В Румъния забраниха тоалетните в двора, иначе – глоба

Нарушителите ще плащат солено – до 1650 лева
11 мар 2019 17:30,
42
В Румъния забраниха тоалетните в двора, иначе – глоба
Снимка: архив "Булфото"

Външните тоалетни вече са забранени в Румъния в населените места, където съществува канализация, а румънците, които не се съобразят с разпоредбите, са заплашени от глоби до 4000 леи (1650 лева), съобщава информационният сайт Зиаре.

Още по темата

Според циркулярно писмо, изпратено от министерството на регионалното развитие и публичната администрация до кметовете на населените места, потребителите - физически и юридически лица, включително такива, които имат собствена водоснабдителна система, са задължени да се свържат към обществената канализационна система, предава БТА.

Министерството напомня, че страната рискува срещу нея да бъде стартирана наказателна процедура за неспазване на европейска директива, предвиждаща всички домакинства в населени места с над 2000 жители да бъдат свързани към канализационна система. Срокът за прилагане на тези разпоредби е бил 31 декември 2018 г.

Цитираният източник уточнява, че в случай на неспазване на закона се предвиждат глоби между 2000 и 4000 леи.

Според Евростат в Румъния има 8,89 милиона жилища, от които 3,98 милиона са в селата. От тях 2,9 милиона имат достъп до канализация, но само 2,2 милиона са свързани към нея, което означава, че близо 1,8 милиона жилища продължават да използват тоалетни на двора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
14
 
! Отговори
Те4о преди 5 години
Нещо Ви куца математиката. Остават 700000 души, които могат да бъдат глобени. На местата, където няма канализация няма глоби.
10
1
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
а колко от нашите над 5000 села имат канализация
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A външна химическа може ли?
8
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стъпка по стъпка румънците се приближават към цивилизацията с дребни, но смислени решения в ежедневието. Преди две години ходих в Букурещ с ясната мисъл, че отивам в западнало като у нас място, но не би... Жал ми е за майка България, защото у нас за реално важните неща никой не се грижи. Мрем като мухи от неща, които не би трябвало да ни заплашват от повече от век. Насилие, което може да бъде изкоренено с два работни дни в парламента... Но там е театър Сълза и смях. А колко хубаво може да е...
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чергата със сигурност ухае!
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
..ще кенд зат по къра.....
5
3
 
20
 
! Отговори
гост преди 5 години
Живея на пъпа на центъра в едно много хубаво китно село, но нямам канализация! Не ни дават да се вклщчим няма как затова тоалетната ми е на вън, баня силно казано да имам, но става пак. Трудничко, но се къпем. Ама за сметка на това пък имам много скъп телефон. :Д
4
4
 
27
 
! Отговори
V преди 5 години
Ми то и в София е так . Колко квартала на София нямат канализация . Е те там на кво са ? На септични ями с къщичка от горе ;)
3
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А как стои въпроса ако в селото няма канализация ?! Това за България не се ли отнася ?
2
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гълъбов, може външна тоалетна, ако е свързана към канализацията. Само ямите в двора са забранени.
1
6
 
32
 
! Отговори
Gogo Patriot преди 5 години
У нас не е по-различно положението.