Орбан иска в ЕНП и антимигрантите да били повече

Натискат го да смекчи тона срещу Брюксел, дали ще се съгласи?
Обновена: 5 мар 2019 18:28 | 5 мар 2019 18:25, Камелия Цветанова
19
Орбан иска в ЕНП и антимигрантите да били повече
Снимка: Reuters, архив

Управляващата партия ФИДЕС на унгарския премиер Виктор Орбан заяви днес, че желае да остане в десноцентристката Европейска народна партия въпреки растящия натиск в Европейския парламент тя да бъде изключена или членството й да бъде замразено, предаде БТА като цитира Ройтерс.

Още по темата
Вчера ЕНП съобщи, че е получила предложения от 12 членуващи партии от 9 страни от ЕС и на 20 март ще разисква за изключване или замразяване на членството на ФИДЕС.

По този повод от пресслужбата на ФИДЕС бе получен имейл с отговор на въпроси относно вчерашното съобщение на ЕНП.

"В момента в ЕНП тече дебат, фокусиран върху проблема за миграцията. Ние сме готови за такъв дебат и да представим нашата позиция. ФИДЕС не желае да напусне ЕНП. Нашата цел е антиимигрантските сили в ЕНП да укрепват", се казва в отговора на унгарската управляваща партия.

ФИДЕС посочва още, че смята защитата на европейските християнски ценности и спирането на миграцията за по-важни цели от партийната дисциплина в рамките не европейското консервативно политическо семейство.

Междувременно в интервю за германския в. "Билд" водещият кандидат на европейските консерватори за председател на Европейската комисия Манфред Вебер заяви, че унгарският премиер трябва да прекрати своята риторика срещу ЕС, ако иска неговата партия за остане в ЕНП.

Вебер заяви в интервюто, цитирано от Ройтерс, че би искал да бъде направен още един опит унгарският премиер да остане в консервативното европейско политическо семейство, което трябва да дебатира за евентуалното му изключване на 20 март.

"Орбан трябва незабавно и завинаги да прекрати кампанията на своето правителство срещу Брюксел, да се извини на партиите, членуващи в ЕНП, и да гарантира, че Централноевропейският университет ще остане в Будапеща", посочва германският десен политик.

Германските християндемократи (ХДС) и тяхната сестринска баварска партия ХСС (от която е и Вебер), не са сред 12-те партии, предложили изключването на ФИДЕС и Орбан от ЕНП.

Вчера Еврокомисията обвини националисткото правителство на Унгария, че изопачава истината за имиграцията в ЕС, което още повече задълбочава конфликта между Унгария и Комисията преди изборите за Европейски парламент през май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СОРОС СПРЯМО ПИНОЧЕТ Е ЦВЕТЕ.КОМУНИСТИТЕВЪШЛИ.ВИ ДА ВНИМАВАТ ДА НЕ СТАНЕ БОДИЛ!
15
1
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
На Орбан краката ще му мият и водата ще му пият!Тия *** л.уди ли са или платени-искат от него да върне Сорос в Унгария!!???
14
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Благодарение на Орбан и малоумнaта му политика започнах да изпитвам известни симпатии към тамошните социалисти - нещо невъзможно преди...
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Не да били, а да са или да бъдат повече.Изразявайте се правилно."---Не могат. Еле, па, Камелчето...не й е за първи път. :)Казвал съм й да не беше бягала от час по български в училище, щеше да е друго. :)Ама, пък можеше и да не я вземат в сайта, кой знае?... :)
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е не може целия свят да се натъпче в европа,баста на тая имиграция,нека само стойностни хора да пускат,които могат да ценят европейските ценности и да допринасят,стига с тия маймуноподобни и фанатизирани
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
орбан ще си върне трансилвания която е като македония - унгарци под румънска власти мамалигите ще си останат в нормални граници - влашколошото е че нашите управници не са като него а са си обикновени женски полови организатова и направо подаряват македония-дори и да имаше малък щанс те я предадоха
10
14
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
всеки луд с номера сиизглежда орбан се задържа на поста си до сега единственно заради манипулативния си стил насаждайки излишни страхове в населениетоуслаждат му се европейските пари и без тях е за никъде ако го попитамекакви са християнските ценности едва ли би изброил няколко но целтае да се страхува народа от нещо а той да бъде като спасител на бял кон от въображаем враг
9
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС не е зависим от Орбан. С него или без него им е все едно. Не така стои въпроса при Орбан. Все едно колко се репчи, ако тръгне да води реална политика срещу ЕС, няма да бъде избран, поради причината, че унгарците ще предпочетат ЕС пред Орбан. Между другото винаги, когато ЕС скръцне със зъби, Орбан почва да отстъпва,включително и по мигрантските въпроси. Не му е за първи път. Нормално. И той ползва фондовете. Иначе няма пари просто.
8
10
 
4
 
! Отговори
Анджолито преди 5 години
Никои неможи да претсака амереканскея мелярдер и фелантроп и фенансис Джорж Сорос
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не да били, а да са или да бъдат повече. Изеазявайте се правилно.
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Орбан съгласен съм. Днес евроатлантиците наляха огромни количества вода в мелницата на националистите. Европейска народна партия(ЕНП) това е оксиморон.
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И що ще стане ако ФИДЕС на Орбан не членуват в ЕНП????
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС=СССР.Брюксел=Москва=диктатура.Нищо ново под слънцето.
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мислех да гласувам за ДСБ,но сега няма!
2
5
 
25
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Европейския Съюз в този си вид е просто продължение на идеята и концепцията за Съветския Съюз - обособяване на маси хора (пролетарий) без чувство за принадлежност към родина, без Вяра в Бог, с измислени идолопоклонничества, със промоция на деградивни антиценности - като ***, лезбиянство, и т.н. болестни състояния на сексуална основа, както и с пълно тотално отричане на устоите на нашата цивилизация - Христинската Вяра и Семейството (между мъж и жена), като градивна клетка на обществото!
1
3
 
35
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Дано хората са разбрали, че ЕС в този му вид е вреден за Европа и да изметат сегашните брюкселски лентяи трябват ни такива като Орбан .