България и външните й WC-та. Под №2 сме в ЕС

Само северните ни съседи от Румъния са пред нас
20 ное 2018 14:00,
80
България и външните й WC-та. Под №2 сме в ЕС
Снимка: архив Reuters

Близо една трета от домовете в Румъния са с външни тоалетни, което поставя страната на срамното последно място в Европа по отношение на модерните тоалетни.

След Румъния се нарежда България, а на трето място - Литва, пише днес в. "Адевърул". В другия край на класацията е Люксембург, предаде БТА.

Още по темата

В Европа средното равнище на жители, които нямат тоалетна в дома си, е 2,4 процента, докато в Румъния е 29,7 на сто.

След Румъния се нарежда България с 16,7 процента жители, които не разполагат с тоалетни в домовете си, Литва - 12,2 процента, Латвия - 10,9 на сто, Естония - 6,1 процента и Унгария - 3,9 на сто, сочат данни на европейската статистическа служба.

Това означава, че Румъния има два пъти по-голям брой жители, които нямат тоалетни в домовете си, в сравнение с България, посочва "Адевърул".

Делът от близо 30 на ста обаче представлява спад, тъй като през 2016 г. 32,6 процента от населението на Румъния не е разполагало с тоалетна в дома си.

Страните, които стоят най-добре в това отношение, са Люксембург, Испания и Германия, където процентът жители с външна тоалетна е само 0,1%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имало тоалетни в Турция...Има, ама веднъж влязох в една такава, платих си лирата и какво да видя-10 aмyджи чакат на опашка, 4 кабинки-затворени, вътре се чува сумтене и дрънкане на канчета (ибрици). Чаках 10 минути, никой не излезе и си тръгнах без да я ползвам.Османска работа, сигурно си мият и косите вътре.
65
1
 
3
 
! Отговори
какво е външен wc преди 5 години
Както обикновено гръмко заглавие, без никаква информация как е проведено изследването, по какви критерии тоалета влиза в процента-външен, като е външен вързан ли е с отходна тръба или е само яма с параван и т.н. Примерно тъстът ми има селска къща с 1 вътрешен и 1 външен-свързан с канал, моноблок-евтин и една чешма за миене и закачане на маркуч към градината-идеята е, ако си на двора, да не ходиш до къщата. Реално този тоалет си е като градските, но само физически е в двора т.е е външен
64
1
 
9
 
! Отговори
До Аз /65/ преди 5 години
В Арбанаси, в къща, строена преди няколко века можеш да видиш две вътрешни тоалетни - едната е била за мъжете, а другата - за жените в дома. Това се знае от местните хора,защото те са чували от бабите си, че в далечното минало и други къщи са били с по две тоалетни. Но все пак Арбанаси през Средновековието е било селището, където са се намирали летните къщи на търновските боляри.Затова се ядосвам, като виждам, че са се намерили 9 серсема да сложат плюсове на глупостите, написани от Анонимен 57
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Благодарение на комунисти и ДеПеСари имахме президент, израснал в къща с външна тоалетна и не направил на майка си дом с вътрешна тоалетна.Направете си изводите.
62
1
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 57 преди 5 години
Турчине,Преди вие да се домъкнете тук, в много от градовете ни е имало канализация, която е минавала под уличната настилка. В нея са се вливали нечистотиите от домашните тоалетни - по каменни тръби.Ако те интересува какви са били домашните бани и тоалетни (със седалки, а не за клякане), *** в Арбанаси, където са запазени чорбаджийски къщи отпреди няколко векаВ някои родопски села пък можеш да видиш старинни къщи с тоалетни, които се намират на втория етаж на дома - отходните тръби са дъсчени
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко от тези 16.7% живеят в гетата?по селата, към хубавите къщи на много места има външни тоалетни, защото канализацията не е била съобразена с нуждите на новопостроените през 60-те и 70-те години масивни жилищни сгради. Но какъв процент от българите останаха да живеят на село?
60
1
 
1
 
! Отговори
ПАПАГАЛ преди 5 години
външните WC-та това е екологично естетично евтино и демократично.Затова България и Румъния най-демократични държави в света !!!
59
1
 
0
 
! Отговори
21 преди 5 години
Странно, аз на такова нещо не съм се натъквала, жена съм, и често пътувам, тези тоалетни които са еднотипни и са навсякъде в ляво е мъжката, в дясно женската, пускаш лирата и въртележка като тези в метрото те пуска. Чисти са, и така или иначе навсякъде бъка от охрана или полиция и изглежда безопасно.
58
1
 
1
 
! Отговори
аз преди 5 години
До 21 до Гочитой говори за тоалетни за жени. Аз се опитах да вляза в една тоалетна в Истанбул и оня ми вика - тука е само за мъже. Викам му на български, "Разкарай се, че ще се напикая" и влязох. Това беше третата тоалетна, която беше само за мъже. И в Малта е така.
57
1
 
5
 
! Отговори
21 до Гочи преди 5 години
Това съвсем не е така, явно не си се разхождал из улиците на Истанбул, има си и мъже, и жени. За туристи пък да не говорим. Даже съвсем шокиращо за нас, виждахме доста шумни и разкрепостени тинейджъри из парковете, там пикниците са много популярни. Една девойка припадна след някакъв наркотик. Явно 'болестите' на цивилизацията не ги подминават, понякога си мисля че религията май е полезна да стяга масите и да не се разюздват много.
56
1
 
3
 
! Отговори
МИ...?! преди 5 години
КВАТО ТЕМАТА --ТАКИВА И ....ИЗСЛЕДОВАТЕЛИТЕ...ХА,ХА,ХАААААААААА..
55
1
 
1
 
! Отговори
каква тъпотия преди 5 години
как го изследваха това?
54
1
 
10
 
! Отговори
Анускоп преди 5 години
По време на Първото сформирано Правителство,след освобождението,Константин Иречек едвам отучил новите чорбаджии/келипирджии,да не пушат и *** вътре в залата.За благодарност са го набили и изгонили.
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ЗА WC - ПРЕМИЕРИТЕ НИ НИЩО НЕ ПИШЕ. ЩО ТАКА?
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво!Откриха най-големия проблем.
51
7
 
4
 
! Отговори
В СОЧИ СА ВЕЛИКИ... преди 5 години
ПРАВЯТ ТОАЛЕТНИ ЗА ДВАМА ....ЗА ДА СИ ПИЯТ ЗАЕДНО , ДА ИГРАЯТ ШАХ , ДОКАТО *** И...... ДА СИ БЪБРЯТ ЗА ЖИВОТА!ТОАЛЕТНИ ЗА "***"...ХА,ХА,ХАААААААААА...ТОВА Е ТО ---"РУСКА РОМАНТИКА"..!!!!
50
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, че с идването си турците с много кютек са ни отучили да акаме там където и ядем и спим, та сега имаме външни тоалетни. Иначе щяхме да си кендзаме в колибите .
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо тогава чешкият художник ни изографиса нас, а не румънците?
48
1
 
2
 
! Отговори
Bg izmet преди 5 години
Tova cukalo na snimkata postavete otgore na narodnoto sabranie no neka parvo se izhodim v negó Za bereket na dupedatite
47
3
 
7
 
! Отговори
Гочи маратонката преди 5 години
До 21В Истанбул има, ама само за мъже, щото жените си стоят у къщи и ще си пиkаят у дома.