия и Ирландия, толкова. Юнкер само изказва позицията на Съвета, приел споразумението.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, стига безплодни совалки! Проблемът е в собствения ти парламент, а не в ЕК И ЕП! Не става, Мей! И референдумът не беше категорично ЗА БРЕКЗИТ, затова сега ще си платите цената.
1
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англия е суверена държава каква работа има юнкер че да уговаря нещо с Англия. Всяка държава трябва сама да може да се уговаря с Мей, защо Юнкер да преговаря за един български работник намиращ се на Острова. Кой е Юнкер и къде сме гласувaли за него че да ни предствлява, дейността на Юнкер е незаконна !